چرا به ولایتی حمله میکنند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، طی چند روز گذشته مطلبی درباره علیاکبر ولایتی، رئیس هیاتموسس و هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی در برخی کانالهای رسانههای خبررسان منتشر شده است؛ این مطلب میگوید ولایتی در 72 سالگی 37 مسئولیت را بهطور همزمان برعهده دارد. پیام این اینفوگراف درباره ولایتی روشن است: «عهدهداری این همه مسئولیت بهطور همزمان به این معناست که یا همهکارها یا اکثریت آنها روی زمین میماند.»
در این اینفوگراف جزئیات سمتهایی که ولایتی عهدهدار است، درج شده اما به نظر میرسد مهمترین استدلال علیه پیام ظاهری این مطلب در همین جزئیاتی است که در اینفوگراف قید شده است. آنچنان که در این طرح گرافیکی آمده، بیش از 90 درصد عناوینی که برای علیاکبر ولایتی درج شده، جنبه مشورتی و شورایی دارد و عملا کار اجرایی محسوب نمیشود. فلسفه حضور افراد در این جایگاهها آن است که افراد متخصص و متبحر در حوزههای خاص یا افرادی که بهجهت موقعیت آکادمیک، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مبرز و آشنا به حوزهها محسوب میشوند، برای مدیران اجرایی در برخی موارد کلان «مورد مشورت» قرار میگیرند یا سیاستهای کلان آن مجموعهها مورد بررسی و تصویب قرار میگیرد، نه آنکه عهدهدار امور اجرایی در یک مرکز یا نهاد باشند.
آنچنان که در بخشی از این طرح گرافیکی نیز آمده، تمام موارد درجشده بهعنوان سمتهای ولایتی در سه دسته آموزشی، سیاسی (سیاست داخلی و خارجی) و فرهنگی قابل دستهبندی است. ولایتی به دلیل تخصص آکادمیکش در رشته پزشکی و تاسیس بیمارستان مسیح دانشوری بهعنوان یکی از بیمارستانهای پیشرفته در ایران و همچنین سابقه سیاسیاش به جهت تصدی وزارت امور خارجه در دو دولت آیتا... خامنهای و آیتا... هاشمیرفسنجانی و نیز تحقیقات و مطالعات فرهنگیاش، در هر سه دسته مذکور صاحب تخصص و محل مشورت است و به همین دلیل به نظر میرسد چندان عجیب نباشد که برای حضور در شوراهای عالی و هیاتامناهای مربوط به این مباحث از او دعوت شود.
شورای عالی مرکز تحقیقات سل، هیاتامنای دانشگاه علوم پزشکی، کنگره دوسالانه بینالمللی بیماریهای ریوی مراقبتهای ویژه و سل، شورای راهبردی روابط خارجی، شورای امپیاچ دانشگاه شهیدبهشتی، گروه اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه بهشتی، شورای عالی پیوند اعضای دانشگاه شهیدبهشتی، شورای عالی شعبه بینالملل دانشگاه شهیدبهشتی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی و... جزء مواردی است که برای علیاکبر ولایتی درج شده است؛ نگاهی به کارکرد همه اینها نشان میدهد که اینها کار اجرایی به حساب نمیآیند بلکه جنبه مشورتی دارند و فرد به جهت موقعیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی خود محل مشورت قرار میگیرد. درواقع از بین تمام مشاغلی که برای ولایتی درج شده تنها ریاست بر مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که در دوره جدید کارهای آن هدفمندتر است و از اقدامات حاشیهای و ریخت و پاشهای بیمورد در آن بهشدت کاسته شده و همچنین ریاست بر بیمارستان مسیح دانشوری شغل اجرایی محسوب میشوند.
مثلا اگر بر همین مبنا به سمتهای مسئولان در کشور نگاه شود، در کشورمان نزدیک به 48 شورای عالی وجود دارد که رئیسجمهور صرفنظر از عهدهدار بودن سمت ریاستجمهوری، ریاست این شوراهای عالی را نیز برعهده دارد. لذا اگر براساس استدلال مطلبی که درباره علیاکبر ولایتی منتشرشده قضاوت شود، صرفنظر از موقعیت دانشگاهی و حوزوی رئیسجمهور و همچنین جدا از عضویت او در مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیات نظارت بر برجام، شورای روابط خارجی و نمونههای نهچندان اندک از این دست، آقای روحانی حداقل 50 سمت را بهطور همزمان عهدهدار است!
یا مثلا فردی مانند محمدرضا عارف در یک حساب سرانگشتی و گذرا علاوهبر عضویت در مجلس شورای اسلامی، عضویت همزمان ریاست فراکسیون امید مجلس، عضویت در کمیسیون آموزش، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، استادی در دانشگاه صنعتی شریف و به تبع آن عضویت در یک گروه درسی در دانشگاه شریف، عهدهدار بودن برخی پروژههای تحقیقاتی در این دانشگاه، عضویت در فرهنگستان علوم و چندین مورد دیگر از این دست را برعهده دارد.
بنابراین اگر مساله رسانه منتشرکننده موارد مذکور علیه علیاکبر ولایتی، دارا بودن عنوانهای متعدد است حداقل باید عنوانهای فردی مانند شخص رئیسجمهور یا همجناحیهای رسانه منتشرکننده این طراحی، در راس بررسیها قرار میگرفتند.
بالاتر اینکه فردی در دولت مورد حمایت رسانه مذکور تصدی عالیترین مقام یکی از مهمترین وزارتخانههای اقتصادی کشور را برعهده داشت که بنابر گزارش برخی رسانهها در 52 شرکت اقتصادی خصوصی نیز جایگاه مدیریتی داشت! مدیریت یک شرکت اقتصادی خصوصی با عضویت در یک هیات مشورتی یا شورایی که کارکرد سیاستگذاری کلان دارد و جلسات آن گهگاه و با فاصلههای زمانی مشخص تشکیل میشود ماهیتی کاملا متفاوت دارد؛ چراکه اولی کاملا اجرایی، زمانبر و نیازمند وقتگذاری اختصاصی و معین است. با این حال رسانهای که اخیرا به ولایتی تاخته، درباره آن فرد مذکور و عهدهداری این میزان از شرکتهای خصوصی آنهم همزمان با تصدی سمت وزارت- که صرفنظر از هرگونه تحلیل جانبی، از نظر حقوقی نیز کاملا خلاف قانون محسوب میشود- هیچ مطلبی منتشر نکرده است.
انتشار چنان مطلبی علیه علیاکبر ولایتی چه از آن نظر که اکثریت عنوانهای مطرحشده جنبه مشاورت و سیاستگذاری کلان داشته و نیاز به وقتگذاری حضوری و اجرایی را به حداقل ممکن میرساند و چه از منظر کارنامه رسانههای مخالف ولایتی که یک نمونه آن در نحوه برخورد با وزیر عضو هیاتمدیره 52 شرکت اقتصادی خصوصی مشخص است، دستکم نشان میدهد که این رسانهها انگیزهای غیر از بیان صداقت درباره افراد دارند؛ اما بلافاصله این سوال مطرح میشود که پس چه مقصودی میتواند انگیزه اصلی انتشار چنین محتوایی باشد؟
به نظر میرسد یک فاکتور مهم در بررسی و تحلیل این ماجرا را باید در ماجراهای دانشگاه آزاد اسلامی در دوره اخیر ریشهیابی کرد. اگر عهدهداری این عنوانها برای علی اکبر ولایتی مساله منفی محسوب میشود، او با حذف دو عنوان (ریاست هیاتموسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی)پیش از دوره اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی نیز ضرورتا باید با 35 عنوان همچنان مورد حمله این رسانهها قرار میگرفت اما در آن دوران خبری از این انتقادات و مخالفتها وجود ندارد، بلکه اقدامات او در دانشگاه آزاد اسلامی موجب آغاز تحرکاتی میدانی و رسانهای علیه او شده است.
دکتر محمدمهدی زاهدی استاد ریاضیات و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقد است روندی که دکتر علی اکبر در دانشگاه آزاد اسلامی برای اصلاح امور آغاز کرده باعث دلخوریهایی بین برخی متنفعان شده و به همین دلیل مباحثی علیه ایشان مطرح میشود.
زاهدی میگوید: «دکتر ولایتی نگرانیهایی را در مسائل فرهنگی دارد و تلاش میکند دانشگاه آزاد اسلامی به سمت دانشگاهی تمدن ساز حرکت کرده و الگوی خوبی برای سایر دانشگاهها باشد.»
جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است که یک جریان و باند خاص برای سالها از دانشگاه آزاد اسلامی بهره میگرفته و از آن در حوزههای مختلف استفاده میکرده است. اما با حضور دکتر ولایتی اصلاحاتی در این دانشگاه انجام شده و دست این گروهها از برخی منافعشان قطع شده است به همین دلیل تلاش میکنند با فضاسازی علیه دکتر ولایتی او را از طی این مسیر منصرف و به مسائل حاشیهای مشغول سازند. در حالی که اتفاقا همین هجمهها دلیل محکمی است بر اینکه این راه مناسب بوده و باید ادامه داشته باشد.
وی تاکید میکند در همین شهر رشت که من نمایندگی مردم شریف آن را در مجلس شورای اسلامی برعهده دارم شاهد بودیم که بعضیها با امکانات و پول دانشگاه آزاد اسلامی و بیتالمال خوشگذرانی میکردند.
هجمه مسیر جدید و علمی دانشگاه آزاد را متوقف نمیکند
دکتر محمدمهدی تهرانچی، عضو هیات امنا و رئیس واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی: مقام معظم رهبری میفرمایند پیشرفت علمی دشمن دارد؛ پس نکته بسیار مهم آن است که همه حرکتهایی که منجر به پیشرفت علمی میشود و آموزش عالی کشور را روی ریل ارتقا، مستقر و جهش علمی موجب میشود از سوی بیگانگان و بدخواهان «خط قرمز» محسوب میشود و دشمنی آنها را در تمام جهات برمیانگیزد.
امروز سالروز شهادت دکتر شهریاری است؛ در دنیای علم بسیار بسیار نادر است که دانشمندان یک کشور را این چنین به صراحت از سوی غرب ترور کنند و بعد از آن حتی دانشگاه یک کشور را تحریم کنند. این نشان میدهد که نظام سلطه در رابطه با پیشرفت علم دشمنیهایش را بروز می دهد.
امروز هم در دانشگاه آزاد اسلامی با یک تحول مفهومی مواجه هستیم. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از کنشگران فعال نظام در حوزه آموزش عالی و در راستای کیفیت بخشی و کارآمدسازی آموزش عالی در حال حرکت به جلو است.
دکتر ولایتی شخصیت علمی وارستهای است که فرمایشات رهبر معظم انقلاب را در حوزه پیشرفت علم و نظام آموزش عالی دنبال میکند. لذا این اتفاق دشمنان را ناخشنود کرده است. دشمنان به نوعی بحثهایشان را در داخل هدایت میکنند و توسط جناحهایی که وابستگی فکری به آنها دارند و یا افرادی که به آنها متصل هستند، اعمال میکنند.
این رفتارها این روزها به صورت خبرسازیهای بی منطق به منظور هجمه به شخص دکتر ولایتی بروز کرده است. و البته شخصا معتقدم خبرسازیهای بیشتر در آینده را نیز از سوی آنها شاهد خواهیم بود.
هرچه دانشگاه آزاد اسلامی در مقابله با انواع و اقسام فسادهای اقتصادی و ... موفق باشد و آنها را از خود بزداید و بدنه عظیم دانشگاه آزاد را در راستای پیشرفت علمی بهکار بگیرد، این دشمنیها از ناحیه برخی گروهها بیشتر هم میشود. معتقدم جریان نفوذ در رسانه در این زمینه به دنبال کارشکنی است اما انشاءالله دانشگاه آزاد اسلامی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری همچنان با گامهای محکم در مسیر ارتقای علمی و فرهنگی خود با شتاب حرکت می کند.
قبیلهسالاران ساکت نمینشینند
دکتر صالح اسکندری، مسئول امور رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی: هجمههای این روزها به دکتر علیاکبر ولایتی از یک سو به دلیل اطلاعی که از زحمات و دغدغههای ایشان برای ارتقای دانشگاه آزاد اسلامی و بریدن دست برخی گروههای منفعتطلب از این سرمایه ملت دارم، بسیار تاسفبرانگیز است اما این ماجرا را به نحو دیگری نیز میتوان تفسیر کرد که از قضا نتیجهای امیدبخش از آن استخراج شود و آن اینکه به لطف الهی عملکرد آقای دکتر ولایتی برای حفاظت از سرمایههای دانشگاه متعلق به ملت به میزانی برای گروههای قبیلهسالار و منفعتگرا سنگین تمام شده و «موثر افتاده است» که شبکهای از امکانات میدانی، رسانهای و جناحی خود را برای متوقف کردن آن و ضربه زدن به شخصیت دکتر ولایتی به کار گرفتهاند.
دکتر ولایتی امروز در ۷۲ سالگی در سنی که میتوانست بازنشسته باشد و در کنار خانواده خود استراحت کند، هر چه در وسع و توان خود دارد برای خدمت به نظام و مردم به کار گرفته و بارهای زمین ماندهای که بعضا دیگران از به مقصد رساندن آن شانه خالی کردهاند، به دوش میکشد.
در همه جای دنیا رسانههای آن کشور میکوشند تا از شخصیتهای برجسته خود تجلیل و تقدیر کنند اما جای تاسف است که برخی رسانهها در کشور با فهرست کردن عضویت در چند انجمن و مجمع علمی و فرهنگی که ممکن است سالی یک بار هم تشکیل نشوند میخواهند چهره یکی از این سرمایههای انقلاب و نظام را در جامعه تخریب کنند.
از رسانهها و جریانات ضدانقلاب چیزی جز تخریب دکتر ولایتی و سایر شخصیتهایی که خود را وقف انقلاب کردهاند نمیرود اما سوال اینجاست که رسانههای داخلی چرا با تکنیکهای سطحی و از طریق اغوای مخاطب با ارائه اطلاعات بیربط چهرههای علمی و سیاسی برجسته کشور را تخریب میکنند. بدون تردید این حملات معنادار است و هر کجا میزان تاثیرگذاری دکتر ولایتی افزوده شده عدهای سعی کردهاند ایشان را وادار به عقبنشینی کنند.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/