دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1396 - 00:44
رجایی در بازدید از غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه مطبوعات مطرح کرد

درخواست از دانشگاه آزاد برای نقش‌آفرینی در فعالیت‌های خواهرشهری

مدیرعامل مرکز بین‌المللی خواهرشهرهای ایران گفت: دانشگاه آزاد بیشترین قراردادها با دانشگاه‌های جهان را در اختیار دارد و توقع ما این است که تشکل‌های دانشگاه آزاد بیایند بخشی از کار را عهده‌دار شوند.
کد خبر : 227018

علیرضا رجایی مدیرعامل مرکز بین‌المللی خواهر شهرهای ایران در بازدید از غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه مطبوعات درباره اهمیت جایگاه خواهرشهرها و ظرفیت‌هایی که می‌تواند برای شهرهای کشور ایجاد کند، اظهارداشت: مرکز توسعه خواهرشهرها تنها مرکزی است که می‌تواند قراردادهای بین شهری روی زمین مانده، که از سوی شهرداری‌ها بسته شده را بالفعل و بخشی از نیازهای جامعه را از این طریق برطرف کند.


وی با بیان اینکه ما در بحث خواهرشهرها می‌توانیم توانایی‌های مردم را برای رفاه خودشان به اشتراک بگذاریم، تصریح کرد: واگذاری امور به مردم و مدیریت‌های غیردولتی و غیرحاکمیتی امری مهم است که تاکنون تنها در حد حرف باقیمانده است و در عمل سدهای دولتی در مقابل کارهای NGOها وجود دارد که نمی‌گذارد کارها به نتیجه برسد.


رجایی اضافه کرد: در خواهرشهری فرمولی تعریف می‌شود که همه اقوام می‌توانند متناسب با ظرفیتشان در رشد و پیشرفت کارهای شهری نقش آفرینی کنند. این موضوع عام است و شیعه و سنی و ... ندارد و تمامی ادیان را مشمول می‌شود.


مدیرعامل مرکز بین‌المللی خواهرشهرهای ایران گفت: برخی کشورها با وجود آنکه ۱۵ شهر بیشتر ندارند، بیش از ۲۰۰۰ خواهرشهر دارند و به دلیل آن است که به موضوع خواهرشهرها و امکاناتی که می‌توانند از این طریق استفاده کنند، آشنایی دارند.


رجایی با بیان اینکه ما پیشنهاد دادیم که در دیپلماسی شهری تمامی ادیان توحیدی نقش داشته باشند، اظهارداشت: وقتی ما جهان شهر را تعریف می‌کنیم همه در این جهان شهر در اکثریتند و تعاملات توسعه به صورت قوی انجام می‌شود. از این روش می‌توان مهارت‌های لازم برای مقابله با بلایای طبیعی، آموزش نقش‌پذیری اجتماعی، حل بیماری‌های اجتماعی، درمان خشونت‌ها و ... را کسب کرد و بدون آنکه باری بر دوش مردم بگذاریم، با آموزش این مهارت‌ها از ظرفیت مردم برای اداره شهرها استفاده کنیم.


مدیرعامل مرکز بین‌المللی خواهرشهرهای ایران دانشگاه آزاد را یکی از ظرفیت‌هایی دانست که بخش عمده‌ای از فرهیختگان در مباحث مهندسی و علوم انسانی را در اختیار دارد؛ اما در بحث ماموریت سپاری به مردم نتوانسته آن طور که باید نیروهای خود را ساماندهی کند.


رجایی تاکید کرد: دانشگاه آزاد بیشترین قراردادها با دانشگاه‌های جهان را در اختیار دارد. مثلا دانشگاه اصفهان حدودا با 150 دانشگاه جهان مرتبط است؛ اما این ظرفیت‌ها در قالب برگزاری یک همایش و نشست تمام شده است. توقع ما این است که تشکل‌های دانشگاه آزاد بیایند بخشی از کار را عهده‌دار شوند.


رجایی از برگزاری همایش خواهرشهری در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: 4 سال است که بحث خواهرشهری را با کمک رسانه‌های مختلف پیش می‌بریم؛ اما متاسفانه هنوز ظرفیت‌های خواهرشهری مغفول مانده است.


وی خاطرنشان کرد: نگاه مرکز بین‌المللی خواهر شهرها فراگیر است. ما در کشور بودجه‌هایی را داریم که فقط هزینه ساختارهای اداری می‌شود و دردی از مردم دوا نمی‌کند. این نهاد ایجاد کنسرسیوم‌های میان شهری و مناطق آزاد را در دستور کار دارد که در این زمینه رایزنی‌هایی انجام گرفته که از ظرفیت‌های شهرداری‌های مناطق آزاد برای توسعه موضوعات خواهرشهری استفاده شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته