دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1396 - 17:51
رئیس فراکسیون ولایی مجلس:

کاش دولت یک صدم دغدغه حذف یارانه‌ها را برای کاهش حقوق‌های نجومی داشت

رئیس فراکسیون ولایی مجلس، گفت: ای کاش دولت همان اندازه که برای حذف یارانه ۴۴ هزار تومانی دغدغه دارد، یک صدم آن همتی برای کاهش یا کنترل حقوق های نجومی داشت.
کد خبر : 241388

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حمیدرضا حاجی بابایی، با بیان اینکه لایحه بودجه ۹۷ سنخیتی با برنامه ششم ندارد، گفت: ای کاش دولت همان اندازه که برای حذف یارانه ۴۴ هزار تومانی دغدغه دارد، یک صدم آن همتی برای کاهش یا کنترل حقوق های نجومی داشت.


رییس فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی، افزود: برای حذف یارانه ۴۴ هزار تومانی که در حال حاضر به اندازه ۸ هزار تومان ارزش دارد لایحه ارائه می دهند تا از مجلس چک سفید امضاء بگیرند، اما اراده ای برای حذف یا حتی کاهش حقوق های نجومی وجود ندارد و برای حفظ و افزایش آن هزار استدلال می آورند.


وی با بیان اینکه در بودجه سال گذشته تصویب شد که یارانه ثروتمندان حذف شود، اما متاسفانه اقدامی نشد، ادامه داد:اکنون در لایحه سال ۹۷ این موضوع در کنار افزایش قیمت حامل های انرژی می ‌خواهد انجام شود.


مغایرت لایحه دولت با برنامه ششم توسعه


حاجی بابایی با اشاره به اینکه تمام مشکلات ما از عدم اجرای قانون نشأت می گیرد، یادآور شد: در ماده 39 برنامه ششم توسعه به صورت شفاف و روشن وضعیت درآمدها مشخص شده است و مشخص شده که باید این درآمدها در کدام حساب واریز شود و اینکه دولت با یک شرایطی اجازه دارد قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهد و اینطور نیست که در صورت گران شدن بنزین مشخص نباشد که کجا خرج می‌شود.


وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه دولت در لایحه بودجه سنواتی هر میزان که می‌خواهد می‌تواند درصورت تصویب مجلس حامل‌های انرژی را گران کند اما پول آن را بر اساس تصویب مجلس باید در بخش های بهره وری صادرات غیر نفتی عدالت اجتماعی، خانواده‌های نیازمند و عدالت اجتماعی و.. هزینه کند، افزود: مشکل اساسی ما اکنون مغایرت لایحه دولت با برنامه ششم توسعه است، چراکه دولت باید تمام هزینه‌ها و خرج را در بودجه بر اساس برنامه ششم مشخص کند اما دولت گرانی‌ها را به عهده مجلس گذاشته است.


این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: بار اول که بنزین از ۱۰۰ تومان به ۴۰۰ تومان افزایش یافت تمام مسئولان از رسانه ملی و جلسات گفتند که می‌خواهیم قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهیم اما قبل از آن مبالغی را به حساب شما می ریزیم که مردم انصافا همراهی کردند.


وی اظهار داشت: در مرحله بعد قیمت بنزین از ۴۰۰ به ۱۰۰۰ تومان رسید اما اکنون چیزی را به مردم اضافه نکرده‌ایم ما با واقعی شدن قیمت برق آب نان و بنزین موافقیم اما به همان بر روی نوع هزینه‌ها است.


مردم کشش افزایش قیمت را ندارند


حاجی بابایی افزود: تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال ۹۷ که اکنون مورد بحث در سراسر کشور قرار گرفته و حتی برخی می خواستند آن را تکذیب کنند در حقیقت می گوید دولت مکلف است در سال ۹۷ قیمت حامل‌های انرژی را به شکلی تعیین کند که نسبت به تاریخ یک فروردین ماه سال ۹۶ ، ۱۷۴ هزار میلیارد ریال درآمد داشته باشد.


وی با بیان اینکه در صورت تصویب مجلس از مردم برای گران کردن حامل‌های انرژی ۱۷۴ هزار میلیارد ریال دریافت می‌شود و اگر بنزین ۱۵۰۰ تومان شود ۱۳ میلیارد تومان دولت درآمد دارد، ادامه داد: در کجای لایحه دولت کمک و مساعدت وجود دارد؟ در این لایحه در خصوص حذف یارانه ها و افزایش قیمت‌ها گفته شده است.


عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه باید رعایت حال مردم را کرد و اقشار کم درآمد را تقویت کرد، یادآور شد: با این وضعیت اگر بودجه را مصوب کنیم برای مردم قابل تحمل و کشش نیست و اقشار پایین جامعه نمی توانند این وضعیت را تحمل کنند.


دولت باید همه درآمدهای خود را در لایحه بودجه بیاورد


نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تبصره ۱۸ لایحه بودجه افزود: سال ۹۷ درآمدهای دولت از محل هدفمندی یارانه‌ها ۱۱۰ هزار میلیارد است که از این ۱۱۰ هزار میلیارد فقط ۳۰ هزار میلیارد در بودجه آمده است.


وی با اشاره به اینکه باید در جامعه توازن ایجاد شود، ادامه داد: دولت باید همه درآمدهای خود را در لایحه بیاورد، نباید چیزی را مصوب کنیم که خلاف برنامه ششم توسعه باشد، ای کاش در رابطه با حقوق‌های نجومی در این لایحه بحث می‌شد.


نماینده مردم همدان با اشاره به گزارش رئیس‌جمهور در مورد لایحه بودجه ٩٧ در صحن مجلس اظهار کرد: رئیس جمهور بحث از شفافیت در بودجه ٩٧می کند، اما صحبت هایش در این مورد شفاف نیست، مثلا نگفتند نسبت بودجه دولت با برنامه ششم چیست؟


به گزارش خانه ملت، رئیس فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: رئیس جمهور در مورد نفت، بحث بازنشسته‌ها، عدالت اجتماعی کارکنان و کارمندان و موسسات مالی و اعتباری وضعیت بودجه ۹۷ را روشن کند، عدالت یعنی به این مسائل اساسی در بودجه توجه جدی شده باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب