تامین کانکس برای تمامی خانوارهای زلزلهزده 300 میلیارد تومان هزینه دارد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هوشنگ بازوند در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر که پیش از ظهر امروز در سالن تدبیر استانداری برگزار شد سرعت عمل تیمهای امداد و نجات جمعیت هلال احمرکشور را در مناطق زلزلهزده خوب ارزیابی کرد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه کار ارزیابی در روستاهای زلزلهزده به پایان رسیده است، ادامه داد: زلزله مهیب 7.3 ریشتری استان کرمانشاه منجر به ویرانی یکهزار و 932 روستا، هفت شهرستان و تخریب 3 هزار و 200 واحد مسکونی و تجاری شده است.
وی با تاکید بر تبدیل تهدید به فرصت، تصریح کرد: ایران روی گسل زلزله قرار دارد و هر لحظه بیم وقوع آن در هر نقطه کشور میرود از این رو این حادثه همیشه در کمین است و مردم راهی جزو مقامسازی نداریم.
بازوند در توضیح مدیریت بحران زلزله 7.3 ریشتری استان کرمانشاه، اضافه کرد: ارتش خدماترسانی به شهرها و سپاه ارائه خدمات به روستاهای زلزلهزده را عهدهدار شدند.
این مقام ارشد اجرایی استان کرمانشاه به حضور 3 هزار ارتشی و 4 هزار سپاهی در روز نخست زلزله در مناطق شهری و روستایی اشاره و بیان کرد: خروجی آن نجات 2 هزار و 900 نفر در ساعات اولیه از زیرآوار بود که اگر این اقدام به موقع نبود تعداد زیادی از مفقودین زیر آوار جان خود را از دست میدادند.
بازوند انتقال 6 هزار و 500 مصدوم با بالگرد به مراکز درمانی استان را یک رکورد بیسابقه دانست و ادامه داد: قرارگاه خاتمالانبیا قرار داد انجام شده است. و32 سپاه استانی در منطقه
استاندار با اشاره به زمستان پیش رو به اسکان موقت در کانکس تاکیدکرد وافزود: کانکس نیز 300میلیارد تومان برای دولت هزینه دارد و در این رابطه با قرار گاه خاتم سپاه قرار داد انجام شده است. و32 سپاه استانی در منطقه مستقر هستند.
بازوند افزود: در روستاها یک میلیون تومان بابت معشیت بلا عوض پرداخت می شود، و بابت دام تلف شده سایر امورات تسهیلات تعلق میگیرد و ربطی به نصب کانکس ندارد. و بعد ازکانکس بایستی با کمک مردم ونظارت ستاد معین مستقر در منطقه به سمت ساخت مسکن دائم برای زلزله زدگان باشیم.
به گفته استاندار کرمانشاه کار ارزیابی در روستاها به پایان رسیده ودر شهرهای زلزله زده تا پایان هفته انجام می رسد. و سیاست این است که مردم خودشان پای کار بیایند برای باز سازی منزلشان همکاری کنند با نظارت ستاد معین مستقر در منطقه زلزله زده.
بازوند در ادامه سخنانش افزود: 575 واحد تولیدی صنعتی،هشت هزار و300 واحد صنعتی تولیدی و 700 واحد صنعتی در زلزله اخیر در استان آسیب دیدهاند، که میتواند از تسهیلات در نظر گرفته شده استفاده کنند.
استاندار تاکیدکرد: تا کنون 16جلسه کار گروه مدیریت بحران برگزار شده است و حدود 45 نفر از مقامات مسؤول بازدید و از وضعیت منطقه از نزدیک آشنا شده اند.
استاندار از خسارت هزار و241 میلیارد تومانی به تاسیسات دولتی در استان اشاره کرد وافزود: این خسارتها در شبکه های آب، برق، گاز، فضای آموزشی، بهداشتی، در مانی، پلها و راهها بوده است.
وی در خاتمه سخنانش به سرفرازی مردم در کمک رسانی اشاره کرد وافزود: زلزله به ما درس آموخت و مردم از این آزمایش سرفراز بیرون آمدند و در این رابطه بعضی از دستگاه نتوانستند خوب عمل کنند، در ساخت بناهای مسکن مهر و بیمارستانها که به دنبال آسیب شناسی وباید پاسخگو باشند، که دستور برخورد از طرف رئیس جمهور نیز صادر شده است.
انتهای پیام/