تجربه گران
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، از ابتدای مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و 1+5 بجز قشر بخصوصی در ایران، اکثریت مردم نسبت به نیت آمریکا و پایبندی این کشور به تعهداتش تردیدهای جدی داشتند، در همان مذاکرات عمان در دولت دهم نیز آمریکا وعدههایی داده بود اما زمان شروع مذاکرات با آقای ظریف به آن وعدهها نیز عمل نکرد.
بعد از توافق هستهای یعنی برجام با همه ویژگیهایی که داشت، شاهد اعمال تحریمهایی از سوی خزانهداری آمریکا علیه ایران بودیم و در واقع برخلاف تعهدی که به آقای ظریف داده بودند، قانون «آیسا» و محدودیت صدور روادید را مجددا تصویب کرد. پس از روی کار آمدن ترامپ نیز شاهد تحریمها و مداخلههای خزانهداری آمریکا در افزودن افراد، شرکتها، موسسات و نقض عهدهای مکرر علیه برجام بودیم.
چنین رویهای از سوی آمریکا بیاعتمادی مردم و دولتمردان جمهوری اسلامی ایران را به آمریکا دو چندان کرد. همین رویکرد آمریکا نسبت به تعهداتش در برجام کافی است تا هر عاقلی متوجه شود مذاکرات جدید با آمریکا نتیجهبخش نخواهد بود چراکه به همین تعهداتش در این مدت عمل نکرده است و در نهایت به نظر میرسد سخنرانی ترامپ علیه ایران نوعی تیر خلاص به استدلال هر انسان سادهاندیشی است که معتقد به مذاکره با آمریکاست.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی با وجود اینکه همیشه تحتفشار بوده است هشت بار پایبندی ایران به برجام را تائید و اعلام کرده است که ایران حتی فراتر از تعهداتش عمل کرده است اما باز هم در چنین شرایطی شاهد رویکرد اشتباه آمریکا نسبت به تعهداتش هستیم.
در چنین شرایطی نهتنها مذاکره با آمریکا بیمعناست بلکه هر کشور دیگری باید در مورد مذاکره با آمریکا تردید کند زیرا کشوری که به تعهداتش در چارچوب برجام ـ که با شرکت چند کشور قدرتمند انجام شده است ـ عمل نمیکند، در آینده نیز هیچ کشوری نمیتواند به تعهدات چنین کشوری اعتماد و اطمینان کند. روشن است آمریکایی که به همین برجام عمل نکرده است در صورتی که در موضوع دیگری نیز مذاکره کند باز هم به تعهداتش پایبند نخواهد بود.
آقای روحانی در سخنان دیروز خود در جلسه رای اعتماد به وزرا با صراحت قابلاعتماد نبودن آمریکا و عدم پایبندی این کشور به مذاکرهای را که به تائید شورای امنیت رسیده است، گوشزد کردند که البته با توجه به مواضع و رویکرد آمریکا در قبال ایران انتظار دیگری نیز از آقای روحانی نداشتیم.
منبع: جامجم
انتهای پیام/