دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رضایت کشاورزان از عرضه جو و ذرت در بورس کالا

اجرای طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی در کشور و گلایه‌های مختلف فعالان بخش کشاورزی به‌خصوص کشاورزان از این طرح موجب شد تا هیات وزیران در جلسه آبان ماه سال 91 بنا به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد ماده (33) قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ـ مصوب 1389ـ آیین‌نامه اجرایی این ماده‌قانونی را تصویب کند.
کد خبر : 240278

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، با ابلاغ سیاست قیمت تضمینی محصولات کشاورزی به‌جای خرید تضمینی در سال ٩٤ و با تصویب هیات وزیران دو محصول ذرت خوزستان و جو کرمانشاه به‌صورت آزمایشی وارد چرخه سیاست قیمت تضمینی شدند که نتایج مثبت و مطلوب این طرح و رضایت کشاورزان از پرداخت به‌موقع مطالباتشان و همچنین رضایت اتحادیه‌های کشاورزی، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باعث شد تا جو و ذرت کل کشور در سال ٩٥ در قالب این طرح در بورس کالا عرضه شود.


موفقیت‌ها و مزایای این طرح و همچنین رضایت کشاورزان از عرضه جو در بورس کالای ایران موجب شد تا امسال نیز این سیاست ادامه پیدا کند؛ به‌طوری‌که با عرضه جو در بورس کالای ایران ، کشاورزان و جو کاران همانند سال گذشته از اجرای این طرح راضی‌اند زیرا در خرید تضمینی مطالبات کشاورزان با تأخیر پرداخت می‌شد که این امر نارضایتی آن‌ها را به دنبال داشت اما با اجرای طرح قیمت تضمینی، مطالبات کشاورزان در سریع‌ترین زمان ممکن پرداخت‌شده که همین امر رضایت آن‌ها را فراهم کرده است؛ دراین‌بین سازمان‌های جهاد کشاورزی و تعاون روستایی و شوراهای اسلامی چندین روستا قبلاً با ارسال نامه‌ای به استاندار استان کردستان و همچنین جمعی از کشاورزان با ارسال نامه‌ای به مدیرعامل بورس کالای ایران، رضایت خود را از اجرای این طرح اعلام کردند.


"مابه‌التفاوت" تنها مانع برای رضایت کامل کشاورزان


البته در این میان یک نکته وجود دارد و آن، پرداخت مابه‌التفاوت قیمت کشف‌شده جو در بورس با نرخ تضمینی اعلامی از سوی دولت است؛ به‌طوری‌که کشاورزان در سیاست قیمت تضمینی وقتی محصولشان را در بورس کالا عرضه می‌کنند و آن محصول معامله می‌شود، ظرف سه روز کاری مبلغ جوی فروش رفته خود در بورس را دریافت می‌کنند. اما در طرف دیگر دولت باید مابه‌التفاوت قیمت جو در بورس با قیمت تضمینی را به کشاورزان پرداخت کند که به دلیل کسری بودجه دولت، این امر با تأخیر صورت می‌گیرد.


از سوی دیگر نکته‌ای که در مورد رضایت کشاورزان وجود دارد این است که با هر مقدار و تناژی که تمایل داشته باشند می‌توانند محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند و هیچ محدودیتی برای عرضه محصول حتی در تناژ کمتر از یک‌میلیون تن نیز وجود ندارد.


بر اساس این گزارش، اوایل امسال پس‌ازآنکه عمر سیاست قیمت تضمینی در معاملات ذرت و جو، دوساله شد، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی با تقدیر از اجرای طرح قیمت تضمینی در بورس کالا از کاهش قابل‌توجه هزینه‌های دولت با اجرای این طرح خبر داد.


وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به لزوم و مزایای جایگزینی قیمت تضمینی به‌جای خرید تضمینی در بخش کشاورزی اعلام کرد که با این اقدام، دولت ۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی کمتری به خرید تضمینی اختصاص داد و به‌زودی شاهد ورود محصولات دیگر کشاورزی به این طرح خواهیم بود. همچنین حجتی به‌تازگی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با تأکید بر لزوم گسترش عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا اعلام کرد که عرضه دو محصول جو و ذرت در بورس کالا با موفقیت انجام می‌شود و برای عرضه گندم در بورس کالا نیز برنامه‌ریزی‌شده است. این موارد نشان می‌دهد که فعالان بخش کشاورزی رفته‌رفته باید برای یک تحول در حوزه خرید محصولات کشاورزی یعنی جایگزینی طرح قیمت به‌جای خرید تضمینی آماده شوند و وزارت جهاد کشاورزی نیز با جدیت این موضوع را پیگیری می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب