دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در چهارمین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران مطرح شد:

تدوین اولویت‌های بخش‌خصوصی برای مشارکت در پروژه‌های آتی نفت

در چهارمین نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، علاوه بر آنکه روی نهاد صدور گواهینامه کیفیت قطعات و تجهیزات صنعت نفت بحث و تبادل‌نظر شد، گزارشی از نشست اخیر انجمن‌های فعال و صنعتگران حوزه نفت با مشاور ارشد صنعتی وزیر نفت و نتایج به دست آمده از این گردهمایی نیز ارائه شد.
کد خبر : 229017

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، در ابتدای این نشست، رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با اشاره به نشست چندی پیش انجمن‌ها و تشکل‌های صنعت نفت با محمدرضا نعمت‌زاده، تصریح کرد که بخش‌خصوصی در صنعت نفت به دنبال دستیابی به مدلی از مشارکت این بخش در پروژه‌های آتی نفت است و طی گفت‌وگو با مشاور ارشد صنعتی وزیر نفت، اولویت‌های تحقق این هدف مشخص شده است.


به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، رضا پدیدار با بیان اینکه یکی از چالش‌های عمده سازندگان تجهیزات نفت کشور برای حضور در پروژه‌های نفتی، دریافت گواهینامه‌های کیفیت و بازرسی است، افزود: خوشبختانه با دستور وزیر نفت، نهاد صدور گواهی‌نامه کیفیت قطعات و تجهیزات صنعت نفت تشکیل و انجمن نفت متولی آن شده است.


در همین رابطه، رییس پژوهشکده سیستم‌های مدیریت کیفیت و بازرسی پژوهشگاه استاندارد توضیحاتی در خصوص این نهاد ارائه داد. انوشه رحمانی با بیان اینکه بر اساس آمار وزارت نفت، تا حدود 15 سال پیش، میزان قطعات و تجهیزاتی که در تمامی پروژه‌های نفتی کشور استفاده ‌می‌شد نزدیک به 14 هزار قطعه بود، افزود: این میزان در حال حاضر به بیش از 2 میلیون قطعه رسیده است.


وی با اشاره به قراردادهای جدید نفتی و حضور و فعالیت شرکت‌های بزرگ نفتی جهان در ایران، گفت: حضور سرمایه‌گذاران خارجی در پروژه‌های نفتی ایران، اهمیت صدور گواهی نامه‌های کیفیت را دوچندان کرده است. از این رو، طی توافقنامه همکاری میان وزارت نفت و سازمان ملی استاندارد ایران، انجمن نفت به عنوان متولی صدور گواهینامه کیفیت قطعات و تجهیزات این بخش معرفی شد.


به گفته رحمانی، شورای عالی سیاست‌گذاری وزارت نفت بر عملکرد این نهاد نظارت دارد. رییس پژوهشکده سیستم‌های مدیریت کیفیت و بازرسی همچنین تصریح کرد که آیین‌نامه نظام یکپارچه صدور گواهینامه کیفیت طی خردادماه امسال ابلاغ شده است. وی هدف از ایجاد این نهاد را، هدایت سازندگان قطعات و تجهیزات نفت ایران به سمت دریافت ارزیابی گواهینامه کیفیت و آمادگی بیشتر برای حضور در پروژه‌های مشارکتی با شرکت‌های خارجی عنوان کرد. انوشه رحمانی در ادامه توضیحاتی در خصوص مقررات و استانداردهای تدوین شده در این بخش ارائه و به سوالات نمایندگان بخش خصوصی در این رابطه پاسخ داد.


در پایان این بحث، مقرر شد در نشست دیگری با حضور نمایندگان تشکل‌ها و انجمن‌های صنعت نفت کشور، همکاری آنان با این نهاد مورد بحث و بررسی قرار گیرد.


همچنین در نشست کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، گزارشی از جلسه اخیر فعالان صنعت نفت با مشاور ارشد صنعتی وزیر نفت ارائه شد. به گفته رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، این جلسه با حضور نزدیک به 110 نفر از کارآفرینان، سازندگان و پیمانکاران صنعت نفت کشور از بخش خصوصی، با حضور محمدرضا نعمت زاده برگزار شد. رضا پدیدار در این رابطه افزود: در این نشست هم‌اندیشی، نظرات و پیشنهادهای بخش خصوصی برای افزایش مشارکت‌ها در پروژه‌های آتی صنعت نفت کشور مطرح و پس از جمع‌بندی آن، اولویت‌های بخش خصوصی احصا و آماده ارائه به وزیر نفت به عنوان مطالبه بخش خصوصی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب