دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسن عابدینی عنوان کرد؛

آمریکا عاجز از اجماع‌سازی جهانی در پیشبرد کاتسا

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکا دیگر مانند گذشته یک ابرقدرت نیست و عاجز از اجماع‌سازی جهانی برای پیشبرد قانون تحریمی کاتسا است.
کد خبر : 229435

به گزارش گروه رسانه‌‌های دیگر آنا، ایالات متحده آمریکا در دوره پسا برجام به‌و یژه در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، سیاست‌های خصمانه‌ای را با اتهام‌زنی و تهدید به تحریم‌های بیشتر، اتخاذ کرده است. آمریکا که خود سال‌ها برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای با ایران تلاش کرده بود که سرانجام این تلاش‌ها و مذاکرات متوالی به برجام منجر شد، باید بر اساس این توافق به تعهدات خود پایبند باشد اما با روی کار آمدن ترامپ این توافق به صورت علنی نقض و حتی اقدام به وضع تحریم‌های جدید علیه بخش‌های نظامی و دفاعی کشور کرده است و به صورت نامشروع از ایران خواسته تا فعالیت‌های موشکی خود را متوقف و درب‌های سایت‌های نظامی را به روی بازرسان بگشاید. همچنین آن‌را جزئی از توافق برجام دانسته در صورتی‌ که برجام فقط یک توافق هسته‌ای است و در آن هیچ اشاره‌ای بر بازرسی از سایت‌های نظامی ایران نشده است. در این راستا دولت آمریکا برای مهار ایران اقدام به وضع تحریم‌های جدید به‌ نام کاتسا کرده که این تحریم نیروهای مسلح کشور به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف قرار داده است.


اظهار عجز آمریکا از مهار ایران در ۳۸ سال گذشته


«حسن عابدینی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایکنا در تحلیل تحریم‌های کنگره و مطرح نمودن ادعای بازدید از سایت‌های نظامی ایران گفت: تحریم‌های «کاتسا» یا همان قانون مقابله با دشمنان ایالات متحده از طریق تحریم‌ها، در حقیقت برای سه کشور روسیه، جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی وضع شده است. حالا اینکه چرا جمهوری اسلامی ایران را مشمول این تحریم جدید کرده‌اند باید بگویم اول اینکه جمهوری اسلامی ایران موجب شکست سیاست‌های منطقه‌ای ایالات متحده آمریکا شده و دوم، سرمایه‌گذاری کلانی که آمریکا روی ایجاد خاورمیانه جدید کرده بود و به گفته دونالد ترامپ این سرمایه بیش از شش تریلیون دلار بوده، هیچگونه دستاوردی تاکنون برای آن نداشته است و احساس می‌کند که طی این سال‌ها، جمهوری اسلامی را نه تنها نتوانسته‌ متوقف سازد بلکه نفوذ ایران در منطقه روزبه‌روز گسترده‌تر شده است.


وی ادامه داد: بنابراین آمریکا به این نتیجه رسیده که بار دیگر باید مقدمات مهار ایران را فراهم کند. در واقع دولت‌های پیشین ایالات متحده هم تلاش کرده بودند تا با تحریم نظام اسلامی ایران را مهار کنند که در این راستا اولین دور تحریم‌ها بر ضد کشورمان به ۱۸ آبان ۱۳۵۸ یعنی در دولت «جیمی کارتر» باز می‌گردد و بعد در زمان «بیل کلینتون» در قالب «مهار دو جانبه» و در دوره اوباما هم با عنوان طرح‌های تحریمی فلج کننده ادامه یافت. یعنی ما در ۳۸ سال گذشته فارغ از اینکه چه دولتی در آمریکا روی کار بوده است یعنی چه جمهوری‌خواه باشد و یا دموکرات، همواره از ابزار تحریم را و حتی تهدید نظامی استفاده کرده‌اند اما هیچ‌گاه به نتیجه مطلوب نرسیده‌اند.


سپاه در خط مقدم مبارزه با تروریسم و ایدئولوژی صهیونیسم قرار دارد


عابدینی درباره اهداف ترامپ و کنگره در اعمال تحریم‌های جدید که بر خلاف برجام است، افزود: در دوره ترامپ ما شاهد هستیم که تحریم «کاتسا» و تحریم‌هایی که نیروهای مسلح ما را هدف قرار داده‌اند، دو هدف عمده را پیگیری می‌کنند. اول اینکه می‌خواهند قدرت دفاعی ایران را کاهش دهند و دوم محدود کردن نفوذ منطقه‌ای ایران است. همچنین در به دنبال ضربه وارد کردن به محور اصلی مبارزه با گروهک تروریستی تکفیری داعش و ایدئولوژی صهیونیسم، یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که امروز در خط مقدم مبارزه قرار دارد.


کارشناس مسائل بین‌الملل درباره ناکارآمد بودن این تحریم‌ها گفت: بسیاری از مردم دنیا می‌دانند که آمریکا با دو مشکل اساسی مواجه است؛ اول اینکه آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند قوانین داخلی خودشان را بر کل دنیا تحمیل سازند و نکته دوم این است که سیاست ستیز با جمهوری اسلامی را به سایر متحدین جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای گسترش دهد که فراگیری آن به سایر شخصیت‌ها و نهادها کشانده شود، یعنی تا الان اگر یک فردی را تحریم می‌کردند همان فرد فقط تحریم می‌شد و اگر کسی با آن فرد تحریم شده، ارتباط تجاری برقرار می‌کرد آن دچار تنبه می‌شد؛ اما الان به گونه‌ای شده که آن فرد مورد تنبیه قرار نمی‌گیرد بلکه آن‌ را هم تحریم می‌کنند یعنی چیزی به نام سیاه‌چال تحریمی راه انداخته‌اند. حتی الان به مرحله‌ای رسیده‌اند که رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) را هم مورد تحریم قرار داده‌اند و تحریم یک شخص و یا رئیس یک نهاد را باید به معنی تحریم آن مجموعه تلقی کنیم.


وی ادامه داد: به نظر من آمریکا در مؤثر بودن این تحریم‌ها، موفق نخواهند شد، چرا که دولت آمریکا توان یک ابر قدرتی را ندارد و دیگر مثل گذشته قدرت تمام کننده نیست و حتی از مهار مخالفانش هم عاجز است و اینکه توان ایجاد یک اجماع میان موافقین خود را نداشته و بنابراین به نظر می‌رسد که این یک هیاهویی بیش نیست و یک مدتی ادامه پیدا خواهد کرد و بعد هم بدون نتیجه فیصله می‌یابد و دوباره به دنبال طرح جایگزین می‌روند.


منبع: ایکنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته