ریزشمو در جوانی از چهبیماریی خبر میدهد!؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مطالعات اولیه نشان میدهد مردانی که موهای خود را خیلی زود و در جوانی از دست میدهند، بیشتر از سایر مردان در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند.
محققان در مطالعات اولیه دریافتند مردانی که در سالهای نخست زندگی موهای خود را از دست میدهند بیشتر در معرض بیماری قلبی قرار میگیرند.
آنها تحقیقات خود را روی ۲ هزار مرد هندی زیر ۴۰ سال انجام دادند و در نهایت دریافتند مردانی که موهای آنها سریعتر و در سنین جوانی به سفیدی گراییده و دچار کچلی شدهاند، بیشتر دچار بیماریهای قلبی میشوند.
محققان ۷۹۰ مرد جوان زیر ۴۰ سال مبتلا به بیماری قلبی و هزار و ۲۷۰ مرد را در همین رده سنی اما بدون سابقهای از ابتلا به بیماری قلبی مورد مطالعه قرار دادند. آزمایشها نشان داد مردانی که موهایشان پیش از موعد سفید شده بود در مقایسه با احتمال ۳۰ درصدی ابتلا به بیماریهای قلبی در مردان، حدود ۵۰ درصد در معرض بیماری قلبی بودند و نیز مردانی که در جوانی دچار طاسی شده بودند تا ۴۹ درصد احتمال ابتلا به بیماری قلبی داشتند در صورتی که سایر مردان تا ۲۷ درصد در معرض این خطر بودند.
پژوهشگران بعد از در نظر گرفتن سن و عوامل پرخطر بیماریهای قلبی و عروقی به این نتیجه رسیدند که کچلی مردان در سنین جوانی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در آنها تا ۵/۶ برابر افزایش میدهد؛ این در حالی است که سفید شدن زودهنگام موها نیز تا ۵/۳ برابر این خطر را بالا میبرد.
محققان اعلام کردهاند که طاسی و سفید شدن زودرس موها جزو عوامل پرخطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی به شمار میرود. در حالی که متخصصان قلب و عروق آمریکا معتقدند که برای اثبات قطعی این ارتباط باید مطالعات گستردهتری انجام شود.
این مطالعات تنها روی یک نژاد و روی مردان هندی جنوب شرق آسیا صورت گرفته و برای رسیدن به قطعیت به مطالعات گسترده بیشتری نیاز است تا بتوان این پدیده را به جوامع بیشتر بسط داد.
دیابت، فشار خون بالا، سابقه خانوادگی، کشیدن سیگار، چربی شکمی و شاخص توده بدنی بالا از جمله عوامل پرخطر در بروز بیماریهای قلبی عروقی هستند اما به نظر میرسد، نقش آنها نسبت به طاسی و سفید شدن زودهنگام موها و چاقی کمرنگتر است.
پزشکان توصیه میکنند مردانی که دچار این عوامل هستند، باید با ایجاد تغییر در سبک زندگی مانند تغذیه سالم، ورزش کردن و مدیریت استرس خطر بروز بیماریهای قلبی را در خود کاهش دهند.
به طور کلی، عوامل معمول از قبیل دیابت، سابقه خانوادگی در ابتلا به بیماری قلبی و عروقی، سیگار کشیدن، زندگی بیتحرک، کلسترول بالا و فشار خون زیاد بیشترین عوامل بروز مشکلات قلبی و عروقی محسوب میشوند.
منبع:جهان نیوز
انتهای پیام/