دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پشت پرده کنایه یاسر هاشمی به دکتر ولایتی چیست؟

پس از مدتی سکوت، اشارات وبعضا تهدید قلمی بر سر دانشگاه آزاد بالا گرفته است.
کد خبر : 240030

به گزارش خبرگزاری آنا، پس از تغییراتی که در دانشگاه آزاد انجام شد؛هواداران آقای هاشمی رفسنجانی برآن بودند که روند هاشمی زدایی در دانشگاه انجام گرفته و حذف فرزندان هاشمی از آن روست! در مقابل مخالفان براین باور بودند که ظرفیت دانشگاه آزاد بیش از آن که در خدمت علم و فرهنگ قرار گیرد؛ در خدمت اهداف سیاسی خاندان هاشمی قرار گرفته است و ایجاد تغییررویکرد در دانشگاه لاجرم به بعضی هاشمی زدایی ها می انجامد؛ زیرا هاشمی ها در همه جای دانشگاه حضور داشته اند.
فارغ از صحت یا سقم این ادعاها پس از مدتی سکوت ،واکنش یاسر هاشمی به تذکر اخلاقی - مدیریتی ولایتی به واحد نجف آباد دانشگاه آزاد، حکایت از آن دارد که این سوءتفاهم ها جدی تر از آنست که تصور می شد.
روزنامه آرمان امروز که از رسانه های نزدیک به خاندان هاشمی است در مطلبی تحت عنوان " کنایه یاسر هاشمی به علی‌اکبر ولایتی "در مقدمه بعضی از این برداشت ها را نگاشته است.
"دانشگاه آزاد اسلامی بعد از آیت‌الله هاشمی از یارانش پیراسته شد. حذف یک‌به‌یک نزدیکان ایشان در رسانه‌ها به عنوان هاشمی‌زدایی از دانشگاه آزاد مطرح شد. البته گویا هاشمی‌زدایی تنها به فرزندان و یاران نزدیک آیت‌الله هاشمی خلاصه نمی‌شود. گویا نباید تفکر آیت‌الله در دانشگاه آزاد ترویج یابد و افرادی که امروز تاثیرگذاری آیت‌الله را از یاد برده‌اند، گویی قصدی جز حذف تفکر سازنده از دانشگاه آزاد ندارند و گویی از یاد برده‌اند که آیت‌الله هاشمی یکی از موسسان موثر آن بوده است."
بیگمان این مطلب کوتاه، برداشت لایه ای از خانواده آقای هاشمی است که بویژه در دانشگاه حضور فعال داشته اند.
اما داستان برخورد اخیر چه بود؟
بعد از برگزاری مراسم روز دانشجو در واحد نجف‌آباد دانشگاه آزاد دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در نامه‌ای به رئیس واحد نجف‌آباد این دانشگاه، نسبت به بروز برخی حواشی مبتذل در مراسم روز دانشجو که در این واحد برگزار شد، تذکر داد.
دکتر ولایتی در بخشی از تذکر خود نوشت:
"ما مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی می‌بایست طوری عمل نماییم که دانشجویان و اساتید محترم دانشگاه و احاد ملت شریف و هوشمند ایران به‌ این باور برسند که رهنمودهای مقام معظم رهبری در جهت‌گیری‌های سیاسی و حرکت‌های آرمانی و اجتماعی نصب‌العین ما می‌باشد. شما و دیگر مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی لابد دریافته‌اید که «کشتیبان را سیاست دیگر آمده است".
عبارت کشتیبان را سیاستی دگر آمد ؛بهانه ای شد؛برای یاسر هاشمی تا هشداری پرسش برانگیز به دکترولایتی دهد؛او نوشت:
"عبارت «کشتیبان را سیاستی دگر آمد» سه بار با یک اختلاف معنای فاحش، در تاریخ و فرهنگ کشور ایران مطرح شد.
بار اول
بار اول در یک شعر منوچهری که وقتی می‌خواست مدح سلطان مسعود غزنوی گوید، ابتدا از روند شراب‌شدن انگور گفت و با اشاره به چیدن انگور در ماه مهر، آنها را «کُشتنی» دانست و سرود: باز دگر باره مهر ماه در آمد/ جشن فریدون آبتین به برآمد/ عمر خوش دختران رز به سر آمد/ کشتنیان را سیاستی دگر آمد/ دهقان در بوستان همی سحر آمد/ تا ببرد جانشان به ناخن و چنگ.
بار دوم
بار دوم وقتی در بیست‌وهفتم تیرماه سال 1331 قوام‌السلطنه، جانشینی دکتر مصدق را که به‌دلیل اختلاف نظر با شاه استعفا کرده بود، پذیرفت، اعلامیه‌ای خطاب به «ملت ایران» صادر کرد که مردم را به «اطاعت از اوامر و نواهی حکومت» فرا می‌خواند. در پایان آن با کسره دادن به ضمه «کاف» و جایگزینی «ب» به جای «نون» و کمی تغییر، «کُشتنیان» شاعرانه را «کشتیبان» سیاسی ساخته و تاکید کرده بود: «کشتیبان را سیاستی دگر آمد». البته او و شاه دو روز بعد مجبور شدند در مقابل قیام سی‌تیر مردم تسلیم شوند و مصدق دوباره نخست‌وزیر ایران شد.
بار سوم
بار سوم و در جریان حواشی مراسم روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، دکتر ولایتی، رئیس هیات امنای این دانشگاه که در تاریخ ایران یادگار دوراندیشی علمی و آموزشی آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی است، در پیامی سرشار از تهدید و تشویق به رئیس این واحد نوشت: «کشتیبان را سیاست دیگر آمد»؛ واقعا که چه سرنوشت عبرت‌آموزی دارد این عبارت در تاریخ ایران!"
فراز آخر نوشتار یاسر هاشمی البته دارای نکاتی است که باید برجسته شود:
1.یاسر هاشمی برآن است که " این دانشگاه(آزاد) در تاریخ ایران یادگار دوراندیشی علمی و آموزشی آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی است".این یک تفاوت جدی میان دو دیدگاه است؛مخالفان حاکمیت خاندان هاشمی بر دانشگاه آزاد برآنند که فرزندان آیت الله هاشمی،دانشگاه آزاد را نه یادگار که میراث او تلقی می کرده اند؛در حالی که یاسر هاشمی اینک بر یادگار بودن تاکید کرده است.
2.یاسر هاشمی سپس در انتهای متن خود پس از آن با قیاس دکتر ولایتی یا قوام السلطنه و ریاست سابق با مصدق که در اختلاف با شاه استعفا کرده بود؛ می نویسد: واقعا که چه سرنوشت عبرت‌آموزی دارد این عبارت در تاریخ ایران!"
سرنوشتی که در فراز پیشین نوشته بود: او(قوام السلطنه) و شاه دو روز بعد مجبور شدند در مقابل قیام سی‌تیر مردم تسلیم شوند و مصدق دوباره نخست‌وزیر ایران شد.
آیا قرار است ولایتی با قیام مردمی و برگشت مجدد ریاست پیشین دانشگاه مواجه شود؟ آیا برنامه ای ناآشکار در پیش است ؟به نظر می رسد یا این داستان حلقه های پنهانی دارد که از آن بی خبریم!
یا در نگارش این واکنش قلمی تاحدودی احساسات و شاید تندی قلم محصول ناپختگی راه یافته است.
در هر حال این ها کدهایی است که یا یاسر هاشمی باید از آن رمز گشایی کند یا دکتر ولایتی در پاسخ خود آن ها را خواهد گشود؟


منبع: خبرگزاری آریا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب