تولید آثار نمایشی در شبکههای برونمرزی کافی نیست/ ورود به عرصه خبررسانی در اولویت است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نماینده دوره نهم و دهم مجلس از حوزه انتخابیه مشهد و کلات استان خراسان رضوی، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی است. وی مهمترین شکل حضور و تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را وجود رسانه های برون مرزی دانسته و اعتقاد دارد دلیل نقصان های احتمالی در زمینه تاثیرگذاری این شبکه ها را باید در بحث اعتبارات تخصیص یافته به آنها جستوجو کرد.
با پژمانفر درباره الزامات مسیر حرکت شبکه های برون مرزی و کارکردهای آن ها به گفت و گو نشستیم که در ادامه میخوانید:
**آقای پژمانفر در دنیای امروز و سپهر گسترده رسانهای امروز، جریان اطلاعاتی توازن درستی ندارد و کشورهای جهان اول تلاش دارند رویدادها را آن طور که میخواهند به خورد مخاطبان بدهند، فکر میکنید شبکههای برونمرزی ایران در این مسیر چه گامهایی میتوانند بردارند؟
-امروزه بخش قابل توجهی از مصالح و منافع کشور در ارتباط با جریانها، گروه ها، تشکل ها و سازمان های مردمی است که در بیرون مرزها زندگی می کنند؛ چه همزبان باشند و چه غیرهمزبان، چه هموطن چه غیر هموطن. طبیعتا این ارتباط یک امری ضروری و از اولویتهایی است که باید تامین شود. باید به عنوان اولویت اول، شبکههای برون مرزی به صورت دقیق فعال باشند تا هم در حوزه اطلاع رسانی و هم حوزه فعالیتهای فرهنگی بتوانند نقش آفرین باشند و به نوعی حضور خود را در دنیا با این رسانهها حفظ کنیم. در واقع مهمترین شکل حضور و تثبیت نظام در خارج از کشور همین رسانههای برون مرزی هستند.
**در حال حاضر فکر میکنید گامهایی که این شبکهها برداشتهاند، خوب است؟
-به نظر من نسبت به جبهههای شکل گرفته و هجمههای گسترده به وجود آمده خیلی عقب هستیم و باید بتوانیم در مقابل یک امپراطوری استکباری که سالیان سال تجربه داشته و شبکه گسترده ای از دروغ پراکنی ها، تهمت ها و اطلاع رسانی غیرواقعی را در دنیا شکل داده اند بایستیم و هم از کیان خود دفاع و حراست کنیم و هم بتوانیم پیام ملل مظلومی که از داشتن رسانه محروم هستند و امکاناتی ندارند را نیز به گوش جهانیان برسانیم. اگر به افق وظایف و رسالت ها نگاه کنیم با ایدهآلها خیلی فاصله داریم، اما اگر به امکانات و تلاش های صورت گرفته این شبکه ها بنگریم باید از عزیزانی که جهادی کار می کنند، قدرشناسی کنیم.
**فکر میکنید در حال حاضر اولویتهای پیش روی این شبکهها برای رقابت با شبکههای استکباری چیست؟
-چند کار می توان انجام داد که هر کدام نافی دیگری نیست؛ اول باید در بخش خبر، تحلیل خبری را توسعه افزون تری دهیم؛ دوم این که در حوزههایی که دنیا تشنه خبررسانی است ورود بیشتر پیدا کنیم. همچنین در تولید برنامه های تاریخی و فیلم های جذاب و معرفی سبک زندگی ایرانی اسلامی یک سری تعاملات خوب با دنیا داشته باشیم. در عین حال باید سعی کنیم داشتهها و سرمایههای گذشتهمان را به راحتی از دست ندهیم.
**به نظر شما شبکههایی نظیر آی فیلم در حال حاضر توانستهاند در حوزه سبک ایرانی- اسلامی موفق عمل کنند؟
-متاسفانه در تولید فیلم در سینما و سیما سفارش نداشته ایم. برنامهای که پاسخگوی نیاز فعلی باشد وجود ندارد و غالبا افکاری که فیلمساز داشته را خریداری کرده و با نگاه خود اصلاحاتی انجام داده و به نمایش گذاشتهایم و تنها ورود ما در این حوزه همین بوده است. اما اولویت کشور نباید فیلمهای ساخته شده باشد بلکه باید براساس مدل پاسخ دادن به نیاز اجتماع تولید صورت بگیرد. باید در اتاق های فکر برنامه ریزی کرد و در قالب آثار نمایشی و دیگر هنرها به موضوعات مورد نظر پرداخت. در دنیا بهرهبرداری از تولیدات نمایشی را با جدیت خاصی دنبال میکنند و برای آنها جایگاه خاصی دارد، اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست.
**مجلس به خصوص کمیسیون فرهنگی چه تعامل و کمکی میتواند با شبکههای برون مرزی داشته باشد تا این شبکهها به اهداف اصلی خود برسند و همچنین از موج ایران هراسی که ایجاد کردهاند کاست؟
-مجلس تمام تلاش را به خرج داده تا حداقل حمایتها حفظ شود و سعی میکنیم در قالب سیاستگذاری و ریلگذاری مسیر را برای ادامه جریانات حفظ و هموار کنیم. متاسفانه دستگاههای اجرایی عموما از این که مجلس به این حوزه ورود پیدا کند، استقبال نمیکنند و حتی مخالف هم هستند. با این وجود، مجلس باید این مقولات اساسی را با سرعت بیشتری در اولویت مصوبات خود قرار دهد. شبکه پرس تی وی نیز در بحث اسلام هراسی بسیار موثر بوده و توانسته در این زمینه به خوبی کار کند. اتفاقات صورت گرفته مخاطبین را جذب و پاسخگوی فضای نگران کننده موجود در دنیا بوده است. اگر بگوییم آنچنان که باید و شاید موثر نبوده اند علت را تنها باید در اعتبارات جستجو کرد. البته اگر بخواهیم بگوییم فضا را تغییر داده اند باید در این مورد کار پژوهشی و میدانی صورت گیرد. اما این شبکه ها به طور قطع برای کسانی که خواهان شنیدن حقایق هستند جذابیت دارند و یک مأمن مناسب رسانه ای برای آن ها بشمار می روند. اما این که بگوییم به طور کامل اثرات سوء رسانههای غربی و معاند کمرنگ شده، غیرواقعی است.
**شبکههای برون مرزی ما تا چه میزان در رساندن حقایق سیاسی و مظلومیت خواهی مردمان کشورهایی چون یمن، سوریه، لبنان، میانمار و ... به جهانیان موفق عمل کردهاند؟
-قطعا، از همه توان خود استفاده کردهاند چرا که در دنیا هستند کسانی که هیچ تریبونی برای رساندن حرف هایشان به دیگران ندارند. در گوشه گوشه دنیا پیگیری کرده ام و دیده ام که به تمام رسانه ها و تولیدات هنری ما مراجعه و از آنها بهره مند می شوند. در شرایط فعلی مالی و مشکلاتی که وجود دارد اتفاقات خیلی خوبی رقم خورده است.
منبع:فارس
انتهای پیام/