برگزاری سلسله نشستهای«اخلاق نبوی و نقش آن در تبلیغ اثربخش دین» و «زمان فرصتی برای زندگی»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر همایون احمد پناهی استاد دانشکده علوم پایه واحد تهران مرکزی در نشست «زمان فرصتی برای زندگی» گفت: هدف از برگزاری این نشست آن است که دریابیم در کائنات چه روندی در کار است و خداوند را بهتر بشناسیم و هر چه شناخت خدا بیشتر شود با آرامش بیشتری زندگی خواهیم کرد.
وی درباره ارزش زمان و وقت در مورد تاثیرات زمان در زندگی انسانها اظهار کرد: «باید به رخدادهای زندگی زمان داد و هیچ وقت نباید زود قضاوت کنیم چراکه در طول زندگی نه می توان به خوشی های زندگی دل بست و نه از ناراحتی های آن ناامید شد و در لحظه نمی توان تشخیص داد که اتفاقی که افتاده خوب یا بد بوده است.»
احمدپناهی افزود: «آنچه خداوند برای انسان مقدر کرده است شاید ناگوار به نظر برسد و در صورتی که مصلحت خداوند باشد، شاید خیری نیز برای فرد در بر داشته باشد.»
استاد دانشکده علوم پایه واحد تهران مرکزی به تاثیرات زمان و بیولوژی حیوانات و انسان ها پرداخت و گفت: «اینکه خداوند در مغز، سلول هایی قرار داده است که به صورت کورنومتر عمل می کند و گاهی در زمان مشکلات و استرس طوری عمل می کند که زمان برای شخص کندتر شده تا بتواند راهی برای حل مشکلات خود پیدا کند و یا زمانی که زندگی ما در خطر است حرکت و آهنگ زمان کند شده تا بتوانیم عکس العمل درستی نشان دهیم، این کورنومتر مغزی در بعضی افراد مانند ورزشکاران تندتر عمل می کند که عکس العمل حریف مقابل را پیش بینی کنند.»
وی افزود: «یکی دیگر از ابعاد شگفت انگیز زمان در انسان طول مدت بارداری است که انسان در طول زمان 9 ماه همه اندام هایش کامل می شود به جز مغز انسان که نارس به دنیا می آید و برای کامل شدن نیاز است که در کنار انسان های دیگر قرار گرفته رشد کند. کیفیت زندگی روی طول عمر ما تاثیر دارد و تجربه های انسان بر روی رفتار تاثیر می گذارد و زمانی که به میانسالی می رسیم میدانیم که زمان کمی از عمر مانده بنابراین ارزش زمان را می دانیم و اگر انسان به ارزش زمان پی ببرد قطعاً در رفتارش تجدید نظر خواهد کرد. پس تا زمانی که وقت داریم باید استفاده بهینه از وقت و زمان کرد.»
احمد پناهی درباره مرگ اظهار کرد: «مرگ نعمت بزرگی است که خدا برای انسان مقدر کرده است و اگر مرگ نبود همه چیز رنگ عوض می کرد و حتی محبت انسان ها به یکدیگر کم می شد.»
وی با اشاره به منحنی گذر زمان اظهار کرد که از منحنی زمان دو چیز را متوجه می شویم؛ زمان جوانی کوتاه است و هرتوانایی که خداوند به ما داده طی دوران زندگی تا به پیری برسیم دوباره از ما پس می گیرد. بنابراین ما در هر قسمت از زندگی باید شکر خدا را بجا آوریم که بخشی از قوس منحنی عمر را طی کرده ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مهدیه محمدطاهر استاد گروه معارف اسلامی واحد تهران مرکزی هم در برگزاری نشست تخصصی «اخلاق نبوی و نقش آن در تبلیغ اثربخش دین» در جمع دانشجویان گفت: پیامبر اکرم (ص) در تمام امور دارای روش و برنامه بوده اند و دعوت به تبلیغ حضرت بر اساس برنامه هایی بود که با هدایت خداوند متعال صورت می گرفت. مدیریت و ابتکار، نبوغ فردی و تجارب لازم نیز در آن حضرت برای تبلیغ به زیبایی و کامل ترین حد جلوه گر بوده و ایشان با همه این شایستگی ها بود که توانستند جامعه جاهلی را که در پایین ترین حد از علم و معرفت قرار داشتند به بالاترین مراحل معرفتی رهنمون سازند.
وی با بیان اینکه تبلیغ دینی دارای شاخص های مهمی است که به واسطه آن سمت و سوی تبلیغ روشن می شود افزود: «مهمترین آنها عبارتند از: استفاده از زمان و مکان مناسب، حلم و بردباری، تبلیغ الگو، تبلیغ عملی، احترام به مردم، تبلیغ تدریجی، عفو و گذشت، در نظر گرفتن ظرفیت فکری مخاطبان، مردمی بودن، شرح صدر و تبشیر و انذار.»
محمدطاهر اظهار کرد: با دقت در سیره عملی و تبلیغی پیامبر(ص) روشن می شود که مبلغان و پیام گزاران باید از برجسته ترین افراد باشند و در کارهای بایسته و شایسته و پرهیز از بدی پیشگام و جلودار باشتند. باید باورهای دینی و معرفتی در آنان همچون پیامبر (ص) نمونه باشد. اخلاق معاشرتی مبلغان مانند پیامبر(ص) باید در حد بسیار مطلوبی باشد، مردم باید بی اعتنائی به دنیا، آزادگی، دلسوزی و گذشت را در وجو مبلغ ببینند، همچنان که باید تواضع ، شجاعت و شهامت را در وی مشاهده کنند.»
انتهای پیام/