دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1396 - 08:32
در نشست تخصصی واحد تهران مرکزی بررسی شد

از کاپیتولاسیون تا سیزده آبان؛ درس‌هایی برای برجام

به همت اداره دانشجویی و فرهنگی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی نشست تخصصی علمی فرهنگی با عنوان «از کاپیتولاسیون تا سیزده آبان، درس‌هایی برای برجام» برگزار شد.
کد خبر : 229286

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر محمدجواد حق شناس، دکتر حمیدرضا ناطق نوری استادان دانشکده علوم سیاسی واحد تهران مرکزی و دکتر محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران در این زمینه به بحث و تبادل نظر پرداختند.


ناطق نوری با توجه به فرمایش‌های حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه، «انگلستان از آمریکا بدتر، آمریکا از انگلستان بدتر و شوروی از هر دو بدتر هستند، ارتشی ها به داد اسلام برسید، گفت: «مهمترین نقطه کاپیتولاسیون همین سخن امام (ره) است. حضرت امام خمینی (ره) در سال 1340 ولایت پذیر بود و در مقام مرجعیت قرار گرفت.»


وی افزود: «امام راحل ابتدا به عناصر داخلی نظم داد و سپس به دولت تذکر داد و سخنرانی کرد. باید یقین داشت قطعاً اگر امام خمینی(ره) نبود انقلاب هم نبود. این مرد بزرگ رهبری مدیریت کردن بحران ها را بر عهده داشت.»


حق شناس هم با بیان اینکه، بحث امریکا بحث امروز و دیروز نیست، اظهار کرد: «در واقع روابط با امریکا دارای فراز و نشیب های زیاد بوده است اما در قرن نوزدهم و جنگ جهانی اول روابط ما با امریکا جدی تر می شود. ایران تحت تاثیر روابط روسیه قرار می گیرد. بخش منفی از اینجا آغاز شد که هر چه انگلیس ضعیف تر می شد امریکا نیز پررنگ تر می شد.»


وی افزود: «ایران ستون سیاست های امریکا بود داستان انقلاب در سال های 1357-1356 مقابله با استبداد است. حمایت های قدرت های بزرگ حمایت از شاه و عملا رویکرد انقلاب نه شرقی و نه غربی رویکرد ضد امریکایی است.»


حق شناس با بیان اینکه گرفتن سفارت امریکا یک عبادت بود، گفت: «سیزده آبان یک واکنش توسط دانشجویان بود و اشتباه بزرگ امریکا در پشتیبانی و حمایت از شاه بود، بنابراین دانشجویان ورود و سفارت را تسخیر کردند. با نظر امام خمینی (ره) انقلاب دوم به وجود آمد، شکاف در دولت ایجاد شد و بازرگان استعفا داد.»


کوشکی نیز با بیان اینکه ما حاضر هستیم که با تمام دولت های جهان به جز افریقای جنوبی و رژیم صهیونیستی رابطه داشته باشیم، افزود: «حاضر بودیم با امریکایی ها علی رغم ظلم ها و دخالت هایی که در حق ما کرده بودند رابطه داشته باشیم فقط شروط ما را رعایت کنند که به استقلال ما احترام گذاشته و در امور ما دخالت نکنند. امریکا عملا باید قبول کند این یک اصل است. جمهوری اسلامی ایران قصد داشت با تمام دنیا رابطه داشته باشد اما امریکایی ها تمام قوانین را نقض کردند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب