دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون خبرگزاری آنا در گفت و گو با برنا :

نامه رهبری به جوانان غربی نشان‌دهنده اعتقاد ایشان به این قشر است/ تاثیر نامه مقام معظم رهبری مقطعی نبود

معاون خبر خبرگزاری آنا گفت: مضمون نامه و توصیه‌هایی که حضرت آقا به خوانش صحیح موضوع اسلام توسط جوانان کردند و پیش زمینه‌هایی که در حوزه دانشجویی در سطح جهان وجود داشت به این مبنا بود که تاثیر خیلی زیادی خواهد گذاشت. البته تاثیر این نامه را نباید مقطعی دید و فکر کنیم دیگر تمام شده است.
کد خبر : 238747

به گزارش گروه رسانه‌‌های دیگر آنا، دی‌ماه سال ۱۳۹۳ فرانسه شاهد سلسله حوادث تروریستی و حمله به مجله‌ی «شارلی ابدو» بود که تصاویر موهنی از پیامبر اسلام منتشر کرده بود. تنها دو هفته بعد از این اتفاق تروریستی، رهبر انقلاب در نامه‌ای خطاب به «جوانان اروپا و آمریکای شمالی»، ارائه‌ تصویری ترسناک از دین مبین اسلام را «سیاه‌نمایی گسترده» علیه اسلام نامیدند و از جوانان غربی خواستند «شناخت مستقیم و بی‌واسطه از اسلام به دست بیاورند. نامه‌ی دوم رهبر انقلاب مانند نامه‌ی اول زمانی نوشته شد که فرانسه شاهد وقوع حادثه تروریستی بود. دی‌ماه سال ۱۳۹۳ فرانسه شاهد سلسله حوادث تروریستی و حمله به مجله‌ی «شارلی ابدو» بود که تصاویر موهنی از پیامبر اسلام منتشر کرده بود. حمله به شارلی ابدو موجی از تفکرات ضد اسلامی و اسلام‌هراسی را در غرب به خصوص در اروپا ایجاد کرده بود. تنها دو هفته بعد از این اتفاق تروریستی، رهبر انقلاب در نامه‌ای خطاب به «جوانان اروپا و آمریکای شمالی»، ارائه‌ی تصویری ترسناک از دین مبین اسلام را «سیاه‌نمایی گسترده» علیه اسلام نامیده و از جوانان غربی خواستند «شناخت مستقیم و بی‌واسطه از اسلام به دست بیاورند.» اکنون نامه‌ی دوم ایشان به جوانان غربی نیز زمانی نوشته شد که بار دیگر فرانسه شاهد حادثه‌ی تروریستی بود. رهبر انقلاب در نخستین جمله‌ی نامه‌ی دوم خود به جوانان غربی نوشتند: «حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفتگو با شما جوانان برانگیخت.» اکنون دو سال از نگارش نامه رهبری به جوان غربی می‌گذرد اما کماکان مورد توجه جوامع است. ما نیز به این بهانه بر آن شدیم به مناسب و سالگرد این اتفاق سیاسی که مخاطب اصلی آن جوانان بوده اند با یک جوان فعال در حوزه رسانه گفتگو کنیم.


محمد حسین آزادبخت معاون خبر خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه علت مورد خطاب دادن جوانان از سوی رهبری چیست و چرا ایشان رهبران سیاسی کشورهای غربی را مورد خطاب قرار نداده‌اند و به جوانان پرداختند به خبرنگار باشگاه جوانی خبرگزاری برنا گفت: در این باره باید به دو نکته اساسی اشاره کنم ، نکته اولی که مقام معظم رهبری هم به آن در نامه اشاره کرده اند این است که سیاستمداران غربی به خصوص سیاستمداران کشورهای اروپایی و آمریکا ترجیح می‌دهند که عدم صداقت را سرلوحه کارهای خود قرار دهند. مبتنی بر همین نکته‌ مقام معظم رهبری گفتند: "اگر مخاطب این نامه کسی به غیر از جوانان غربی بودند به جای اینکه با آن برخورد فرهنگی، اعتقادی، فکری و اندیشه ای شود حتما برخورد سیاسی می‌شد".


آزادبخت ادمه داد: این نامه منظر سیاسی برای جوانان ندارد، بلکه نامه‌ای کاملا فکری، اندیشه‌ای و به قلیان در آوردن خرد جامعه است. اما یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری جوانان را مورد خطاب قرار داده‌اند این است که ایشان احساس کردند تفکر، پویش، دنبال حقیقت رفتن و به آگاهی رسیدن برای جوانان بسیار مهم تر ازقشرهای بالاتر به ویژه سیاستمداران است. مضاف براینکه اگر این نامه به سمت و سوی سیاستمداران می‌رفت حتما با پاسخ‌های دیپلماتیک رو به رو می‌شد.


وی با اشاره به دیگر دلایل ارسال نامه رهبری به جوانان گفت: ما در جمهوری اسلامی و درسطح کلان، تجربه نامه امام خمینی(ع) خطاب به میخائیل گورباچف را داشته‌ایم. مضمون آن نامه هم شامل توصیه‌های اخلاقی، فکری، اندیشه‌ای در خصوص موضوعات لیبرالیسم و سکولاریسم و... بوده است. اما نتیجه‌ای که از آن نامه در محیط بین الملل گرفته شد به خصوص در روسیه و شوری سابق نتیجه خیلی مناسبی در پی نداشت. البته نماینده‌ای محضر امام فرستاند و پیگیری کردند اما عملا با بی‌اعتنایی گورباچف رو به رو شد. ولی بعدها ثمره نامه امام و پیش‌بینی‌های ایشان نشان داد که حرف امام (ره) درست بود. اما در محیط بین الملل سیاستمداران آن زمان ترجیح دادند از کنار این نامه عبور کنند. فکر می‌کنم تجربه آن نامه و تجربه شناخت حضرت آقا از محیط سیاسیون فعلی غربی ایشان را به این نتیجه رساند تا با کسانی سخن بگویند که تاثیر آن سخن بیشتر از حوزه سیاست‌مداران غربی باشد.


معاون خبر خبرگزاری آنا با بیان تاثیرات این نامه روی جوانان غربی و نیز جامعه ما گفت: نامه‌ای که رهبری نوشتند بلافاصله بازتاب بسیار گسترده‌ای داشت و خیلی از تحلیل‌گران دنیا به این موضوع که شاید یک موضع کم نظیر و حتی بی نظیر بوده پرداختند. علاوه بر این در شبکه‌های اجتماعی و محیط‌هایی که جوانان با آن سروکار دارند موجی به راه افتاد. از جمله تاثیرات آن هم این بود که در یک سال گذشته جوانان کشورهای مختلف به خصوص جوان‌های اروپایی با این نامه درگیر شدند. جلساتی که در دانشگاه‌ها برگزار شد، خوانش‌هایی که از این نامه در کلیسا ها اتفاق افتاد و... نشانه این بازتاب گسترده بود.


این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در این زمینه نمایندگی مقام معظم رهبری در کشورهای مختلف کمک کردند و این نامه به زبان‌های مختلف ترجمه شد و در محیط دانشگاه ها قرار داده شد. حتی سفرای ما تلاش کردند جلساتی بگذارند و جوانان را با این موضوع آشنا کنند. با توجه به اینکه رسانه‌های غربی خیلی تلاش کردند این مساله را بایکوت رسانه ای کنند اما در موجی که این نامه در شبکه های اجتماعی و در رسانه به وجود آورد بی نظیر بود.


آزادبخت افزود: مضمون نامه و توصیه‌هایی که حضرت آقا به خوانش صحیح موضوع اسلام توسط جوانان کردند و پیش زمینه‌هایی که در حوزه دانشجویی در سطح جهان وجود داشت به این مبنا بود که تاثیر خیلی زیادی خواهد گذاشت. البته تاثیر این نامه را نباید مقطعی دید و فکر کنیم دیگر تمام شده است. باید روی این نامه کار شود، ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار بگیرد، نظرات دانشجویان اروپایی را در رابطه با این نامه شنید و در کل جریان این نامه را ادامه داد تا بتوانیم به سطوح مختلف تاثیرگذاری از این نامه برسیم.


او با توضیح در خصوص تاثیر نامه رهبری روی جوانان ایرانی گفت: خیلی از جوانان این را درک کردند که اعتقادات رهبری به عنوان شخص اول مملکت در سطح مدیریت، گفتمان، فکر و اندیشه نگاه ایشان به سمت جوانان است که شاید در خیلی از مسوولین ما در سطوح مختلف وجود نداشته باشد. گویا این دلگرمی برای جوانان ایجاد شد زیرا نفر اول کشور سخنی در ابعاد بین اللملی جوان را مورد خطاب قرارداده است یعنی باور ایشان هم در کل داخل و خارج به حوزه جوانان است. این اتفاق خیلی هم سیاسی نبود چون اقشار مختلف جامعه به این موضوع ابراز رضایت داشته‌اند. همانطور که حضرت آقا در نامه شان گفته اند من با شما سخن می‌گویم به خاطر اینکه فکر می‌کنم آینده دست شماهاست. فکر می‌کنم بازتاب داخلی این نامه به جهاتی از بازتاب بین اللملی آن بیشتر است.


معاون خبر خبرگزاری آنا در پایان گفت: ما باید بیشتر به حوزه دیپلماسی جوانان بپردازیم و این نامه را یک سند ابتدایی برای حوزه دیپلماسی جوانان قرار دهیم. علاوه بر اینکه در دنیا دیپلماسی‌های مختلف سیاسی، ورزشی و... وجود دارد بر اساس این نامه می توان حوزه دیپلماسی جوانان داشت. گفتگو میان جوانان کشورهای مختلف می‌تواند یک نوع سند و این نامه می تواند آغازگر حوزه دیپلماسی جوانان باشد. از این رو جوانان در جوامع مختلف می توانند فارغ از سیاستمداران و دولت ها با هم حرف بزنند و ایده‌هایشان را مطرح کنند.


منبع: برنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب