قیمتِ برنجِ خارجی قد کشید/ شکر نیز شاید قلم علم کند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار مولوی و کانالهای تلگرامی عمدهفروشان و توزیع خواروبار حاکی از آن است که برنج خارجی طی هفته گذشته، با رشد قیمت حدود 700 تومانی مواجه شد.
بر اساس این گزارش، بیش از 3.2 میلیون تن مصرف برنج در کشور بوده که 2 میلیون تن آن تولید و مابقی آن از طریق واردات تامین میشود.
طبق آمار ارائه شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی در 8 ماه امسال بیش از 1.060 میلیون تن برنج وارد کشور شده که به گفته وزیر جهاد کشاورزی، واردات برنج طی همین مدت بیش از اندازه بود.
وی با اشاره به اینکه حمایت از تولید داخل و واردات برنج با قیمت ارزان و قابل استفاده برای اقشار ضعیف جامعه در اولویت است ، افزود : ثبت سفارش برنج که از اول آذر آزاد اعلام شده بود در 4 آذر برای بررسی بیشتر بازار بسته شد.
بسته شدن ثبت سفارش واردات برنج خارجی به سرعت در قیمت این کالا در بازار اثر گذاشته و افزایش داده است.
به گفته بنکداران مواد غذایی ضرر این بالارفتن قیمت متوجه مصرفکننده میشود؛ توزیعکنندگان عمده برنج با بیان اینکه با توجه به کمبود برنج خارجی در بازار این ممنوعیت تصمیمی نادرست است، میگویند: در این تصمیم به بازار و تجار توجهی نمیشود بنابراین دلیل افزایش قیمت برنج برای ما نیز معلوم نیست اما انباشته بودن این کالا در انبارهای خارج از شهر برای ما نیز جای سوال دارد؟
محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز با اشاره به اینکه یک سوم برنج مورد نیاز بازار باید وارد شود، ادامه داد: این واردات باید به صورت کنترل شده انجام شود تا با افزایش حجم این کالا و انباشت آن مصرف کننده مجبور به استفاده از محصول تاریخ مصرف گذشته نباشد.
وی افزود:برنج وارد شده به کشور هنوز به بازار نرسیده است. سرانه مصرف برنج در کشور 40 کیلوگرم است بنابراین نحوه تنظیم بازار این کالای پرمصرف نیازمند توجه بیشتر است. تصمیمگیریها نیز باید با توجه به حفظ حقوق مصرف کننده و تولید کننده انجام شود.
انتهای پیام/