فساد حقیقی در فضای مجازی
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، در چند سال اخیر در شبکههای مجازی اعم از سایتهای اینترنتی و اپلیکیشنهای همراه، شاهد بازتاب نونهالان غربزدهای هستیم که با فراموش کردن هویت دینی و ملی خود، دست به تابوشکنیهایی در عرصه فرهنگ و عفت ایران اسلامی میزنند؛ برنامههایی که بعضاً با هزینههای میلیونی در کنداکتور ویژه سایتهای اشتراکگذاری ویدئو قرار میگیرند اما به ظاهر از هیچ جایی حمایت نمیشوند!
اول: آیا موافقید در یک روز مشخص با فردی غریبه از جنس مخالفتان قرار بگذارید؟ این سؤال خانم مجری از جوانهای متعددی میباشد که داخل یک کافه با آنها قرار گذاشته است؛ طرح مسئلهای که مخالف غیرت جامعه و همچنین منافی عفت زنان و شرافت مردان مسلمان این اجتماع است. آیا این سؤال یک برخورد روشنفکرانه است؟ اگر این برخورد روشنفکرانه را با نوامیس تهیهکننده یا نویسنده این کار داشته باشند، باز هم لبخند تهی از غیرت بر لبانشان امتداد خواهد داشت؟ رهبر انقلاب در دیدارشان با مسئولان نظام میگویند: «ازهمه طُرُق دارند استفاده میکنند که ایمان اسلامی ما را متزلزل کنند.» اگر کمی دقت کنیم و یکی از این سایتهای پربازدید را باز کنیم، با فاصلهگذاریهای نهچندان مطلوبی بین آحاد مردم مواجه میشویم.
دوم: یک برنامه بهطور تخصصی به کافهگردی میپردازد. یک آقا و خانم به ظاهر زن و شوهر که گویا خانم خودش را برای بزمی زنانه آراسته، تصمیم میگیرد با همسرش به کافهگردی برود. بعد از یک ورزش ملایم! صبحگاهی، به کافهتریایی رفته و سفارشی را برای صبحانه میدهند. اسپاگتی، بیکن، بشقاب انگلیسی، وافل، گرانول و سالاد سزار –البته آن هم اول صبح!- بخشی از سفارشات این خانم و آقا برای صبحانهشان است! نمایش و سِرو چنین صبحانهای برای کسانی که بعضاً پنیر کمتری روی نانشان میگذارند تا مبادا مواد غذاییشان به انتهای هفته نرسد و گرفتار شوند، مناسب است! آیا مخاطب این جنس برنامهها با گرایش زندگی لاکچری فقط سرمایهدارها هستند؟ پس در شبکههای همگانی چه میکنند؟! چه اصراری دارید که پدری را در ذهن فرزندش تحقیر کنید یا همسری را در زندگی مشترکش رو به تزلزل ببرید؟!
سوم: برنامه دیگری با عنوان نگاهی نو به نظام آموزش و پرورش کشور شروع به کار میکند. میهمانان این برنامه به ظاهر تخصصی، هنرمندان و سلبریتیها هستند.
این یعنی نگاه نو و علمی به سیستم آموزش و پرورش کشور با استفاده از دانش میهمانان در زمینه چگونگی حرکات بدن در جلوی دوربین یا چگونگی طلوع و پایان فیلمنامه! میهمان یک قسمت از این برنامه آقای نویسندهای است که تیشرتی با تصویری از پوستر یک فیلم امریکایی را به تن دارد. یکی از شخصیتهای روی این تیشرت خانمی با لباسی شبیه به پورناستارها و دیگر شخصیت نقش بسته بر این لباس، کارگردان و بازیگر فیلم ضدایرانی آرگو میباشد. حال سؤال اینجاست که چنین کسی دعوت شده است تا درباره سیستم آموزش و مهمتر از آن پرورش مدارس اظهارنظر کند؟! از مجری هم بگذریم که در این برنامه به بازگویی خاطره شرطبندیاش! روی آورده است. با کمی دقت به وضوح روشن میشود سلبریتیسم در جامعه مجازی امروز راهی به سوی الگوشدن سلبریتیها را در پیش گرفته است. در این میانه که تنور حسابی داغ شدهاست، شاطر _تهیه کنندهها وارد عمل شده و سلبریتیهایی را با استفاده از بالشتک مخصوص به خود، به تنور میچسبانند! کسانی که با دعوت از سلبریتیهای میانمایه، خود یا مجری را به قیمت خیلی ارزان در مجریگری امتحان میکنند و مردم را درباره تُپُقها، مزهپراکنیهای بیمزه و شادیهای پنهاننشدنی خود در مقابل فلان بازیگر قاضی میکنند!
در این عرصه بعضاً بانوانی که علاقه اصلی آنها مُد و میکاپ بوده و تا به حال ویترینی برای به نمایش گذاردن خود نداشتهاند، تحت عنوان مجری، خود را به دوربین عرضه میکنند. نویسنده و طراحهایی که موضوع برنامه را وابسته به اینکه امروز حالشان چگونه است یا چه فکاهیای را شنیدهاند، طرح و متنشان را روی کاغذ میآورند!
چهارم: آن دیگری در برنامهای که مثلاً مخصوص به بانوان است و به یکی از ماههای پاییز هم نامگذاری شدهاست به مجریای جواب میدهد که دم از ضایع شدن حق زنان میزند و با لحن سطحی و آماتوری خود، میهمانش را به چنین چالشی روانه میکند. اگر معتقدید حقی از قشری ضایع شده، باید بدانید چگونه مسئله را آسیبشناسی و درمان کنید و نه اینکه با تحقیر زنان و نیش و کنایه توهینآمیز به آنها برایشان دلسوزی کنید! امروزه عدهای به رسانه با فهم صِرف اقتصادی مینگرند و برخی هدفمند و کنترلشده از جاییبهجایی برای هرجایی کردن مخاطبین قدم بر میدارند و چه سادهانگار باید باشد مسئولی که این پدیده را شکوفایی استعداد جوانان وطنش بداند! در این میان حضور برنامههایی در راستای موازین فطری و اسلامی، نشان از برنامهسازانی دارد که خود را مجهز به دانش و تکنیک رسانهای کرده و در این وانفسای غارتگری فرهنگ اسلامی- ایرانی مردم کشورمان، در حال تلاش و فعالیتند.
اما به راستی کنترل این فضای ملتهب با چه نهادی است؟ رهبر معظم انقلاب در جای دیگری متذکر شدهاند:«بعضی از کشورها طبق فرهنگ خودشان این دستگاهها را قبضه کردهاند. ما چرا نمیکنیم؟ چرا حواسمان نیست؟ چرا رها میکنیم این فضای غیر قابلکنترل و غیرمنضبط را ؟!» چرا کار را به جایی میرسانید که رهبر انقلاب از شورای مربوط به این فضا ابراز گلگی کند؟! تا کی میخواهید با عناوینی مانند «رصد و پالایش فضای مجازی» خود را گول بزنید و مردم اعتماد کرده به مدیریت خود را در به قهقرا رفتن آزاد بگذارید؟! وقت آن نرسیده که کمی غیرت دینی به خرج دهید و این فسادهای روزافزون را با کنترل صحیح و به موقع لجام بزنید؟ میزان قابلتوجهی از جلسههای فرهنگی مربوط به فضای مجازیاست که در بسیاری از موارد نتیجهای به غیر از اسراف برق و مستهلکشدن چراغهای محیط جلسه را دربر ندارد، دقیقاً کجای این معادله است؟!
منبع: جوان
انتهای پیام/