کیم جونگ اون؛ از علاقه به بسکتبال تا آزمایش موشکهای هستهای
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در 19 دسامبر 2011 یعنی دقیقاً 6 سال قبل، بعد از مرگ کیم جونگ ایل رهبر فقید کره شمالی، قدرت را در این کشور در دست گرفت و به عنوان دبیرکل حزب کارگران کرهشمالی و رهبر عالی این کشور برگزیده شد.
کیم جونگ اون متولد 8 ژانویه 1982 یا 5 جولای 1984 است و اولین رهبر کرهشمالی است که بعد از تاسیس این کشور به دنیا آمده است. برخی از روزنامههای ژاپنی مدعی هستند که وی از سال 1993 تا 1998 در سوئیس زندگی و تحصیل کرده است و در این دوره در کلاسهای آموزش زبان انگلیسی هم شرکت کرده است. طبق این گزارشها کیم جونگ اون از 1998 تا سال 2000 میلادی را در سفارت کره شمالی در سوئیس زندگی کرده است.
کیم جونگ اون در دوره زندگی در سفارت کره شنالی در سوئیس، به عنوان یکی از فرزندان کارمندان سفارت کره شمالی معرفی میشده است و بیش از این چیزی درباره هویت او به مسئولان مدرسه گفته نمیشده است. توصیفات نقلشده از او در رسانهها، وی را دانشآموزی خوب ولی خجالتی و علاقمند به بسکتبال معرفی میکنند. علاقه اون به بسکتبال، موضوعی است که تاکنون از وی در عکسها و اخبار به چشم میخورد.
کیم جونگ نام، برادر کیم جونگ اون ابتدا مورد علاقه و توجه رهبر فعلی کره شمالی بود، ولی بعد از سال 2001 و به خاطر تلاش کیم جونگ نام، برای ورود به ژاپن با یک پاسپورت جعلی برای تماشای مجموعه «توکیو دیزنی لند»، رابطه اون با برادرش خدشهدار شد و سرانجام وی را در سال 2017 توسط عوامل دولت کره شمالی در مالزی به قتل رساند.
بعد از مرگ کیم جونگ ایل در سال 2011، جانگ سونگ تائک شوهر عمه کیم جونگ اون، در شورای انتقالی برای تعیین رهبر بعدی، کیم جونگ اون را بهخاطر جوان بودن، بیتجربه دانست. جانگ سونگ تائک در ابتدای رهبری کیم جونگ اون، به عنوان قدرت اصلی پشت پرده کیم جونگ اون خطاب میشد. موضوعی که در زمان حکومت پدر اون هم مطرح بود اما پس از برکناری از قدرت بهخاطر برخی اختلافات، در دادگاه به رشوه خواری و کودتا علیه حکومت متهم و اعدام شد. پس از اعدام وی در سال 2013، موجب به وجود آمدن موجی از اعدامها و تغییر ارکان قدرت در کره شمالی شد. جونگ یونگ جین شوهر خواهر جانگ سونگ تائک سفیر کره شمالی در کوبا و جانگ یونگ چول برادزاده جانگ سونگ تائک سفیر کره شمالی در مالزی، همگی اعدامیهای بعدی حکومت کیم جونگ اون بودند. شکل کشتار فجیعانه جانگ سونگ تائک، باعث به وجود آمدن واکنشهای تندی علیه رهبر جوان کره شمالی شد. در سال 2014 نیز اوسانگ هان معاون وزارت امنیت مردم هم به خاطر حمایت از جانگ سونگ تائک با آتش افکن، مورد تصفیه سیاسی قرار گرفت.
کیم جونگ اون از سال 2011 که به رهبری کره شمالی رسیده است، تا سال 2014 انواع مسئولیتها و عناوین سیاسی و حکومتی را به نام خود ثبت کرده است. کیم جونگ اون دارای عناوینی مثل دبیرکل حزب کارگران کره شمالی، رهبر عالی کره شمالی، رئیس هیئت نمایندگی حزب کارگران کره جنوبی، رئیس کمیسیون دفاع ملی، دبیرکل هیأت رئیسه مجمع عالی مردم، رئیس مجلس نمایندگان مجلس عالی کره شمالی است.
«عملیات 30 می» تغییر در سیستم اقتصادی
سیستم اقتصادی که کیم جونگ اون از طریق آن کره شمالی را هدایت میکند، سیستم مدیریت مسئولانه سوسیالیسم مشارکتی نام دارد و از سال 2013 به طور عمومی معرفی و به کارگرفته می شود. آنگونه که ادعا میشود این سیستم از طریق افزایش استقلال شرکتها و اعطای حقوق و امتیازات مشخص و معین برای شرکت در اقدامات تجاری به صورت خودمختار و همچنین اجرای مناسب سیستم توزیع سوسیالیستی به فعالیت خود ادامه میدهد.
کیم جونگ اون در سالهای رهبری خود به توسعه کشاورزی در کره شمالی نیز توجه داشته است. از زمانی که سیستم مسئولانه پوجون در امور کشاورزی به کار گرفته شده است، با افزایش میزان تولیدی در مزارع اشتراکی کره شمالی مواجه شده است.
رسانههای کره شمالی، اوضاع اقتصادی این کشور را سیستم منعطف کمونیستی توصیف میکنند که در آن سرمایهگذاران از اقدامات فعال و تحولآفرین برای دستیابی به پیشرفت اقتصادی استفاده میکنند. مجموعه گزارشها از کره شمالی به علاقه کیم جونگ اون برای اصلاح سیاستهای اقتصادی کره شمالی از طریق افزایش استقلال و انگیزه بازیگران اقتصادی حکایت دارد. این مجموعه اصلاحی به عنوان «عملیات 30 می» در کره شمالی معروف است که هم در مورد مالکیت سوسیالیستی و هم قوانین اقتصادی، به منظور بهبود استانداردهای زندگی در این کشور مطرح شده است. اهداف دیگر این طرح اصلاحی، افزایش دسترسی به کالاهای تولیدی داخلی در بازار، معرفی نوآوریهای دفاعی به بخش غیرنظامی و افزایش تجارت بینالملل است. اموری که بی شک در تعارض با سوسیالیسم خشک بنیانگذاران کره شمالی و از جمله پدر کیم جونگ اون است.
آزمایشات جنجالی موشکی و هستهای
اما بحثبرانگیزترین و مهمترین مساله در کره شمالی در زمان زعامت کیم جونگ اون، مساله تولید و آزمایش بمبهستهای و موشکهای بالستیک و بینقارهای در این کشور است. کره شمالی در زمان رهبری کیم جونگ اون به توسعه سلاحهای هستهای ادامه داد. کیم جونگ اون در جلسه عمومی کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی که در 31 مارس 2013 برگزار شد، اعلام کرد که کره شمالی خط مشی جدیدی را برای ساختار اقتصادی و به طور همزمان تولید نیروهای مسلح هستهای اتخاذ خواهد کرد. به گفته تحلیلگران، کیم جونگ اون زرادخانه هستهای خود را به عنوان عامل ضروری در جلوگیری از حمله آمریکا و دیگر کشورها به کره شمالی میداند و البته به همین خاطر است که کره شمالی بسیار بعید است که شروعکننده یک جنگ هستهای باشد.
کیم جونگ اون در کنگره سراسری هفتم حزب کارگران کره شمالی در سال 2016 اظهار داشت که کره شمالی آغازگر استفاده از سلاحهای هستهای نخواهد بود، مگر اینکه نیروهای دشمن این کشور از تسلیحات هستهای خود برای تهاجم به این کشور استفاده کنند. با این حال، کره شمالی همواره اولویت تهدید حملات هستهای خود را علیه حملات هستهای ایالات متحده آمریکا مطرح میکند.
کره شمالی در ۱۱ سال اخیر شش آزمایش هستهای بزرگ و همچنین موفقیت آمیز داشته است که 4 آزمایش در زمان رهبری کیم جونگ اون بوده است. البته در برآینده کلی و با محاسبه آزمایشهای موشکهای بالستیک، از زمان آغاز رهبری کیم جونگ اون تاکنون بیش از 23 آزمایش موشکی و هستهای برآورد شده است.
در دسامبر 2015، کیم جونگ اون از طریق خبرگزاری مرکزی کره شمالی اعلام کرد که کشورش یک بمب هیدروژنی تولید کرده است و در سپتامبر ۲۰۱۷ تلویزیون رسمی کره شمالی از آزمایش یک بمب هیدروژنی با «موفقیت کامل» خبر داد. پیونگ یانگ همچنین تاکید کرد که این بمب توانایی نصب شدن بر روی موشک بالستیک قاره پیما را دارد.
علاقه شدید کیم جونگ اون به افزایش تولید و آزمایش موشکهای بالستیک (قارهپیما) و همینطور افزایش روند ساخت و آزمایش بمبهای هستهای و هیدروژنی برای تهدید آمریکا و کره جنوبی بر هیچکس پوشیده نیست.
اتفاقاً از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا و بالاگرفتن مشاجرات ترامپ با دولت کره شمالی، آزمایشهای موشکی دولت تحت امر کیم جونگ اون هم افزایش پیدا کرده است. در سال 2017 که فضای امنیتی میان روابط آمریکا و کره شمالی به بحرانیترین حالت ممکن در سالیان اخیر رسیده است، دولت کره شمالی 7 آزمایش موشکی بزرگ انجام داده است که در آخرین مورد کیم جونگ اون اعلام کرد، موشکهای قارهپیمای کره شمالی اکنون قادر به اصابت به تمامی شهرهای ایالات متحده آمریکا هستند.
از سال 2016 به بعد بر اثر آزمایشهای موشکی و آزمایش بمبهای هستهای، سازمان ملل پنج دوره تحریم را علیه کره شمالی برای برنامه هستهای و آزمایشات موشکی این کشور اعمال کرده است.
کیم جونگ اون علاقه شدیدی به رسانهای نشدن اوضاع کشور کره شمالی و همینطور زندگی شخصی خود دارد وی سال 2009 ازدواج کرده است و تاکنون خبر بهدنیا آمدن 3 فرزندش تایید شده است. تاکنون هیچ تصویری از فرزندان کیم جونگ اون منتشر نشده است. اما از کیم جونگ اون و همسرش تاکنون بارها در کنار کودکان دیگر عکسهایی منتشر شده است.
انتهای پیام/