دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راز مرگ دسته جمعی عروس‌های دریایی

مسئول دریایی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست هرمزگان مرگ عروس‌های دریایی در این فصل از سال را امری طبیعی و ناشی از ازدیاد جمعیت این نوع آبزی دانست.
کد خبر : 229038

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، افشین عسگری درباره علت مرگ عروس‌های دریایی طی روزهای اخیر در سواحل بندرعباس گفت: جمعیت عروس‌های دریایی در حال حاضر بسیار زیاد شده است و علت آن نیز افزایش دمای آب و وجود مواد مغذی موجود در آب است. پژوهش‌ها نشان داده است هریک دهم افزایش دمای آب تولید مثل عروس دریایی را دو برابر می‌کند. در نتیجه شرایط فصلی و تغییرات دمایی در این موقع از سال موجب تلف شدن تعدادی از این آبزیان می‌شود زیرا وقتی دمای آب تغییر کند با توجه به زندگی گروهی آنها و تجمع در یک جا موجب می‌شود به برخی از آنها اکسیژن نرسیده و تلف شوند.


وی افزود: از طرفی از آنجایی‌که اکنون فصل صید میگو است ممکن است این آبزیان در تورهای صیادان گرفتار شده باشند.چون مورد استفاده غذایی قرار نمی‌گیرند صیادان پس از جمع آوری میگوها، عروس‌های دریایی را در دریا رها می‌کنند و سپس امواج دریا آنها را به ساحل روانه می‌کند.


وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش جمعیت عروس‌های دریایی به نفع محیط‌زیست و اکوسیستم دریایی است؟ اظهار داشت: عروس دریایی حلقه‌ای از زنجیره غذایی است. از مواد غذایی دریا استفاده و رشد و نمو می‌کند و سپس خوشان به نوبت غذای سایر آبزیان می‌شوند. اما اینکه افزایش جمعیت آنها چه خواصی بدنبال دارد باید درباره آن کار کارشناسی صورت گیرد.


عسگری ادامه داد: دو سه سالی است که با پدیده افزایش جمعیت عروس دریایی روبه رو هستیم بنابراین در برنامه کاری ماست چنانچه اعتبارات لازم دراختیار ما قرار گیرد در این خصوص مطالعه و بررسی‌های لازم صورت گیرد. آنچه مسلم مرگ این آبزیان بر اثر بیماری یا آلودگی رخ نداده است.


به گفته این مقام مسئول در اداره محیط زیست استان هرمزگان، عروس دریایی گونه‌ای است که همچون دیگر آبزیان نمی‌تواند شنا کند، بنابراین فقط با امواج آب به این‌سو و آن‌سو حرکت می‌کند و طبیعی است گاهی امواجی که به سمت ساحل می‌آید، آنها را نیز با خود به ساحل بیاورد.


وی ادامه داد: اکنون فصل تکثیر عروس‌های دریایی است و با زیادشدن آنها در دریا، احتمال به ساحل آمدن تعداد بیشتری از آنها وجود دارد. حتی کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس بر روی نمونه‌ها بررسی کردند و هیچ نشانه‌ای از بیماری را مشاهده نکردند.بنابراین جای نگرانی نیست اگر همه این عروس‌های دریایی سایز بزرگ بودند نگران می‌شدیم که ممکن عروس‌های دریایی مولدمان را از دست داده‌ایم ولی خوشبختانه اینها همه از سایزهای مختلف بودند.


عسگری با اشاره به اینکه مشکل خاصی وجود ندارد گفت: این نظر کارشناسان محیط زیست است و پژوهشکده هم دارد روی آن کار نمی‌کند.


وی با اشاره به اینکه عروس‌های دریایی تنها غذای دیگر آبزیان هستند گفت:البته در کشورهای دیگه استفاده غذایی ودارویی از آنها می‌شود ولی در ایران هیچ کاربردی ندارد. این نوع آبزی بیشتر درآب‌های عمان وخلیج فارس مشاهده می‌شود.


منبع: جام جم آنلاین


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب