دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1394 - 12:00

کتاب و کتاب‌شناسی در نوشته‌های حبیب یغمائی منتشر شد

«کتاب و کتاب شناسی در نوشته‌های حبیب یغمائی» به کوشش سید علی آل داوود توسط خانه کتاب منتشر شد.
کد خبر : 24350

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، این کتاب برگزیده نوشته‌ها، مقالات و خاطره‌های شادروان استاد حبیب یغمائی است که درباره کتاب و کتابخانه ها، بانیان و واقفان کتابخانه‌های عمومی، کتاب دوستان، کتابفروشان و چاپخانه داران منتشر شده و دربرگیرنده مطالبی از حدود سال 1300 تا مدتی پیش از درگذشت وی در سال 1363 هجری شمسی است.


حبیب یغمائی، محقق ادبی، روزنامه نگار و شاعر ایرانی است که سال 1280 شمسی در خور ناحیه جندق از بخش خور و بیابانک متولد شد و در سال 1363 هجری شمسی از دنیا رفت.


وی در زمینه تالیف و تصحیح، کتاب هایی مانند «جغرافیای جندق و بیابانک»، «نمونه نظم و نثر فارسی»، «غزلیات سعدی» و «ترجمه تفسیر طبری» را در کارنامه خود دارد و «کتاب و کتاب شناسی در نوشته‌های حبیب یغمائی» در 4 بخش به کارنامه کاری او می‌پردازد.


بخش اول کتاب، «گزیده نوشته‌ها درباره کتاب شناسان و کتاب دوستان» و حاوی 24 مطلب است که گزیده نوشته هایی درباره افرادی مانند «حاج محمدحسین اقبال»، «حاج مخبر السلطنه هدایت»، «سعید نفیسی»، و «ملک الشعراء بهار» را شامل می‌شود.


بخش دوم با عنوان «کتاب شناسی و کتابخانه»، 26 مقاله و نوشته کوتاه و بلند درباره کتاب هایی مانند «ترجمه تفسیر طبری»، «شاهنامه فردوسی»، «خمسه نظامی» و «کلیات سعدی» است.


بخش سوم با عنوان «نقد و بررسی کتاب» به 51 مقاله در نقد و بررسی و تقریظ کتاب‌های منتشر شده از دهه 20 تا دهه 50 شمسی اختصاص دارد. «داستان فریدون از شاهنامه فردوسی»، «همای و همایون»، «مفاتیح العلوم»، «وامق و عذرای عنصری» و «کلیله و دمنه» برخی از این مطالب را تشکیل می‌دهد.


فصل چهارم نیز با عنوان «معرفی و نقد کتاب، گوناگون و کوتاه» ادامه بخش قبلی به شمار می‌رود و دربرگیرنده مطالبی مانند «اسکندرنامه»، «بیژن و منیژه»، «گلشن راز» و «قند پارسی» است.


سید علی آل داوود در بخش هایی از مقدمه کتاب چنین گفته است:«یادآوری این نکته ضروری است که خاطرات و نوشته‌های مذکور تا قبل از شروع انتشار مجله یغما (فروردین 1327 ش) در نشریات دیگر چاپ و یا در قالب گفتارهای رادیوئی و سخنرانی ارائه شده است. اما باید تصریح کرد اکثر نوشته‌های مربوط به نقد کتاب چنانکه در حواشی و ذیل صفحات به آن اشاره گردیده در مجله یغما به طبع رسیده، زیرا روال کار مجله اینگونه بود که درباره همه کتاب‌ها و نشریاتی که به دفتر مجله می‌رسید اظهار نظری ولو به طور مختصر صورت گرفته و در شماره بعد به چاپ می‌رسید.»


کتاب و کتاب شناسی در نوشته‌های حبیب یغمائی» توسط سید علی آل داوود و انتشارات خانه کتاب در 348 صفحه و به قیمت 150000 ریال به انتشار رسیده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: خانه کتاب
ارسال نظر
قالیشویی ادیب