دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واشنگتن پست عنوان کرد؛

ایالات متحده برای مقابله با گام بعدی ایران در سوریه چه باید بکند؟

حال چه باید کرد؟ یک نیروی ویژه از مقامات و دیپلمات های ارشد سابق ایالات متحده گرد هم آمده اند و پیشنهادهایی مبنی بر اینکه چگونه ترامپ می تواند مانع نفوذ ایران در مناطقی که از سوی سوریه آزاد شده و همچنین در راستای وعده های ترامپ برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه، ارائه کرده است.
کد خبر : 234141

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، در حالی که داعش در عراق به پایان کار خود رسیده و در سوریه نیز نفس های آخر خود را می کشد، ممکن است چالش های دیگری فوران کند.
در این میان، یکی از چالش های پیش روی، مناطق باقی مانده ای است که در کنترل نیروهای کرد تحت حمایت آمریکاست. در همین زمینه، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» تلاش ارتش سوریه با کمک ایران برای بازپس گیری مناطق باقی مانده را خطری برای آمریکا دانسته که باید با آن مقابله شود.


در این مطلب آمده است: در حالی که دولت آمریکا توافق جدید در جنوب سوریه برای جلوگیری از افزایش تنش ها را جشن گرفته است، ارتش سوریه و ایران برای بازپس گیری مناطق باقی مانده در سوریه و یک جنگ طولانی مدت آماده می شوند. اینکه آیا استراتژی ایران موفق می شود، به رویکرد آمریکا در مقابل آن بستگی دارد.


تهران هزاران نیروی نظامی را به سرزمین ها و پایگاه های نظامی تازه آزاد شده گسیل کرده است. هرچند نیروهای تحت حمایت ایالات متحده، مناطق شرقی رود فرات در جنوب شرقی سوریه و همچنین در مناطقی در امتداد مرزهای اسرائیل و اردن در جنوب غربی سوریه را تحت کنترل دارند، ایران قصد خود برای کمک به بشار اسد در بازگرداندن تمامی مناطق از دست رفته را اعلام کرده است.


سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس به تازگی در دیر الزور، در شرق سوریه حضور یافته که نشان می دهد ایران برای بازپس گیری سرزمین های غنی از نفت در دیرالزور ـ که اکنون در اختیار کردهای مورد حمایت امریکاست ـ اهمیت زیادی قائل است.


سلیمانی اخیرا در شهر مرزی ابوکمال خود را نشان داد؛ جایی که با شهر مرزی القائم عراق فاصله کمی دارد و ایران تلاش دارد تا از آنجا کریدوری به سمت غرب سوریه و بیروت ایجاد کند؛ کریدور تهران ـ بیروت.


طبق توافقنامه ای که دونالد ترامپ با ولادیمیر پوتین داشت، قرار بر این شد که مناطق آزادشده از کنترل دولت اسد خارج باشند و همچنین زمینه ها برای خروج نیروهای خارجی(ایرانی) از سوریه فراهم شود. اما سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که مسکو قصد ندارد ایران را به ترک نیروهایش از سوریه وادار کند.


حال چه باید کرد؟ یک نیروی ویژه از مقامات و دیپلمات های ارشد سابق ایالات متحده گرد هم آمده اند و پیشنهادهایی مبنی بر اینکه چگونه ترامپ می تواند مانع نفوذ ایران در مناطقی که از سوی سوریه آزاد شده و همچنین در راستای وعده های ترامپ برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه، ارائه کرده است.


در گزارش منتشره در انستیتوی یهودی امنیت ملی آمریکا، آمده است: از هر اقدامی فوری‌تر، آمریکا باید موانع واقعی در مسیر هدف تهران مبنی بر کسب پیروزی کامل توسط نظام اسد در سوریه ایجاد کند.


نخست: حالا که داعش سقوط کرده، آمریکا به یک سیاست روشن در ارتباط با سوریه نیاز دارد. این سیاست باید این سوءظن را برطرف کند که آمریکا، سوریه را پس از سقوط داعش ترک می‌کند. این سیاست باید آشکارا اعلام کند برای مطمئن شدن از عدم ظهور مجدد داعش و جلوگیری از بازپس‌گیری کل کشور توسط بشار اسد، حضور نظامی زمینی و هوایی آمریکا باقی خواهد ماند.


دوم: دولت ترامپ باید کمک به جوامع سنی خارج از کنترل اسد را افزایش دهد و به گروه‌های محلی کمک کند تا کنترل سرزمین‌های ارزشمندی در جنوب شرق سوریه را به دست گیرند. اکنون این سرزمین‌ها می‌توانند منافع اقتصادی به جوامع محلی برسانند و برای آنها در آینده اهرم سیاسی فراهم کند.


سوم: آمریکا باید برای منع انتقال اسلحه و نیرو از ایران به سوریه با متحدان منطقه‌ای کار کند. این امر مستلزم جلوگیری از گذر محموله‌های دریایی است و نیز نیازمند اطمینان یافتن از اینکه گرو‌های تحت حمایت آمریکا شهرهای گذرگاهی کلیدی در عراق و سوریه را کنترل کنند.


چارلز والد، ژنرال بازنشسته نیروی هوایی و رئیس مشترک این کارگروه گفته، ما به قطع کردن توانایی ایران برای ایجاد هلال نفوذ نیاز داریم. ما همچین نیازمندیم که ائتلافمان با کشورهای هم‌عقیده را ایجاد کنیم.


اریک ادلمن، سفیر سابق آمریکا در ترکیه و رئیس مشترک این کارگروه ادعا کرد: ما اینجا همه انواع کارت‌های بازی را داریم. البته اگر عقل و خرد بازی با آن‌ها را داشته باشیم.


منبع:‌تابناک


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب