تیراژ کتابهای چایچیان نشانهای از جایگاه وی در دل مردم بود
جواد محقق -نویسنده و شاعر- در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: چایچیان یکی از پیرغلامان اهل بیت بود که از سالهای جوانی در حوزه شعر اهل بیت فعالیت میکرد.
وی خاطر نشان کرد: اگرچه وی به معنای مصطلح قضیه مداحی نداشت اما در مدح و مرثیه فعال بود و شعرهایش توسط مداحان سراسر کشور خوانده میشد و در فضاهای هیأتی مورد استقبال قرار میگرفت.
محقق همچنین عنوان کرد: از نوجوانی و در دوره دبیرستان، با نام حبیبالله چایچیان به واسطه اشعارش آشنایی پیدا کردم و خواندن کتابهایش را آغاز کردم، اگرچه بیشتر از آنکه مستقیما از شعرهایش بهره ببرم، آنها را محافل مذهبی از زبان مداحان اهل بیت میشنیدم.
وی اظهار کرد: تیتراژ کتابهایش نشانه دیگری از جایگاهش در دل مردم بود. کتابهایش تیراژ بالایی داشت و با استقبال مردمی همراه میشد. از سویی دیگر به دلیل عشقی که به اهل بیت داشت کتابهایش به چاپهای مکرر میرسید.
این نویسنده و شاعر بیان کرد: کسانی که در حوزه شعر فعالیت میکنند و کتابهایشان به بازار میآید به خوبی با مشکلات این حوزه آشنایی دارند و میدانند برای سیامین بار تجدید چاپ شدن یک کتاب، کار سادهای نیست.
وی گفت: توجه مردم به اشعارش و علاقهمندی برای حفظ آن نشانگر ارتباطی است که وی توانسته با مخاطب برقرار کند. چایچیان جنس شعری را انتخاب کرد که جایگاه مهمی در میان عامه مردم دارد.
محقق همچنین در پایان سخنانش نسبت به اینکه جای خالی چایچیان توسط شاگردان وی پر شود، اظهار امیدواری کرد.
لازم به یادآوری است، حبیبالله چایچیان متخلص به حسان، شاعر ایرانی (۱۳۰۲ تبریز – ۹ آذر ماه ۱۳۹۶ تهران) و مشهور به خاطر سراییدن اشعار آیینی بود. شعرهای وی بیشتر در حوزه اشعار آیینی و مذهبی شیعی بوده و در قالب دوبیتی سراییده شده است. «امشب شهادت نامه عشاق امضا میشود» که در خصوص شب عاشورا و واقعه کربلا است و «آمدم ای شاه پناهم بده» در مدح امام رضا از سرودههای معروف این شاعر به شمار میرود.
این شاعر مردمی روز پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۶ در سن ۹۴ سالگی درگذشت.
انتهای پیام/