دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1396 - 17:47
گزارش روز پایانی اجلاس جهانی محبان اهل بیت (ع)؛

تاکید علمای جهان اسلام بر حفظ وحدت برای مقابله با تفرقه افکنی دشمنان

روز دوم و پایانی نشست جهانی محبان اهل بیت (ع) و موضوع تکفیری ها با سخنان چند نفر از اندیشمندان جهان اسلام و قرائت بیانیه پایانی به اتمام رسید.
کد خبر : 234819

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در روز پایانی اجلاس جهانی محبان اهل بیت (ع) و موضوع تکفیری‌ها، سخنرانان بر لزوم حفظ وحدت و هشیاری نسبت به توطئه های دشمنان تاکید کردند.


تمل کارامول اوغلو، رئیس حزب سعادت ترکیه به عنوان نخستین سخنران روز دوم با بیان اینکه همه موضوعاتی که در کنفرانس کنونی که برای بیداری جهان اسلام برگزار شده است، مهم هستند، گفت: «این لطف خداوند است که ما مسلمان هستیم. اصول اساسی دین ماست که به ما صلح و رونق و موفقیت می‌دهد.»


وی افزود: «ما باید اوضاع کنونی خود را در جهان شناسایی کنیم. الان نظم جهانی بر مبنای عدالت نیست و ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم و از فجایعی که برای بشریت ایجاد می‌شود، جلوگیری کنیم.»


رئیس حزب سعادت ترکیه تصریح کرد: «ما باید توطئه ها و ابزار ایجاد آن را شناسایی کنیم و مقابل آن بایستیم. ما به عنوان کشورهای مسلمان باید در جریان نقشه ها و راهبردها باشیم و نباید فراموش کنیم که مسلمانان می توانند در کنار هم قدرت و هدایت ایجاد کنند.»


وی تاکید کرد: «باید بدانیم که فرقه گرایی توطئه بزرگ منطقه ماست و صهیونیست‌ها و سعودی‌ها می‌خواهند با تفرقه افکنی ما را از هم دور کنند. در اسلام عرب و عجم بر یکدیگر برتری ندارند و همه برابر هستند. این، سلوک و رفتار افراد هست که با هم تفاوت دارد.»


این کارشناس ترک تاکید کرد: «ایران و ترکیه باید بر مبنای رابطه دیرین و یکصد ساله خود، با یکدیگر بر مبنای دوستی تعامل کنند و رابطه خوبی با هم داشته باشند. مشکلات منطقه باید در خود منطقه حل شوند و باید بدانیم که مشکلات موقت هستند و می‌توانیم با اتحاد بر آن غلبه کنیم.»


سعد زکی الدین از یمن دومین سخنران بود که در سخنانش بر لزوم حفظ وحدت میان مسلمانان تاکید کرد.



در ادامه، شیخ عبدالهادی احمد از کشور چاد به پشت تریبون رفت و گفت: «مهم ترین تهمتی که به جهان اسلام می‌زنند، موضوع تروریستی بودن است. ما باید به راهبردهایی که وحدت آفرین است متمسک شویم و گریزی از آن وجود ندارد.»


وی بحث‌های علمی و تبیین کتاب الهی از جانب اندیشمندان جهان اسلام، هماهنگی فنی در جهان اسلام، پیوند مردمی،رهنمودهای تربیتی و راهبرد رسانه‌ای را به عنوان پنج راهکار حفظ وحدت در مقابل توطئه تفرقه افکنانه دشمنان معرفی کرد.


الهام علی‌اف از جمهوری آذربایجان، اندیشمند دیگری بود که در اجلاس جهانی محبان اهل بیت (ع) سخنرانی کرد و گفت: «امت اسلامی در تاریخ هر زمان با یکدیگر متحد شدند و وحدت داشتند توانستند به پیروزی دست یابند.»


وی افزود: «این روزها برای امت اسلام مهم است، در واقع ما شاهد پیروزی‌های متوالی جهان اسلام و معرفی سیمای اسلام به جهان هستیم.»


علی‌اف تصریح کرد: آن‌ها که اسلام را قبول ندارند جریان‌هایی همچون داعش را ایجاد می‌کنند، اما امت اسلامی با دوستی و انسجام خود و همکاری متفکرانش می تواند زمینه اتحاد را فراهم کند.»


روحانی شیعه پاکستان، علامه راجه ناصر عباس جعفری دبیرکل حزب وحدت مسلمین پاکستان سخنران بعدی اجلاس بود.


علامه عباس جعفری در سخنان خود با تاکید بر اینکه قریب به 20 سال است که مسلمانان پاکستان درگیر مبارزه با تکفیری‌ها هستند، اعلام کرد: «ما همچنان به دنبال وحدت شیعه و سنی برای از بین بردن نیروهای تکفیری در پاکستان هستیم.»


دبیرکل حزب وحدت اسلامی پاکستان توضیح داد: «باید با غده سرطانی تکفیر مبارزه کنیم اما باید بدانیم که تا در مناطق مختلف رویه وحدت میان شیعه و سنی وجود نداشته باشد، ما نمی توانیم این غده را از بین ببریم.»


وی با تقدیر از فرمایشات رهبر انقلاب پیرامون وحدت میان مسلمین تاکید کرد: «با توجه به فرمایشات آیت الله خامنه‌ای باید خودمان را متحد کنیم و با شناسایی دشمن اصلی، مسیر دقیق مبارزه مظلومان جهان اعم از شیعه و سنی را تعیین کنیم.»


مفتی گلزار نعیمی رئیس جامعه نعیمیان اسلام آباد یکی دیگر از سخنرانان اجلاس بود.


مفتی نعیمی با اشاره به اینکه ما خطر داعش و تکفیری‌ها را همچنان در پاکستان احساس می‌کنیم اعلام کرد: «با اتفاق و اتحاد میان فرق متفاوت اسلامی می توانیم به وحدت واقعی در میان مسلمانان دست یابیم.»


مفتی نعیمی با انتقاد از رویکردهای سازمان ملل در قبال ملت های مسلمان در جهان تاکید کرد: «سازمان ملل به عنوان جیره خوار صهیونیسم و استکبار در جهان عمل می کند و عملاً چشم خود را به روی قضیه فلسطین بسته است.»


وی درباره سیاست‌های رژیم صهیونیستی ادامه داد: «آنها می‌خواهند اوضاع را دگرگون کنند و میان مسلمین اختلاف بیاندازند. ما باید در مقابل سیاست‌های این رژیم و سایر قدرت‌های استعماری که گاهی تحت عنوان سازمان ملل در مقابل ما قرار می‌گیرد، بایستیم.


در ادامه محمد محقق از افغانستان با قدردانی از نظام جهوری اسلامی ایران و شخص دکتر ولایتی به عنوان رئیس مجمع بیداری اسلامی برای برگزاری این اجلاس، بابت زلزله اخیر در مرز ایران و عراق و خسارت هایی که در کرمانشاه بر جای گذاشت، به دولت و ملت ایران تسلیت گفت.


وی همچنین پیروزی های اخیر محور مقاومت را به رهبری ایران بر گروه تکفیری داعش ستود و از نقش سردار قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده عملیات و یسد حسن نصرالله قدردانی کرد.


محقق گفت: «محبت اهل بیت اساس عقیده مسلمانان را تشکیل می دهد و یک بحث عاطفی و مختص به بخشیاز جهان اسلام نیست.»


وی تصریح کرد: «اگر ما محبت اهل بیت را نداشته باشیم مدیون اسلام هستیم و باید دین خود را به خاطر منفعت امت اسلا ادا کنیم.»


محقق تاکید کرد تجمع اربعین حسینی نشان داد که امروز پرچمدار بیداری اسلامی، امام حسین (ع) است.


در ادامه این اجلاس خانم الیزابت از انگلیس سخنرانی کرد و گفت: «مسلمانان اروپا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و این به خاطر تفکر انحرافی است که از اسلام منعکس می شود.»
شیخ ابراهیم حسن از اتیوپی دیگر سخنران اجلاس بود که در ابتدای سخنان خود اعلام کرد که همه ما خدا را به خاطر حضور در ایران و حمایت دولت این کشور از محبان اهل بیت، شکر می کنیم.
وی سپس برای حضار به خواندن اشعار عربی علیه اسرائیل، رهایی فلسطینیان از چمگ دولت یهودی، توطئه های دولت عربستان سعودی و فعالیت های وهابیان و همچنین اقدامات دولت آمریکا پرداختکه مورد تشویق شدید حضار در اجلاس قرار گرفت.
شیخ ابراهیم حسن در پایان سخنان خود با دادن شعارها و بیان مطالب احساسی درباره امام خمینی و آیت الله خامنه ای فضای پرشور و انقلابی را در سالن اجلاس به وجود آورد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب