به داد «اعتماد» مردم برسید!
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، 1-دراولین هفتههای مهر 85 پس از انتصاب به عنوان مدیرعامل ایرنا، آقای احمدی نژاد-رئیس جمهور وقت- در سفر به ورامین بااشاره به دو بدهکارمیلیاردی بانکی تهدید کرد که اگر بدهی خودرا پرداخت نکنند اسامی آنها را اعلام خواهد کرد.من با یکی از مقامات نهاد ریاست جمهوری تماس گرفتم وگفتم این شیوه به اعتماد مردم لطمه میزند، من آمادگی دارم در ایرنا اسامی آنها را –اگر در اختیارم قرار گیرد – منتشر کنم و او اسامی را به من داد، اما دقایقی پس از انتشار، تلفنها وفشارها آغاز شد به طوری که همان مقام تماس گرفت واز من به طور جدی خواست تا خبر را حذف کنم وتاکیدکرد حذف نکردن خبر در مناسبات آینده ما هم تاثیر خواهد گذاشت و به ناچار دقایقی بعدخبر از خروجی ایرنا حذف شد!
پس از آن همواره از لیستهای آماده سخن گفته شد اما هرگز امکان دستیابی به اسامی بدهکاران بانکی برایم فراهم نشد که بابالا گرفتن ناسازگاری من وتیم آقای احمدی نژاد، استعفا کردم وخدمت 20 ماهه ام در ایرنا پایان یافت.
2- هفته گذشته آقای احمد توکلی نماینده پیشین مجلس -که مسئولیت یک سازمان مردم نهاد به نام« دیده بان شفافیت و عدالت» را برعهده دارد-به بدهکاران موسسه اعتباری ثامن الحجج (ع) هشدار داد که اگر بدهی خود را تسویه نکنند اسامی آنها را –که به گفته او اکثرا فرزندان علما ،قضات باسابقه و شخصیتهای سیاسی هستند- افشا خواهد کرد.این درحالی است که مال باختگانی که اندوخته اندک خویش را با امیدهایی در این موسسه –که متاسفانه نام امام معصوم راهم برپیشانی خویش دارد –سپرده گذاری کرده اند همچنان مستاصل هستند ،اما هنوز از انتشار اسامی بدهکاران موسسه ثامن الحجج (ع)خبری نیست و معلوم هم نیست که به فرض افشای نام آنها اتفاق جدی بیفتد و برای احقاق حقوق مال باختگان نتیجه ای به همراه داشته باشد!
3- چند روز پیش آقای محمود صادقی نماینده فعلی مجلس فهرستی از حدود 55 بدهکار کلان بانک سرمایه را منتشر کرده- که مجموعا 6900 میلیارد تومان به این بانک بدهکارند- و به آنها مهلت 48 ساعته داده است که در صورت تسویه نکردن اسامی آنها را منتشر خواهدکرد. صادقی این فهرست را منتشر کرد اما برخلاف بسیاری از مسائل کم اهمیت تر به بمب خبری تبدیل نشد و شاهد واکنش جدی از سوی مقامات مسئول نبودیم. بانک سرمایه وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان است- که از اختلاس 8000 میلیارد تومانی در آن سخن میگویند و ظاهرا قریب به 90 درصد آن همین معوقههای بانکی است. در حالی که هزاران فرهنگی عزیز اکنون نگران ذخیره خویش در این صندوق هستند.
4- این روزها شاهد تجمعهای زیادی از مال باختگان فراوانی هستیم که برای استیفای حقوق خود از پروژههایی چون پدیده – که روزی تبلیغات آن همه رسانه ملی را فراگرفته بود وبسیاری از مقامات کشور با آن عکس یادگاری میگرفتند – ونیز چندین صندوق مالی واعتباری تلاش میکنند و کسی و سازمانی به طور موثر پاسخ گوی فریادهایشان نیست.
5- آخرین اخبار حاکی از حدود 150 تا 200 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی است که در اختیار تعداد معدودی – شاید کمتر از 3000 نفر – افراد صاحب نفوذ است وسالهاست از آن سخن گفته شده اما نه تنها از میزان این معوقات بانکی کاسته نشده بلکه هرروز در حال افزایش است.این در حالی است که مردم برای یک وام پنج میلیون تومانی به چهار میخ ضمانتهای رنگارنگ بسته میشوند وبا یکی دوماه تعویق در اقساط، حیثیت وآبروی آنها به حراج گذاشته میشود.گفتنی است که اگر رقم سرمایه گذاری برای ایجاد هر شغل را 50 میلیون تومان فرض کنیم با این میزان معوقه بانکی میتوان چهار میلیون شغل ایجاد کرد!
« اعتماد مردم» بزرگ ترین سرمایه اجتماعی جمهوری است که گزارههای فوق به شدت آن را آسیب پذیر کرده است ، اما ظاهرا کسی هم برای آن تدبیری اساسی نمی اندیشد. جمهوری اسلامی مقتدرتر ازآن است که حریف 3000 نفر بدهکار بانکی- که هم سرمایه مردم وهم اعتبار وحیثیت جمهوری اسلامی را به یغما برده اند- نباشد.
اقدام نکردن سریع ،قاطع وانقلابی، شبهه آلوده بودن مسئولان مربوط را در جامعه دامن میزند؛ به ویژه این که مردم شاهد حساسیتهای شدید راجع به مسائلی به مراتب کم اهمیت تراز سوی مسئولان هستند اما به این رویدادهای« اعتماد سوز» حساسیت جدی وموثری نشان داده نمی شود.
مردم صاحبان انقلاب وبزرگ ترین پشتوانه جمهوری اسلامی هستند ،به داد«اعتماد» مردم برسید!
منبع: خراسان
انتهای پیام/