دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفت‌وگو با جواد ظریف؛

نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی، پایه گفتمانی جمهوری اسلامی است

برای بررسی وظایف دستگاه دیپلماسی درخصوص نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی به سراغ نفر اول دستگاه دیپلماسی کشورمان رفتیم.
کد خبر : 241454

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، دی‌ماه سال ۹۳ پاریس شاهد حملات تروریستی بود و نشریه «شارلی ابدو» به خاطر انتشار تصاویری موهن از پیامبر اسلام(ص) هدف حمله تروریستی قرار گرفت. حمله به شارلی ابدو موجی از تفکرات ضداسلامی و اسلام‌هراسی را در غرب به‌خصوص در اروپا ایجاد کرد. تنها دو هفته بعد از این اتفاق تروریستی، رهبر معظم انقلاب در نامه‌ای خطاب به «جوانان اروپا و آمریکای شمالی»، ارائه‌ تصویری ترسناک از دین مبین اسلام را «سیاه‌نمایی گسترده» علیه اسلام نامیده و از جوانان غربی خواستند «شناخت مستقیم و بی‌واسطه‌ای از اسلام به دست بیاورند.»


کمتر از یک سال بعد؛ یعنی هشتم آذر سال ۹۴ زمانی که فرانسه بار دیگر شاهد حادثه‌ تروریستی بود، آیت‌الله خامنه‌ای دومین نامه خود خطاب به جوانان اروپا و آمریکایی را با عنوان «امروز تروریسم نگرانی مشترک ماست» منتشر کردند و در نخستین جمله‌ نامه‌ خود به جوانان غربی نوشتند: «حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفت‌وگو با شما جوانان برانگیخت.»


انتشار دومین نامه امام خامنه‌ای به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی یکی از مهم‌ترین رخدادهای چند سال اخیر بود، گرچه با تلاش رسانه‌های غربی برای بایکوت خبری آن همراه شد اما این دو نامه بازتاب‌های مختلفی بین چهره‌های دانشگاهی کشورهای غربی به‌دنبال داشت. در همین راستا و برای بررسی وظایف دستگاه دیپلماسی درخصوص این نامه به سراغ نفر اول دستگاه دیپلماسی کشورمان رفتیم. متن این گفت‌وگو در ادامه آمده است.


محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با «فرهیختگان» ضمن اشاره به نامه رهبری خطاب به جوانان غربی، اظهارداشت: «مقام معظم رهبری به دو نکته بسیار مهم توجه کردند، یکی بحث گفتمانی و دومی تلاشی که برای ایجاد یک تصویر نادرست از اسلام شده بود. این تلاش برای تخریب اسلام قبل از اینکه داعش یا حتی طالبان ایجاد شود، آغاز شده بود. بعد از فروپاشی کمونیسم ضرورت ایجاد یک دشمن جدید را مطرح کرده بودند و با به وجود آوردن داعش، تلاش کردند که تصویری بسیار وحشیانه به دنیا معرفی کنند. نامه مقام معظم رهبری به عبارتی هم به تاثیر قدرت گفتمانی و معنایی و هم به تلاش طرف مقابل برای تصویر‌سازی علیه اسلام توجه داشته است.»


وزیر امورخارجه درخصوص اقدامات عملی و دستگاه دیپلماسی برای استفاده از ظرفیت صدور نامه رهبری نیز خاطرنشان کرد: «بعد از انتشار نامه رهبری ما نامه را سند سازمان ملل کردیم و در اقدامی دیگر این نامه در همه نمایندگی‌ها پخش شد. من در دو مقاله به این دو نامه اشاره کردم و علاوه‌بر آن در نامه به دبیرکل سازمان ملل نیز به آن اشاره شد.»


ظریف در نهایت تاکید کرد: «کماکان معتقدیم این نامه پایه قدرت گفتمانی جمهوری اسلامی است که می‌تواند برای کشور در تمام دنیا تاثیرگذاری ویژه داشته باشد.»


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب