دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر ارشاد در نشست خبری نمایشگاه مطبوعات مطرح کرد:

جشنواره‌ها باید با حداقل هزینه حداکثر بهره‌برداری را داشته باشند/ مصرف فرهنگی کم از نان روزانه ندارد

سیدعباس صالحی با اشاره به کم کردن هزینه‌های جشنواره فیلم فجر بیان کرد: در جشنواره‌ها باید با حداقل هزینه حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم و جشنواره فیلم فجر هم از این قاعده مستثنی نیست.
کد خبر : 226549

سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز؛ در سومین روز از نمایشگاه مطبوعات در نشستی که با اهالی رسانه داشت، در خصوص کاهش بودجه جشنواره فیلم فجر امسال بیان کرد: در جشنواره‌ها باید با حداقل هزینه حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم و در جشنواره فیلم فجر هم نه اینکه مبالغ قبلی غلط باشد اما نگاه این است که از هزینه‌ها کم کنیم. فجر یک جشنواره ملی است که مختص تهران نبوده و نیست و در سالگرد انقلاب باید همه استان‌ها از این فضا برخوردار شوند.


صالحی درباره بودجه تئاتر که قرار بود افزایش یابد، نیز توضیح داد: در مجموع تلاش‌های قابل توجهی در چهار سال گذشته برای افزایش بودجه اتفاق افتاده و امسال هم این توجه بوده است. پویش جریان تئاتر در کشور به طور عام و در مرکز کشور به طور خاص آنقدر گسترده و قابل توجه است که رقم‌های افزایش بودجه با این گستردگی چه درباره زیرساخت‌ها و چه حمایت‌های غیرزیرساختی برابری نمی‌کند.


وی افزود: ما در این ۲ ماه با مراکز مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه مذاکراتی داشتیم و در این باره صحبت کرده‌ایم که اهالی رسانه هم می توانند به ما کمک کنند. تئاتر هنری است که حمایت های دولتی را لازم دارد ولی اقتصاد تئاتر حتما باید به عنوان اقتصاد خصوصی مورد توجه باشد، اما تئاتر درعین حال نیازمند حمایت های بالاسری است که این حمایت ها هم زیرساختی و هم غیرزیرساختی است. البته بخش خصوصی سالن های کوچکی را در تهران راه اندازی کرده که امیدواریم در شهرستان ها هم این اتفاق پیگیری شود.


وزیر ارشاد با اشاره به گفتگوهایی که بتواند در بودجه سال ۹۷ به کمک بیاید، توضیح داد: مکانی مثل تئاتر شهر نوستالژی اهالی تئاتر است و باید مورد بازسازی قرار بگیرد همچنین باید فضاهای مرتبط با تئاتر بیشتر تاسیس شوند و صرفا از سالن های رایج استفاده نکنیم که بعضا در معرض فرسودگی هم هستند.


وی اظهار کرد: البته ما محدودیت های دولت را می دانیم اما مهم این است که ما به عنوان خادمان فرهنگ و هنر و اهالی رسانه به عنوان منتقل کنندگان ضرورت ها این پیام را برسانیم که مصرف فرهنگی کم از نان روزانه ندارد و اگر شرایط را برای استفاده از مصرف فرهنگی فراهم نکنیم آسیب ها و مسایل اجتماعی مضاعف می شود.


وی درباره برگزاری کنسرت در مشهد و راهکار حل برخی مشکلات در این زمینه گفت: گفتگوها برای اجراهای زنده و صحنه ای موسیقی در استان های مختلف ادامه دارد و همانطور که پیش از این هم گفته ام، امیدواریم هم در حوزه فیلم و کتاب و هم موسیقی شاهد باشیم که فضای کشور با یک قانون اداره می‌شود و بدون دغدغه برخوردهای غیرقانونی این مسیر را در استان ها دنبال کنیم.


صالحی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اتفاقات بین بانک پاسارگاد و فرهنگستان هنر و تشکیل شورا برای بررسی مسایل این فرهنگستان توضیح داد: فرهنگستان هنر به شکل سازمانی مستقل از وزارت ارشاد است. ما فرهنگستان های متعددی در حوزه علوم و هنر و... داریم که به شکل مستقل اداره می شوند و وزارت ارشاد نسبت به این ها مداخله سازمانی ندارد. امیدواریم بحث های حاشیه ای از فرهنگستان هنر زدوده شود چرا که این مکان به نام هنر مزین است.


صالحی در بخش پایانی درباره گیلان که شهری برای اجراهای مختلف کنسرت هاست اما از مشکلاتی برخوردار است، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های هر استان برنامه ریزی چهار ساله داریم و در این حوزه هم با نمایندگان صحبت شده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب