دستور رییس جمهور برای تشکیل تادا جایگاه قانونی ندارد/ قصد دارند تشکلهای دانشجویی را فقط سیاسی جلوه دهند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رضا کارگر در نشست «دانشجو و جنبش دانشجویی» در خبرگزاری آنا اظهار کرد: حکومت حضرت محمد(ص) برای تنزیل قرآن بود و حکومت امام علی برای ترویج و تبیین اصل قرآن. حال حاضر و پیش از انقلاب را نیز میتوان با حکومت حضرت محمد و امام علی مقایسه کرد. اگر امروز کاستی وجود دارد مشکل از ما است که مطالبه نمیکنیم و روشهای آن را بلد نیستیم و صرفا مجلس سخنرانی یا مجمع و همایش برگزار میکنیم و به همین مسائل بسنده میکنیم. خیلی مواقع باید خودمان وارد شویم. ببینیم عملکرد ما نسبت به جنبش دانشجویی سال 32 یا دهه 60 و هفتاد و ... چگونه است.
جنبش دانشجویی امروز دغدغهها را به خوبی نمیشناسد
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: امروز جنبش دانشجویی چقدر با مردم همسو و همگام است؟ اگر از مردم کوچه و خیابان بپرسید جنبش دانشجویی را نمیشناسند، زمانی جنبش دانشجویی به واسطه تشخیص درست از مسائل جامعه، مردم را رهبری میکرد، میدانستند باید چه حرکتی برای جامعه انجام دهند، از خودشان توان میگذاشتند و از توانهای دیگر استفاده میکردند. اما امروز اینگونه نیست و جنبش دانشجویی دغدغهها را به خوبی نمیشناسد. نمیپذیرم که دفتر تحکیم سابق باعث کند شدن جنبش دانشجویی شد، شاید دفتر تحکیم و حدت ترمز را کشید.
کارگر با بیان اینکه در حال حاضر دغدغه اصلی مردم اقتصاد است ادامه داد: همه مردم و دانشجویان از دولت تقاضای اشتغالزایی دارند، قطعا طبق قانون اساسی وظیفه دولت ایجاد اشتغال برای مردم است و جزو حقوق مردم است اما از سمت دیگر باید بررسی شود چرا ما که 4 سال و بیشتر در دانشگاه هستیم، نمیتوانیم حداقل برای خودمان شغل ایجاد کنیم؟ کما اینکه در گذشته این اتفاق میافتاد و مسئولین عرصه تولید کشور دانشجویان دیروز همین مملکت هستند.
او گفت: بنابر قول معروف که می گوید"الناس علی دین ملوکهم" مردم به دین مسئولینشان هستند. از بالا تنبلی و رکود وجود دارد و به جامعه تعمیم داده شده است. پویایی و نشاطی که مقام معظم رهبری همیشه بر آن تاکید دارند باید به جامعه تزریق شود. اگر زمانی جنبش دانشجویی به این نتیجه رسید که باید در بطن مردم باشد و از فضای صرف دانشجویی و دانشگاه خارج شود و مطالبات مردم را مطرح کند قطعا مردم به جنبش دانشجویی اعتماد میکنند چنان که در حال حاضر هم این اعتماد کم نیست اما اعتماد گذشته وجود ندارد.
بهترین کار در شرایط فعلی رئیسجمهور دوری از تهران بود
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان درباره سخنرانی رییس جمهور در دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: رفتن دکتر روحانی به دانشگاه سیستان و بلوچستان از دو منظر قابل تحلیل است. یکی اینکه تهران حضور نداشته باشد، هر استان دیگری باشد فرقی نمیکند. یک نگاه دیگر اینکه قصد داشتند سیستان وبلوچستان بروند. برای نگاه اول میتوان سه دلیل داشته باشند. اول اینکه نه توانستند جریان انقلابی را راضی کنند، نه توانستند مطالبات طرفدارانی که در انتخابات برای او سنگ تمام گذاشتند را پاسخ دهند، بهترین کار در این شرایط این بود که از تهران دور باشد. دوم اینکه تهران انعکاس رسانهای قویتری نسبت به زاهدان دارد و به همین دلیل نقدهایی که جریان اصلاحات در برابر رییس جمهور انجام داد منعکس نشد در حالی که اگر در تهران اتفاق میافتاد موضوع طور دیگری رقم میخورد. نکته سوم اینکه قطعا دانشجویانی که در تهران حضور دارند هم عمدتا نخبه هستند و قطعا سطح مطالباتشان فراتر از دانشجویی است که در شهرستان تحصیل میکند.
او افزود: دکتر روحانی میخواستند از این فضا فاصله بگیرند. اگر رییس جمهور در تهران میماند هم باز بستن دهان دانشجو اتفاق میافتاد.
کارگر گفت: روحانی به این دلیل اولین سفر استانی خود را به این استان اختصاص داد که در انتخابات مدیون اهل سنت بود و چه زمانی بهتر از هفته وحدت که با این سفر علاوه بر نوعی ادای دین، برای روز دانشجو از فضای تهران هم دور میشد و سری هم به دانشگاه سیستان وبلوچستان میزد.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان درباره اعتراض تشکلهای دانشجویی برای برنامه روز دانشجو در زاهدان ادامه داد: اگر اتفاقاتی که در دانشگاه سیستان و بلوچستان افتاد، در تهران یا در یکی از شهرستانهای بزرگ رخ میداد قطعا تجمعات و اعتراضات قویتر و گستردهتری نسبت به آنجا ایجاد میشد.
او ادامه داد: خصلت و خلق و خوی آقای روحانی اشرافیگری است. ایشان قبل از انقلاب همینگونه بودهاند و برای اینکه این جو بشکند سعی داشت بیشتر در بین مردم و مناطق محروم حضور پیدا کند.
قصد دارند تشکلها را فقط سیاسی جلوه دهند
کارگر با اشاره به سیاسی نامیدن تشکلهای دانشجویی توسط وزیر علوم گفت: مسئولین اگر از این ناراحت هستند که تشکلها، سیاسی هستند که ناراحت بمانند چون تشکلها از موضع خود کوتاه نمیآیند، اما فعالیت تشکلها صرفا سیاسی نیست. وقتی صفت سیاسی را برای تشکلهای دانشجویی بکار می برند قصد دارند تشکلها را فقط سیاسی جلوه دهند.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان درباره تشکیل اتحادیه تادا افزود: دکتر روحانی گفتند "به آقای وزیر تاکید کردم اتحادیه تادا سریعتر شکل بگیرد". افتخار آقای روحانی این است که خود را حقوقدان میداند. وقتی امری صادر میشود هم امر باید قانونی باشد هم آمر. جناب روحانی درست است که شما مقام مافوق وزیر محسوب میشوید اما امر شما قانونی نیست. به عنوان حقوقدان خوشایند نیست این حرفهارا بزنید. این حرفها جایگاه قانونی ندارد و قطعا خود رییس جمهور هم از این موضوع مطلع است.
دستور رییس جمهور برای تشکیل تادا جایگاه قانونی ندارد
کارگزبا بیان اینکه تشکیل هر اتحادیه باید از مجاری قانونی آن اتفاق بیافتد ادامه داد: در هیات نظارت بر تشکلها با حضور نماینده نهاد رهبری در دانشگاهها، نماینده وزارت علوم و نماینده وزارت بهداشت باید رایگیری شود. رییس جمهور جایگاهی ندارد که بخواهد دستورش اجرایی شود.
او درباره حضور مسئولین در دانشگاهو پاسخگویی به دانشجویان اظهار کرد: برخی از مسئولین همیشه دعوت دانشگاهها را میپذیرند و از فعالین سابق در دانشگاهها بودهاند و به هیچ تشکل انقلابی نه نمیگویند. بعد از تاکید مقام معظم رهبری بر حضور مسئولین در دانشگاهها بسیاری از مسئولین از جمله رییس دستگاه قضا، ریس ستاد فرمان اجرایی امام و بسیاری دیگر در دانشگاه حضور پیدا کردند. اما مسئولین دولتی به دعوت دانشجویان برای حضور در دانشگاهها پاسخ منفی میدهند. مسئولین دولتی دغدغه دانشگاه ندارند مگر اینکه بخواهند از دانشجو استقاده سیاسی کنند.
جنبش دانشجویی در تحلیل قوی، در عمل ضعیف
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در پایان درباره گمشده جنبش دانشجویی بیان کرد: چیزی گم نشده است بلکه الویتها تغییر کرده است. نباید به این شکل جنبش دانشجویی را با گذشته مقایسه کرد. شرایط متفاوت شده است و شرایط فعلی مقتضیات خاص خود را دارد. اصلیترین مشکل جنبش دانشجویی این است که "زمان حال" را به خوبی درک نکرده است. جنبش دانشجویی تحلیل قوی دارد اما در عمل دچار ضعف است.
انتهای پیام/