بنیصدر زمین میداد و زمان میخرید عدهای امروز فقط زمین میدهند
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، مهدی فضایلی، کارشناس مسائل استراتژیک، در پاسخ به این سوال که در ابتدا و در خلال بحث بحران سوریه دو دیدگاه وجود داشت که میگفتند باید شبیه برجام صورت گیرد و با منطق مذاکره شود و دیگری دیدگاه بحث مقاومت بود. در دیدگاه اول که برجام سوری مطرح میشد اگر به واقعیت میرسید، وضعیت داعش چه بود، گفت: «فکر میکنم الان که صحبت میکنیم در حقیقت صدای شکستن کمر داعش در کل دنیا طنینانداز شده است. پاسخ استفاده از منطق مقاومت کار سختی نیست.»
وی افزود: «امروز نابودی داعش این امر را مشخص میکند که جمهوری اسلامی ایران مسیر درستی را انتخاب کرده و آن هم حمایت از جریان مقاومت بوده است.»
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: «از ابتدا مشخص بود داعش جز زبان قدرت، زبان دیگری را نمیفهمد و با هیچ منطقی نمیتوان با آن مواجه شد و زبان درست همان زبان قدرتی بوده که در این عرصه انتخاب کردیم.»
وی با اشاره به اینکه افراد و جریانهایی که پیشنهاد مذاکره با داعش و بحثهای دیپلماسی را به جای گزینه نظامی و مقاومت عنوان و در ضمن آن بحث برجام سوری را مطرح کردند معمولا بهویژه در حوزه سیاست خارجی دچار اشتباهات راهبردی متعدد بودند، تصریح کرد: «این جریان همواره در حوادثی که نباید میجنگیدند پیشنهاد جنگ میداد و جایی که باید میجنگیدند پیشنهاد مذاکره.»
فضایلی یادآور شد: «از این جریان دو سابقه سراغ داریم؛ یکی در جریان جنگ عراق و جنگ اول خلیج فارس است که همین جریان پیشنهاد حمایت از صدام و ورود به جنگ به نفع صدام را مطرح کردند. از سوی دیگر این جریان در زمان حمله به کنسولگری ایران در افغانستان خواستار لشکرکشی و حمله به این کشور بودند.»
وی با بیان اینکه امروز اگر به پیشنهادات و نظرات این جریان عمل میشد کشور دچار بحران شدید و وارد جنگهایی میشد که حتما کشور را با مخاطرات جدیای مواجه میکرد، گفت: «کشور بهخصوص در دوران جنگ اول خلیج فارس که تازه از جنگ دوران دفاع مقدس خارج شده بود با ورود به جنگ جدید ما را با بحرانهای خیلی جدیای روبهرو میکرد.»
کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: «اینها تنها اشتباهات راهبردی آن جریان در زمان گذشته بود که پیشنهاد جنگ میدادند. اشتباه این جریان در این مقطع آن است که به جای مبارزه و حمایت از جبهه مقاومت به دنبال بحث دیپلماسی و مذاکره است که این نشان میدهد اشتباه راهبردی این جریان سابقهدار است و آنها فاقد نگاه راهبردی است و با نگاههای رمانتیک میخواهد با جهان در ارتباط باشد.»
وی تصریح کرد: «بطلان و عدم واقعیت راهبردهای اشتباه این جریان برای کسانی که اشراف عملی و واقعی به صحنه دارند بسیار روشن است.»
فضایلی در پاسخ به این سوال که کشورهای توسعه یافته در بحث امنیت چارچوبی دارند که همه مسئولان نسبت به آن همنظر و در یک راستا حرکت میکنند حال امروز نسبت این افراد که خواهان مذاکره سوری بودند با مقوله امنیت ملی و منافع مردم چیست، گفت: «فکر میکنم این جریان واقعا قدرت فهم موضوع امنیت ملی را ندارد. قدری رمانتیک به این عرصهها نگاه میکند. مهمترین هنر آنها دادن امتیاز به دشمن است تا بتوانند امنیت را تامین کنند.»
وی با بیان اینکه در ابتدای دوران انقلاب و دفاع مقدس هم با چنین جریانی به سرکردگی بنیصدر مواجه بودیم که معتقد بود زمین واگذار کنیم تا زمان بخریم، تصریح کرد: «امروز این جریان ادامه همان تفکر است با این تفاوت که زمین میدهند و چیزی نمیگیرند. یعنی زمان هم نمیخرند و از همان اول معتقدند که زمین را باید داد. دلیلش هم یکسری فراز و فرود این جریان در عرصه مسائل داخلی و بینالمللی است.»
کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به اینکه این جریان مسیر افراط و تفریط را طی میکند، ادامه داد: «آنها در یک مقطعی رادیکالترین و افراطیترین مواضع را در مقابل سیاستهای بینالمللی داشتند ولی امروز در حوزه مسائل منطقهای مواضع تفریطی از موضع ضعف و عدمعزت دارند. این جریان در مسائل امنیت ملی معتقد هستند که ما باید امتیاز بدهیم.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «امروز اگر ما از جبهه مقاومت حمایت نمیکردیم باید در داخل مرزهای خودمان هزینههای به مراتب سنگینتری برای تامین امنیت خود میپرداختیم.»
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/