دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس خانه معدن ایران در گفت‌وگو با آنا؛

گسترش معادن، اشتغال‌زایی و درآمدزایی را به مناطق محروم می‌برد

رئیس خانه معدن ایران گفت: قرارگیری معادن در مناطق محروم، فرصت اشتغال‌زایی و درآمدزایی در چنین مناطق کمتر توسعه‌یافته‌ای در بُعد محلی فراهم کرده‌است اما در بُعد ملی باید زمینه رشد اقتصادی، ایجاد ارزش افزوده، صادرات و ... نیز فراهم شود.
کد خبر : 233406

محمد رضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درخصوص اشتغال‌زایی و درآمدزایی معادن در اقتصاد گفت: درآمدهای نفتی همواره در نظام بودجه‌ریزی کشور نسبت به تمامی حوزه‌های اقتصادی دارای اولویت ویژه‌ای بوده و این مورد باعث شده تا دیگر حوزه‌های اقتصادی نظیر معادن چندان مورد توجه و اهتمام دولت‌ها قرار نگیرد.


وی ادامه داد: با وجود قرارگیری موقعیت جغرافیایی معادن در مناطق محروم، فرصت اشتغال‌زایی و درآمدزایی در چنین مناطق کمتر توسعه‌یافته‌ای در بُعد محلی فراهم شده اما در بُعد ملی،‌ رشد اقتصادی، ایجاد ارزش افزوده، صادرات و ... فراهم شود.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه دولت باید از تمام مزیت‌های اقتصادی موجود در کشور بهره کافی را ببرد، تاکید کرد: معادن و زیرمجموعه‌های معدنی دارای مزیت‌های فراوانی در صنعت و مجموعه اقتصاد کشور هستند اما کماکان برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌ها به شکلی نبود که از ظرفیت‌های بالای آن استفاده شود.


بهرامن با تاکید بر آنکه مزیت‌های اقتصادی معادن، مناطق محروم را دگرگون می‌کند، تصریح کرد: با اتکا به مزیت‌‌های اقتصادی در حوزه معادن و بهره‌‌گیری از زنجیره فرآوری این حوزه در همان مناطق محروم، رونق کسب‌وکار به مناطق دور دست نیز می‌رسد.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به نقش صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی اشاره کرد و گفت:‌ سرمایه این صندوق تا ابتدای کار دولت یازدهم تنها 17 میلیارد تومان بوده که طی چند ساله اخیر این رقم به 110 میلیارد تومان افزایش یافته اما رسالت این صندوق بر اساس ماده 31 قانون معادن و اساسنامه خود کاهش ریسک سرمایه‌گذاری اکتشاف و پروانه بهره‌برداری از طریق ارائه خدمات متنوع از‌جمله بیمه‌نامه‌های سرمایه‌گذاری، فراهم کردن امکانات جهت تامین منابع مالی مورد نیاز سرمایه‌گذاران بخش معدن با صدور بیمه‌نامه‌های اعتباری، ارائه مشاوره، راهنمایی و پیشنهادهای مناسب به معدنکاران جهت اتخاذ بهترین تصمیمات در زمینه فعالیت‌های معدنی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: معادن در ایران از تنوع بالایی برخوردار هستند که با بهره‌گیری از این ظرفیت و ذخایر غنی، رشد اقتصادی به همراه درآمدزایی بالا را می‌توان رقم زد اما تا زمانی که برنامه‌ریزی صحیحی در این خصوص وجود نداشته باشد، انتظارات بالایی نیز نمی‌توان از بهره‌وری در این بخش داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب