تصمیمات ترامپ چه تاثیری بر آینده سیاسی جهان خواهد داشت؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، بیتردید دونالد ترامپ سیاستمداری پیشبینی ناپذیر است که میتواند با یک " توییت" نسنجدیده طوفانی در بازارهای بورس ایجاد و بحرانی میان دولتی به پا کند. در سالهای آتی ریاست جمهوری ترامپ باید برای چه چیزی آماده بود؟
اورهان ستاروف مدیر بخش اروپایی نشریه الکترونیکی "وستی کافکاز" روسیه در مقاله پیش رو به بررسی گفتوگوی یوزف برامل کارشناس مرکز تحلیلی DGAP آلمان با نشریه Frankfurter Allgemeine Zeitung در خصوص نتایج بر سر قدرت بودن رئیس جمهوری آمریکا پرداخته است.
برامل خاطر نشان میکند:" هنوز جنگ جهانی سوم فرا نرسیده است. ضمنا ترامپ در سیاست داخلی دستاوردهای زیادی داشته است که دولتمردان ما تا به امروز متوجه آن نشدهاند. بسیاری از افرادی که ترامپ را یک احمق میپندارند و اعمال وی را بر حسب مقیاسهای اخلاقی میسنجند متوجه این مساله نیستند که او اهدافی کاملا مشخص و استراتژیک را دنبال میکند. ترامپ این اهداف را اجرا میکند و این اهداف هم آمریکا و جهان را تغییر خواهند داد."
به گفته این کارشناس برجسته آلمانی دونالد ترامپ با هدف تا حد ممکن محدود ساختن نفوذ دولت در اقتصاد و زندگی مردم نامزد پست ریاست جمهوری ایالات متحده شد. وی پیشاپیش متذکر شد:" برای همین منظور هم طرفداران وی او را به عنوان رئیس جمهوری انتخاب نمودند و بازیگران عرصه اقتصاد از او حمایت کردند. درست به همین دلیل هم او میتواند دوباره انتخاب شود."
ژوزف برامل در ادامه افزود:" هم اکنون وال استریت و صنایع نظامی و نفت و گاز از او حمایت میکنند. این سه مجموعه قدرتمند برخوردار از منافع کلان که موافق نقطه نظرات ترامپ در خصوص کاهش دخالت دولت در اقتصاد هستند حاضرند برای انتخاب مجدد وی پول خیلی زیادی صرف کنند. ترامپ میداند که پیروزی دوباره در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا به مراتب دشوارتر خواهد بود. دلیل این امر تنها این نیست که به خاطر تغییرات در بافت جمعیتی کشور از شمار طرفداران وی کاسته خواهد شد، بلکه در کنار این مساله باید به این امر نیز توجه داشت که نامزدی هیلاری کلینتون در انتخابات فقط به سود ترامپ تمام شد."
برامل در خصوص این نکته که ترامپ دوباره انتخاب خواهد شد یا برعکس مورد تردید قرار خواهد گرفت متذکر شد:" باید فرض را بر این نهاد که او برای بار دوم نیز انتخاب خواهد شد. اما اگر از طرف نهادهای امنیتی یا در چهارچوب تحقیقات اطلاعات خاصی فاش شود در آن صورت ممکن است ریاست جمهوری وی زودتر هم تمام شود."
این کارشناس آلمانی در ادامه روابط روسیه و ایالات متحده را که بسیاری امیدوار به بهبود آن بودند و اما پس از روی کار آمدن ترامپ رنگ حقیقت به خود نگرفت اینطور تشریح کرد:" گمان میکنم که نظر او در مورد روسیه هیچ تغییری نکرده است. اما او به خاطر این مساله دچار مشکلاتی شده است. تا قبل از انتخاب او به عنوان رئیس جمهوری اینطور به نظر میرسید که ایالات متحده با هدف محدود ساختن نفوذ چین مایل به نزدیک شدن به روسیه است. ترامپ از همان ابتدا توانست با روسیه به تعامل برسد. اما در حال حاضر او در عرصه سیاست داخلی دچار مشکل شده است و سوالاتی از این دست که ترامپ و همکارانش چقدر خوب با روسها کنار آمدند که آنها به او کمک کردند در انتخابات پیروز شود یا آیا ترامپ از این موضوع اطلاع داشت مطرح میشوند. این مجادله میتواند او را به روند استیضاح بکشاند و از همین روی او با تهدید بزرگی در عرصه سیاست داخلی مواجه شده است."
برامل در این زمینه افزود: "ترامپ با هدف آرام ساختن وضعیت در قبال منتقدان روسیه و نهادهای امنیتی موضع سازشکارانهتری اتخاذ کرد. همچنین نباید از نظر دور داشت که کنگره دست ترامپ را در مساله تحریمهای ضد روسی که با اکثریت به اتفاق آراء به آن رای داد بسته است. به احتمال کلی کاسه صبر نمایندگان کنگره و سناتورها لبریز شده است. اما نباید از نظر دور داشت که احتمالا در بلند مدت ترامپ موفق به متقاعد کردن کنگره به این امر مهم خواهد شد که ایالات متحده برای مقابله با تهدید چین که حتی بزرگتر مینماید به روسیه نیاز دارد."
این کارشناس مرکز DGAP در خصوص برخی از تصمیمات غیرعقلانی ترامپ از نگاه منافع ملی آمریکا در عرصه سیاست خارجی توجه خود را به مساله پیمان تجاری اقیانوس آرام معطوف ساخت و دراینباره افزود:" برای من بسیار تعجب آور بود که بنا به دستور ترامپ ایالات متحده از این پیمان خارج شد، پیمانی که برای انعقاد آن سلف او باراک اوباما به مذاکره نشسته بود. در واقع این توافقنامهای بود که میبایست نظر مثبت ترامپ را جلب کند، چرا که دیگر دولتها در مسائل مربوط به سیاست تجاری و ارزی در مقابل ایالات متحده کوتاه آمده بودند تا بتوانند از حمایت نظامی ایالات متحده برخوردار شوند."
برامل تصریح کرد:"من از ترامپ که عادت دارد با نشان دادن مهارت خود در عقد قراردادها شجاعت بیجا از خود نشان دهد انتظار داشتم که این توافقنامه را تا به آخر پیگیری نماید و آن را به انجام نهایی برساند، اما با برهم زدن این توافق او برای چین این امکان را فراهم کرد که خلاء بوجود آمده توسط ایالت متحده را پر کند. از نقطه نظر تجاری و ژئواستراتژیک این بهترین تصمیمی نبود که وی میتوانست اتخاذ کند. کاملا این امکان را میدهم که ترامپ از این تصمیم خود پشیمان شود. هم اکنون او سعی دارد با این دولتها به صورت دوجانبه به توافق برسد، چرا که گمان میکند به این صورت سهم بیشتری نصیب ایالات متحده خواهد شد. اما ترامپ چین را که به شکل ظریفی از موقعیت بهرهبرداری کرد و اکنون به لطف ایالات متحده در حال گسترش دایره نفوذ خود است دست کم میگیرد."
منبع:vestikavkaza.ru / ترجمه: سیدمازیار کمالی
انتهای پیام/