جریان شیعه لندنی از مهمترین ارکان تشکیل داعش بود/ سپاه فرهنگی باید برای ریشه کنی تفکر افراطی وارد عمل شود
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با ابراز خوشحالی از نابودی نیروی نظامی داعش توسط نیروهای جبهه مقاومت اظهار کرد: گرچه نیروی نظامی داعش از بین رفته و نابود شده است اما باید توجه داشته باشیم که تفکر تکفیری و داعشی همچنان باقی است و هر لحظه امکان دارد تا نیروی نظامی داعش دوباره ظهور و بروز پیدا کند.
وی افزود: در حال حاضر وظیفه فرهیختگان و نویسندگان شیعه و اهل سنت، ضمن محکوم کردن داعش این است که شبهات تکفیریها را شناسایی کرده و پاسخ آن شبهات را در قالب کتابها و کتابچهها عرضه کنند.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری با تأکید بر شناسایی عوامل جذب افراد به داعش خاطرنشان کرد: بر اساس بررسیها، تاکنون ۳۰ عامل و زمینه جذب به گروه داعش شناسایی شده است؛ زمینههای عمومی، فکری، اقتصادی، رسانهای و استعماری از جمله عوامل جذب افراد به گروههای تکفیری و انحرافی هستند که برخی از این زمینهها، عامل نیز هستند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در حال حاضر زمان آن رسیده است که برای از بین بردن تفکر تکفیری و انحرافی، برای کمک به سپاه قدس که فعالیتهای نظامی قهرمانانه انجام داد، سپاه فرهنگی وارد عمل شود تا تمام ریشههای این تفکر انحرافی و افراطی از بین برود.
اقدامات حوزه علمیه برای مقابله عقیدتی با داعش
زمانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله با تفکر تکفیری و داعشی گفت: تاکنون کتابچههای جیبی تهیه شده است که مشتمل بر پاسخ به شبهاتی است که توسط داعش وارد شده بود که ۱۰ جلد از این کتابچهها در ماه گذشته چاپ و عرضه شد و ۱۰ موضوع دیگر نیز در حال تکمیل است و به زودی عرضه میشود.
وی افزود: تدوین دستنامه «نقد تکفیر» یکی دیگر از اقداماتی است که در ماههای اخیر انجام شده است؛ این دستنامه به دلیل اظهار نیاز علمای شیعه و اهل سنت در شهرهایی که شیعه و سنی کنار هم حضور دارند توسط حوزههای علمیه تدوین شده است تا به جوانان ارائه شود.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری با اشاره به اینکه الازهر تاکنون ۷ کتاب تحقیقی در نقد داعش تدوین کرده است بیان کرد: کتاب «داعش، علل پیدایش، جنایات و راهکارهای مقابله با آن» اولین کتابی بود که توسط الازهر مصر تدوین و در کشورهای عربی عرضه شد و ما نیز برای بهرهمند شدن از اطلاعات این کتاب، آن را ترجمه کردیم و این کتاب به زودی در کشور عرضه خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزارهای همایشها، اجلاسها و نشستهای مشترک با همکاری بزرگان، علما و فرهیختگان شیعه و اهل سنت یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای مقابله با داعش بوه است.
زمانی با تاکید بر اینکه همایشها و اجلاسها باید هدفمند و علمی برگزار شود، خاطرنشان کرد: بدون تردید برگزاری همایشها با موضوع گروههای تکفیری و انحرافی بیتاثیر نیست و برکات زیادی دارد و موجب ایجاد زمینههای تعامل و همکاری میشود، اما برگزاری همایشها به تنهایی کافی نیست چراکه همایشها اکثرا دو یا سه روزه برگزار میشود و در این مدت کم امکان ارائه تمام مطالب مورد نیاز وجود ندارد، بنا بر این باید برنامههایی برای همکاری علمی و مستمر تدوین شود تا این تعاملها مستمر و کاربردی باشد.
وهابیت رکن اول و عنصر عقیدتی داعش
وی در ادامه به بیان ارکان اصلی تشکیل داعش پرداخت و اظهار کرد: رکن اول و عنصر عقیدتی داعش وهابیت است؛ همچنین استعمار کشورهای غرب از جمله آمریکا و انگلیس رکن دوم در به وجود آمدن داعش است تا جایی که هیلاری کیلینتون تشکیل داعش را از اقدامات آمریکا عنوان کرد.
رئیس دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریانهای افراطی و تکفیری افزود: کشورهای مرتجع عربی به ویژه عربستان سعودی به دلیل اینکه بر دیگر کشورهای منطقه تسلط داشته باشد، نیروهای وهابی خود را به دیگر کشورها اعزام کرد، بنا بر این رکن سوم تشکیل داعش، عربستان سعودی است.
جریان تندروی شیعی رکن چهارم تشکیل داعش است
وی با بیان اینکه جریان تند و افراطی شیعی رکن چهارم تشکیل داعش است، تصریح کرد: جریان افراطی شیعی که مقام معظم رهبری به عنوان تشیع لندنی از آن یاد میکنند، تاثیر بسیار زیادی در تشکیل داعش داشته است، این جریان در شبکههای مختلف ماهوارهای به مقدسات اهل سنت توهین میکند و دشمنان نیز از این توهینها سواستفاده کرده و اهل سنت را بر علیه شیعیان میشوراند؛ تاثیر تشیع لندنی در تشکیل داعش به حدی است که بسیاری از بزرگان و علما، عامل اصلی تشکیل داعش را همین رکن چهارم میدانند.
زمانی راهاندازی و گسترش جریان تکفیر را مهمترین و خطرناکترین توطئه علیه جهان اسلام برشمرد و عنوان کرد: امروز وحدت میان شیعه و سنی مهمترین عامل در جهت خنثی کردن توطئههای دشمنان است.
انتهای پیام/