دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس مجمع نمایندگان گیلان تاکید کرد

نقش وزیر جهاد کشاورزی در مبارزه با قاچاق/ حجتی مسئول تنظیم بازار است

رئیس مجمع نمایندگان گیلان گفت:‌ بیش از نیمی از تولیدات برنج کشور به‌خاطر اشباع بازار از برنج‌های خارجی، در انبار کارخانه‌ها رسوب شده و مشتری برای آن نیست.
کد خبر : 242227

محمدحسین قربانی، رئیس مجمع نمایندگان گیلان درخصوص وضعیت بازار برنج و رکود حاضر در بازار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا گفت: یکی از مهم‌ترین دلایلی که وضعیت برنج تولیدی شمال کشور را به حاشیه برد، عدم درک درست و تصویری صحیح از وضعیت بازار و چگونگی تنظیم بازار مصرفی داخلی بوده که باعث شده بیش از نیمی از تولیدات برنج‌کاران شمالی در انبار کارخانه‌ها رسوب شود.


وی ادامه داد: متاسفانه فضای بسیار بدی در استان‌های گیلان و مازندران به‌همین واسطه به‌وجود آمده چرا که از تنها در استان گیلان رقمی بالغ بر 800 هزار تن برنج تولید شد اما بیش از 450هزار تن از این تولید در کارخانه‌ها و روی دست کشاورزان باقی مانده است.


قربانی با تاکید بر آنکه مدیریت تنظیم بازار در نقطه عفول و ذلت خود قرار دارد، تاکید کرد: بازار مصرفی برنج کشور به‌خاطر واردات قانونی و غیرقانونی به مرز اشباع رسیده و همین مطلب باعث شده که رنج بزرگی بر دوش کشاورزان شمالی باقی بماند.


نماینده مردم در خانه ملت با انتقاد از نقش وزیر جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مصرفی و عدم اجرای قانون انتزاع، تاکید کرد: برای نمایندگان مجلس اصلا قابل قبول نیست که وزیر یک کشور بگوید من نقشی در جلوگیری از قاچاق برنج ندارم؛ در دوره گذشته مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون تمامی اختیارات بازار از قبیل تعرفه‌گذاری، تنظیم بازار و ... در اختیار وزارت جهاد گذاشته شد و امروز خیلی راحت شانه خالی می‌کنند.


وی افزود: وزیر جهادکشاورزی عضوی از بدنه هیات دولت بوده و عدم توانایی وزیر برای مبارزه با قاچاق و رشد تولید ملی اصلا قابل قبول نیست چراکه خود مجری قانون تنظیم بازار است.


قربانی درباره قیمت تمام شده برنج در کشور نیز گفت: کشاورزان آماده بهره‌ور شدن در مزارع هستند تا قیمت تمام شده آنها کاهش یابد اما باید وزارت ذیربط در این راستا گام بردارد تا با تجهیزکردن کشاورز به دستگاه‌های بروز و مواد اولیه مرغوب به همراه مکانیزاسیون صحیح در این راستا گام بردارد اما امروز تنها قیمت‌گذاری می‌کنند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت جهادکشاورزی قیمت هر کیلو 8 هزارتومان را به تولیدکننده پیشنهاد می‌دهند که از رقم تولید بسیار کمتر بوده و اصلا مقرون به صرفه نیست بنابراین باید برای تجهیز و سپس با جلوگیری از قاچاق و اشباع بازار توسط برنج‌های خارجی در مسیر حمایت از تولید ملی حرکت کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب