مرز خسروی ظرف دو روز آینده باز میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست خبری برنامههای اربعین با حضور شهریار حیدری سخنگوی ستاد اربعین در غرفه روزنامه فرهیختگان در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
در ابتدای این نشست شهریار حیدری پیرامون اقدامات صورت گرفته در ستاد اربعین بیان کرد: ستاد مرکزی اربعین حسینی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در وزارت کشور مستقر است که با مدیریت دکتر ذوالفقاری فعالیتهایش را انجام میدهد. این ستاد از 13 کمیته تخصصی مانند کمیته حمل و نقل و سوخت که رسیدگی به آن برعهده شهرداری است، تشکیل شده است.
وی ادامه داد: به علاوه 13 کمیته تخصصی کمیته دیگری تحت عنوان بازرسی و نظارت امسال اضافه شده که کار آن نظارت رفتار و عملکرد 13 کمیته دیگر است.
حیدری با اشاره به اینکه امسال نیز بحث اضافه کردن گیتهای مرزی در 4 مرز مهران، شلمچه، خسروی و چزابه وجود دارد، افزود: در این مرزها پارکنیگها را توسعه دادهایم که پارکینگهای مرز شملچه به 40 هزار، چزابه 37 هزار، مهران 120 هزار و خسروی به 55 هزار افزایش پیدا کرده است.
وی در خصوص حوزه بهداشت و درمان برای زائران اربعین نیز توضیح داد: بیمارستانهای منتهی به مرز به پزشکان و تجهیزات تخصصی مجهز شدهاند. در آن طرف مرز نیز قرارگاههایی مستقر هستند که به اسکان و امنیت زائرین رسیدگی میکنند. امسال برای اولین بار مرز خسروی وارد این چرخه شد که طی دو روز آینده با موافقت کشور عراق فعال میشود و بخشی از زائرین شمال غربی و غرب کشور میتوانند از طریق آن تردد کنند.
سخنگوی ستاد اربعینگفت: نهادهای اطلاعرسانی اعم از صدا و سیما، ارشاد و بالاخص مطبوعات برای پوششدهی اخبار به روز در اعزام به زائرین باید کمک زیادی کرده و پوشش دهنده اربعین امسال باشند.
شهریار حیدری در مورد لغو روادید (ویزا) نیز عنوان کرد: اقدام به این عمل یک امر دو طرفه است که هر دو دولت ایران و عراق باید تصمیمگیرنده آن باشند در سال 95 و 96 ما با کشور عراق درباره این موضوع صحبت کردیم که کشور عراق به دلیل شرایط امنیتی در کشورش با وجود دیدارهای مکرر وزیر دو کشور اما توافق به این کار نکرد.
وی ادامه داد: برای اربعین علاوهبر اینکه سفارت عراق با 4 کنسولگری در کشور برای صدور ویزا فعالیت میکند، برای تسهیل روادید زائران 12 دفتر در اقصی نقاط کشور مستقر کردهایم که صدور روادید برای همه شهرها و شهرستانها قابل دسترس باشد. البته دفتر سیزدهم هم در آیندهای نزدیک در ورامین تهران فعال میشود.
حیدری در پایان گفت: با همکاری وزارت علوم و نظام وظیفه دو سامانه سقا و سما را راهاندازی کردهایم که محصلین و مسئولان به خدمت هم بتوانند بدون دریافت گذرنامه از طریق این سامانهها برای رفتن به کربلا اقدام کنند.
انتهای پیام/