دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تحلیل رویترز از پشت پرده بازداشت شاهزادگان و مسئولان سعودی

خبرگزاری رویترز یکشنبه شب در گزارشی، بازداشت شاهزادگان، وزیران و مقام‌های کنونی و پیشین عربستان سعودی توسط کمیته موسوم به «ضد فساد» به ریاست «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور را اقدامی پیشگیرانه برای حذف چهره‌های قدرتمند سیاسی دانست.
کد خبر : 228989

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، رویترز خاطرنشان کرد، بازداشت‌ها یادآور کودتای سلطنتی در ماه ژوئن است که بن سلمان در جریان آن پسرعموی بزرگ خود «محمد بن نایف» وزیر کشور و ولیعهد پیشین را به زیر کشید.


رویترز تصریح کرد، محمد بن سلمان در یکسال گذشته به تصمیم‌گیرنده نهایی در امور نظامی، سیاست خارجی، اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است. این موضوع ناخشنودی برخی اعضای خاندان سعودی را به دنبال داشته که ارتقای یکباره او را برنمی‌تابند.
این رسانه در ادامه می‌ افزاید: تحلیلگران می‌گویند که هدف از بازداشت‌ها ورای بحث فساد، برای حذف رقبای احتمالی ولیعهد در روند اصلاحات جاه‌طلبانه اوست.


«جیمز دورسی» تحلیلگر سیاسی از دانشکده مطالعات بین‌المللی راجاراتنام سنگاپور در این باره می‌گوید: شاهزاده محمد بجای ایجاد اتحاد، در پی گسترش مهار آهنین خود به دور اعضای خاندان حاکم، ارتش و گارد ملی است تا با آنچه به نظر می‌رسد مخالفتی گسترده‌تر با اصلاحات او و جنگ یمن باشد، مقابله کند.


رویترز می‌افزاید: بازداشت‌ها در ادامه اقدام ماه سپتامبر حاکمان عربستان سعودی در سرکوب رقبای سیاسی صورت گرفت که در جریان آن 30 تن از علما، اندیشمندان و فعالان سیاسی این کشور بازداشت شدند.


به گزارش ایرنا، رسانه‌های عربی روز یکشنبه از بازداشت چند شاهزاده، وزیر کنونی و شمار زیادی از تاجران و مسئولان پیشین عربستان سعودی به وسیله یک کمیته تازه تاسیس در این کشور به رهبری «محمد بن سلمان» خبر دادند.


در میان بازداشت‌شدگان اسامی افرادی همچون «متعب عبدالله بن عبدالعزیز» رئیس پیشین گارد ملی، «ولید بن طلال بن عبدالعزیز» سرمایه دار معروف و «ترکی بن عبدالله بن عبدالعزیر» امیر پیشین عربستان به چشم می‌خورد.


از دیگر اسامی اعلام شده، «سعید الدویش» رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات عربستان و نیز «خالد الملحم» رئیس شرکت هواپیمایی سعودی است.


منبع: العالم


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب