کتابهای درسی پس از یک سال کیلویی فروخته میشود!
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، امین آصفی بازرس انجمن فرهنگی ناشران در یادداشتی نوشت: چند سالی است که بازار کتاب در ایران با کاهش شمارگان و اقبال همراه شده است و حمایتهای نهادهای مختلف دولتی نیز کاهش یافته است این مورد عوامل بسیاری از جمله کاهش قدرت خرید، کمبود نقدینگی، نبود کتاب در سبد مصرفی خانوادهها، کاهش ترویج فرهنگ کتابخوانی، افزایش برنامههای اینترنتی و موبایلی و پیامدهایی از این قبیل داشته است. اما با این بازار کساد فروش کتاب، بیشترین فروش کتابها در بخش کتابهای آموزشی است که آن هم نسبت به گذشته دچار افت و نشیبهایی است تا حدی که ناشرانی از این شغل ورشکست شدهاند و تعدادی هم تیراژهایشان بسیار کاهش یافته و به زیر هزار جلد رسیده است. طبق آمارها و مشاهدات مختلف ناشران آموزشی بالاترین فروشها را دارند و میزان درآمد آنها از سایر ناشرین حوزههای دیگر نشر بیشتر است. اما این ناشران مشکلات بسیاری نیز دارند که عموم مردم آنها را نادیده میگیرند، بخشی از این مشکلات به شرح ذیل است:
- هرساله کتابها باید به روز شود و با تغییر کتاب درسی کل یا بخشی از کتاب مجدد تالیف و ویراستاری شود یا با برگزاری کنکور و امتحانات نهایی باید سوالات آنها به کتاب اضافه شود تا کتاب به روز باشد. با این شرایط عمر اکثر کتابهای آموزشی کمتر از یک سال است و اگر ناشری نتواند تیراژ چاپ شده را تا پایان سال تحصیلی بفروشد قطعا ضرر کرده و باید کتابها را کیلویی بفروشد یا خمیر و بازیافت کند. در ضمن در چاپ جدید خرجهای فیلم، زینک و... نیز اضافه میشود.
- رقابت بر سر قیمت پشت جلد: با توجه به قرابت موضوعی کتابها، تعدد ناشر و تعدد کتابهای مشابه در هر مقطع، ناشران برای فروش محصول خود مجبورند کتابهای خود را با کمترین قیمت و حداقل سود قیمت بزنند تا مشتریان بیشتری را جذب خود کنند.
- افزایش تولید غیرقانونی کتابها و فایل آنها و فروش و توزیع غیرقانونی کتاب و فایل کتاب تقلبی که هر روزه رو به افزایش است و پیگیری قانونی این موارد نتیجه بخشی کمی دارد.
- بالا بودن هزینههای تولیدی کتب آموزشی: برای حضور در فضای رقابتی نیاز است تا ناشران هم ظاهر کتاب و هم محتوای علمی را از سطح مقبولی برخوردار کنند تا مورد نظر خریدار قرار گیرند.
بازرس انجمن فرهنگی ناشران آموزشی
منبع: اعتماد
انتهای پیام/