دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارتباط زلزله سلیمانیه با پروژه هارپ چیست؟

زلزله هفت و سه دهم ریشتری امشب در سلیمانیه عراق، بار دیگر حرف و حدیث ها درباره نسبت این زلزله های ناگهانی و شدید با پروژه مشهور هارپ را بر سر زبانها انداخت.
کد خبر : 231491

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، شدت زلزله امشب که در نیمی از ایران و برخی دیگر از کشورهای منطقه احساس شد، به حدی بود که برخی صاحبنظران آن را مرتبط با پروژه‌های تحقیقاتی و نظامی دانستند.


یکی از مشهورترین این پروژه‌ها، پروژه مشهور‌هارپ است. این برنامه پژوهشی موسوم به یونوسفر فعال با فرکانس بالا یا همان‌هارپ HAARP)) یک پروژه پژوهشی است که در سال ۱۹۹۳ برای بررسی و پژوهش دربارهٔ لایهٔ یونوسفر با استفاده از امواج رادیویی ELF/ULF/VLF تأسیس شده‌است.


این تأسیسات مشترکاً توسط نیروی هوایی آمریکا، نیروی دریایی آمریکا، دانشگاه آلاسکا در فیربنکس، و نزدیک به ۱۵ دانشگاه آمریکایی دیگر اداره و استفاده می‌شود. این سیستم در حال حاضر از یک مجموعه آنتن‌های مخصوص شامل ۱۸۰ برج آنتن آلومینیومی به ارتفاع ۵۰/۲۳ متر تشکیل شده که بر روی زمین پهناوری به مساحت ۲۳٬۰۰۰ متر مربع در آلاسکا نصب شده‌است.


هارپ پروژه‌ای علمی است و از طریق آن دانشمندان با ایجاد تغییراتی در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ترین بخش جو زمین است امکان مطالعه در مورد آن را پیدا کرده و آن را به صورت یک آزمایشگاه طبیعی درمی‌آورند.‌هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادارهای خود منتشر می‌کند انجام می‌دهد. بخشی از این امواج در ارتفاع ۱۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین جذب شده و باعث افزایش شتاب الکترون‌ها در آن منطقه و در نتیجه گرم شدن یونوسفر می‌شوند.‌هارپ در دوران جنگ سرد با این هدف راه‌اندازی شد که روش‌هایی را برای ارتباط با زیردریاییهای مجهز به سلاح اتمی کشف کند. این زیردریایی‌ها در آن زمان اهمیت استراتژیکی فراوانی داشتند چرا که اصل «تضمین نابودی متقابل» در جنگ اتمی را محقق می‌ساختند. اما این پروژه حتی از قبل از ساخت خود با شایعات فراوانی در مورد هدف و کاربردهای آن گره خورده‌است. تئوری‌های توطئه گوناگونی در مورد آن مطرح شده و از انتشار پرتوهای مرگ تا کنترل ذهن به آن نسبت داده شده است. تکمیل‌هارپ حدود دو دهه طول کشیده و ۲۵۰ میلیون دلار هزینه‌های ساخت و عملیاتی آن بوده‌است.


برخی گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که این پروژه، به دلیل ماهیت مخفیانه اش، باعث تغییراتی در لایه‌های زمین و زلزله‌های شدید می شود.


همین امر باعث شده تا به دنبال زلزله امشب در سلیمانیه عراق و کرمانشاه ایران، بار دیگر شایعاتی درباره نسبت این زلزله و پروژه‌هارپ مطرح شود. هرچند این شایعات به اثبات نرسیده است.


منبع: خبرفوری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب