نرخ بالای ارز، قاچاق را سودده کرد/ نرخ ارز تولیدمحور نیست
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، محسن بهرامی ارض اقدس رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق تهران گفت: یکسانسازی نرخ ارز در کشور جلوی فساد، رانت خواری و ویژه خواری را خواهد گرفت و به شفاف شدن اقتصاد ایران کمک بسیاری خواهد کرد.
وی ادامه داد: مادامی که فاصله بین نرخ ارز مبادله ای و ارز آزاد وجود دارد رانت خواری، ویژه خواری و تلاش برای دسترسی به ارزهای ارزان یکی از مشکلات و مسائل فساد انگیز در کشور خواهد بود که متاسفانه الان در کشور شاهد آن هستیم.
او در ادامه با اشاره به ضرورت تک نرخی و واقعی کردن نرخ ارز در کشور تاکید کرد: واقعی بودن نرخ ارز برای تولید داخلی از نظر رقابتپذیری محصولات صادراتی ما و برای جلوگیری و کاهش قاچاق کالا اهمیت بسیاری زیادی دارد، امروز میزان قاچاق کالا در کشور ما نزدیک 15 میلیارد دلار است و این موضوع در حوزه کالاهای مصرفی تولیدکنندگان را بسیار آزار میدهد و توان رقابت را از آن ها گرفته است.
وی افزود: یکی از ضرورتهای جدی اقتصاد ما این است که دولت بتواند نرخ ارز را به یک پایه ثابت برساند که حداقل برای مدت یک سال پایدار و پیش بینی پذیر باشد و آن را حفظ کند و این یکی از مطالبات جدی فعالان بخشخصوصی است. اتفاقی که میتواند در حوزه جذب سرمایهگذاران خارجی و هم پیشبینی پذیر کردن اقتصاد تاثیر جدی داشته باشد و من امیدوارم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد.»
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق تهران اظهار کرد: ما باید بعد از برجام این تصمیم را برای یکسان سازی نرخ ارز میگرفتیم البته نیاز به بسترسازی های لازم داشتیم، بحث پیشبینی بازار آتی ارز، پیشنیازهای نرمافزاری و سختافزاری در بانکها، اتصال به شبکه بانکی بینالمللی، داشتن منابع کافی ارز؛ اینها از پیش نیازهای لازم بود که تقریبا در حال رخ دادن هست و این مجموعه اقدامات باید بانکمرکزی را مطمئن کند که میتواند در یک پایهای نرخ ارز را یکسان کند و به همه تقاضاهای مربوط به نرخ ارز جواب بدهد؛ زیرا اگر قادر نباشد که به همه خواسته ها پاسخ دهد دوباره شاهد شکل گیری نرخ و بازار ثانویه خواهیم بود و دوباره کنار بازار اصلی بازاری راه خواهد افتاد و با نرخ پایه بالاتری شاهد خرید و فروش ارز خواهیم بود. بنابراین از این جهت حساسیت های بانکمرکزی در حوزه یکسان سازی نرخ ارز درست و قابل درک است.
بهرامی ارض اقدس همچنین نسبت به تردیدهایی که برخی افراد در ارتباط با جذب سرمایهگذاران خارجی ایجاد می کنند، هشدار داد و گفت: متاسفانه برخی افراد یا ناآگاهانه و یا آگاهانه نسبت به توسعه روابط بین الملل، ورود سرمایه گذاران خارجی و امضای قراردادهای مشترک تردیدهایی در کشور ایجاد می کنند که مه تلاش های دولت و فعالان بخش خصوصی در این حوزه را زیر سوال می برد. تردیدهای داخلی که باوجود تمام تلاش هایی که بعد از برجام صرت گرفته برای جذب سرمایه گذاران خارجی دیده می شود و می تواند فضا را برای جذب سرمایه های خارجی ناامن کند و جلوی انتقال سرمایه های خارجی به داخل کشور که از نیازهای ضروری کشورمان هست را بگیرد و این موضوع حتما می تواند تاثیرات سوء روی تمام بخش های اقتصادی کشور از جمله نرخ ارز داشته باشد.
انتهای پیام/