دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فهرست دومین گروه‎ از کالاهای پرمصرف صنعت نفت اعلام می‎شود

مدیرکل نظام تامین و تجاری سازی فناوری وزارت نفت از تدوین فهرست دوم گروه کالاهای پرمصرف در صنعت نفت خبر داد و گفت: بومی سازی این دسته از کالاها در مسیر حمایت از ساخت داخل و تحقق سیاست‎های اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار دارد.
کد خبر : 238126

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، پرویز سنگین در جلسه الزام به بهره برداری از سامانه تامین الکترونیکی کالا (ep)، یکی از پروژه‎های معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت را حمایت از ساخت داخل اقلام پرمصرف صنعت نفت دانست و گفت: در گام اول از اجرای این پروژه، ۱۰ گروه کالای پرمصرف شناسایی و برای تجاری سازی به سازندگان داخلی معرفی شد.


وی ادامه داد: با نهایی سازی قراردادهای طرح بومی سازی ۱۰ گروه کالاهای صنعت نفت، ارزش کل قراردادهای امضا شده در این طرح به معادل ۲,۳ میلیارد یورو می‎رسد.


سنگین در ادامه به تدوین بسته جدید کالاهای پرمصرف در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: در حال جمع‎آوری اطلاعات نهایی در این زمینه هستیم که پس از نهایی سازی و در صورت تایید وزیر نفت، این فهرست در قالب گروه دوم کالایی یا گروه های کالایی تجمیعی ارائه خواهد شد.


وی یادآور شد: مدل کسب و کار کدینگ کالا و سامانه تامین الکترونیکی در وزارت نفت (ep) تکمیل کننده فعالیت های وزارت نفت در حمایت از ساخت داخل است و این سامانه تاکنون در بیش از ۱۰۰ شرکت استقرار یافته است.


سنگین اجرای این پروژه را در جهت عمل به سیاست‎های اقتصاد مقاومتی، حمایت از ساخت داخل، شفاف سازی معاملات و ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه، بسیار موثر دانست و افزود: در صورت اجرایی شدن این پروژه رسوب سرمایه در پروژه های صنعت نفت به حداقل می رسد و در عین حال امکان نظارت و کنترل اقلام مازاد و بدون تحرک در صنعت نفت وجود خواهد داشت.


مدیرکل نظام تامین و تجاری سازی فناوری وزارت نفت به استقرار نظام صدور گواهینامه کیفیت محصولات و خدمات صنعت نفت هم اشاره کرد و گفت: این نظام از چندی پیش از سوی انجمن نفت برقرار شده است.


وی متذکر شد: به عنوان یک گزینه تشویقی، شرکت هایی که موفق به کسب گواهینامه های کیفی شوند در جایگاه بالاتری در وندور لیست صنعت نفت قرار خواهند گرفت.


سنگین همچنین از ایجاد موسسه‎های علمی تخصصی پایین دستی در دانشگاه ها و پژوهشگاه های معتبر کشور به عنوان یکی دیگر از پروژه‎های مورد تاکید وزارت نفت نام برد و افزود: به این منظور، ۱۲ قرارداد پژوهشی در حوزه پایین دست و ۹ قرارداد پژوهشی میدان محور نیز در رابطه با ایجاد مراکز ازدیاد برداشت در دانشگاه ها و پژوهشگاه های معتبر کشور در بالادست منعقد شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب