نفس راحت در پارس جنوبی/ کاهش انتشار 300 هزار متر مکعبی گاز در عسلویه
بهزاد عبدی، سرپرست پالایشگاه اول پارس جنوبی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آناگفت: این پالایشگاه از ابتدای راهاندازی در سال 1382 تاکنون بیش از 103 میلیارد متر مکعب گاز شیرین به خط سراسری تزریق کرده است.
به گفته وی در این مدت فاز یک موفق به تولید 500 هزار تن گوگرد نیز شده و بیش از 124 میلیون بشکه میعانات گازی نیز به مبادی صادراتی ارسال کرده است.
عبدی همچنین با بیان اینکه در فاز یک انبار روباز گوگردی قرار دارد که در ابتدای راهاندازی جهت جمعآوری و صادرات گوکرد کل مجتمع احداث شده است، گفت: از ابتدای تأسیس SPGC تاکنون از این انبار بیش از 4 میلیون تن گوگرد صادر شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فاز یک با توجه به طراحی امکان تولید مستقیم اتان، بوتان و پروپان را ندارد، گفت: این پالایشگاه از ابتدای راهاندازی 6 هزار و 400 میلیون متر مکعب گاز غنی به پتروشیمی پارس ارسال کرده که منجر به تولید 3 میلیون تن اتان، 2 میلیون تن پروپان و یک میلیون و 200 هزار تن بوتان شده است.
عبدی در ادامه به آمادگی این پالایشگاه برای تولید پایدار در زمستان با توجه به انجام تعمیرات اساسی موفق اشاره کرد و گفت: از ابتدای تأسیس با توجه به طراحی تعمیرات اساسی فاز یک همواره یک ماه طول میکشید، چرا که باید در این بازه تمام بسترهای MRU تعویض میشد، اما با تغییراتی که همکاران فاز یک پارس جنوبی ایجاد کردند، این کار در زمان کارکرد پالایشگاه انجام میشود و بدون توقف امکان تعویض کاتالایستها فراهم شده است.
به گفته وی؛ این تغییرات و برنامهریزی مناسب باعث کاهش زمان تعمیرات از 30 روز به 10 روز شده است.
سرپرست پالایشگاه اول گفت: فاز یک در حال حاضر روزانه 27 میلیون متر مکعب گاز، 40 هزار بشکه میعانات گازی و 100 تن گوگرد تولید میکند که با کاهش زمان تعمیرات، 20 روز به تولیدات پالایشگاه اضافه میشود.
گفتنی است؛ تعمیرات اساسی امسال در کوتاهترین زمان با 2 هزار و 415 مجوز کار و بدون هیچ حادثهای انجام شده است.
سرپرست پالایشگاه اول در ادامه با اشاره به اهمیت معیارهای زیست محیطی در پالایشگاه اول گفت: برای اولینبار در پارس جنوبی یکی از فلرهای پالایشگاه اول خاموش شد که باعث کاهش چشمگیر میزان فلرینگ فاز یک شده است.
به گفته عبدی؛ در حال حاضر فلرینگ پالایشگاه اول از مقدار روزانه 380 هزار متر مکعب در شرایط طراحی به 80 هزار متر مکعب در روز رسیده است.
انتهای پیام/