بانکهای اروپایی در مسیر تسهیل سرمایهگذاری بخشهای معدنی
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی ایمیدرو، مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو در حاشیه برگزاری کنفرانس معدن و منابع استرالیا (آی مارک ۲۰۱۷) از امضای قراردادهایی با بانکهای اروپایی و آسیایی به منظور جذب سرمایهگذاری در بخش معدن خبر داد.
کرباسیان افزود: طی ماههای اخیر توافقنامههایی را با کشورهای کرهجنوبی، دانمارک و اتریش داشتهایم و در حال توافق با کشورهای دیگری همچون آلمان هستیم.
وی تصریح کرد: ایران به دنبال همکاری با تولیدکنندگان و معدنکاران خارجی است و ما نهایت تلاش خود را برای یافتن بهترین ها می کنیم. معادن و کارخانه های ایران فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری شرکتهای خارجی است.
کرباسیان تاکید کرد: ایران به دنبال جذب۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی تا سال ۲۰۲۵ است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: به عنوان بخشی از برنامههای توسعه ایران، قصد داریم ظرفیت تولید آلومینیوم کشور را از ۴۵۰ هزار تن در سال گذشته به سالانه ۱,۵ میلیون تن تا سال ۲۰۲۵ برسانیم که برای رسیدن به این هدف نیازمند تامین منابع بوکسیت از خارج از کشور هستیم.
کرباسیان گفت: ایران درحال مذاکره با تولیدکنندگان بوکسیت در استرالیا و برزیل است و طی ۲ماه آینده با شریک گینه ای خود SBDTدر مناقصه بین المللی بوکسیت شرکت میکند. ایمیدرو به عنوان بزرگترین سرمایه گذار SBDT سهم ۵۱ درصدی دارد. توسعه معدن از زمان تمدید توافقنامه ۲۵ ساله در سال ۲۰۱۵ سرعت یافته است. همچنین در حال مذاکره با شرکت های استرالیایی، برزیلی و دیگر شرکت های گینه ای و دومینیکن هستیم.
وی یادآور شد: ایران به دنبال افزایش تولید سالانه کاتد مس به ۸۰۰هزار تن تا سال ۲۰۲۵ است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرد: امیدواریم روابط ایران و امریکا در دوره رییس جمهوری دونالد ترامپ مشکلاتی را برای هدف سرمایه گذاری ایران ایجاد نکند.
ترامپ قبلا گفته بود که توافقنامه بین المللی ۲۰۱۵ را که تحریم هایی را که به دلیل برنامه هسته ای علیه ایران لغو کرده بود را ادامه نخواهد داد.
کرباسیان گفت: پس از توافق بین ایران و سازمان ملل فرصت خوبی برای همکاری سایر کشورها با ایران به وجود آمد. بر خلاف نظر ترامپ که تمایلی به این توافق ندارد ما به توافق مذکور احترام می گذاریم.
بنا به گفته دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی : ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کرده و ناظران سازمان ملل درگزارش های خود با مشکلی مواجه نشده اند.
انتهای پیام/