دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر ارتباطات در نشست خبری:

60درصد عملیات ثبت در رجیستری موبایل انجام شد/ عراق هنوز تعرفه ارتباطات را برای زائران اربعین کاهش نداده‌است

وزیر ارتباطات با اشاره به مذاکراتش با طرف عراقی برای کاهش تعرفه مکالمات زائران اربعین گفت: ما منتظر اقدام طرف عراقی برای کاهش تعرفه و خدمات اینترنتی هستیم .
کد خبر : 226395

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در نشست خبری امروز خود در نمایشگاه مطبوعات با بیان اینکه صداوسیما نسبت به پیام رسان‌ها و اپلیکیشن‌های بومی رفتار عادلانه ای ندارد گفت: صداوسیما در برخی موارد حتی به تبلیغ اپلیکیشن‌ها و پیام رسان‌های خارجی می‌پردازد اما نام بردن از شرکت‌های داخلی این حوزه را تبلیغ می‌دانند.


آذری‌جهرمی با اشاره به طرح رجیستری تلفن‌همراه نیز توضیح داد: برنامه‌ریزی این طرح آغاز شده و در دوره مقدماتی پایش است. در این طرح تمام گوشی‌های فعال در کشور در سامانه ثبت‌نام می‌شوند، طبق آماری که چهارشنبه هفته گذشته به من داده شد، ۶۰‌درصد گوشی‌های شبکه در سامانه ثبت شده‌اند و ثبت‌نام‌ها تا پایان این هفته تمام می‌شود و وارد فاز عملیاتی خواهیم شد.


وزیر ارتباطات در ادامه این نشست در مورد نتیجه مذاکرات با کشور عراق برای ظرفیت دادن به آنتن‌دهی و اینترنت برای اربعین گفت: 3 حوزه ارتباطات در این خصوص نقش ایفا می‌کنند، یکی از این حوزه‌ها در درون حاکمیت ما است که به خاطر حجم زیادی از زائران که در این راه تردد می‌کنند، نقاط کور پیدا شده و خطوطی را با خط وای‌فای کشیده‌ایم، بخش دوم؛ ارتباطات میان ما و عراق است که باید ظرفیت‌سازی شود. امسال دو برابر سال گذشته این ظرفیت‌سازی صورت گرفته و در نهایت؛ بخش سوم به عنوان مهمترین بخش به حاکمیت عراق مربوط می‌شود چرا که وزارت ارتباطات این کشور باید تمام اقدامات را عملی کند، ما با وزارت ارتباطات عراق صحبت کرده‌ایم و به تفاهم‌هایی هم رسیده‌ایم، اما در نهایت میزان هزینه‌هایی که ما می‌توانیم در این خصوص داشته باشیم وابسته به اپراتورهای عراقی خواهد بود.


وی اضافه کرد: در این خصوص اپراتورهای خصوصی و شرکت ای‌تی‌سی عراق دخیل هستند. به هر حال رسیدن به این برنامه‌ها نیازمند هماهنگی است. سال گذشته هم تفاهم کردیم و نرخ‌ها را در ایران پایین آوردیم و امسال هم به جدیت در حال پیگیری این موضوع هستیم. سال گذشته اپراتورهای ایرانی هزینه‌هایی را به شرکت عراق دادند مانند وای‌فای‌هایی که در طول مسیر عراق گذاشته‌ایم، اما امسال اپراتورهای کشور عراق مانع نصب وای‌فای در طول مسیر نجف تا کربلا شدند.


جهرمی ادامه داد: ظرفیت‌ها در کربلا و نجف خوب است و مشکلی نیست، اما در مسیر نسبت به سال گذشته از سوی عراق تمهیدات ویژه‌ای نشده است و ما همچنان منتظر اقدام عراقی‌ها هم برای کاهش تعرفه و هم نصب وای‌فای‌ها هستیم.


آذری جهرمی تصریح کرد: به زائران توصیه می‌کنیم که از سیم‌کارت‌های عراقی که به زبان فارسی تبدیل شده، استفاده کنند مگر نیاز مهم به سیم‌کارت خودشان داشته باشند. چرا که هزینه برقراری ارتباط از طریق سیم‌کارت‌های عراقی به مراتب کمتر است. ما نیز به محض دریافت سینگال تعرفه‌ها را کاهش می‌دهیم.


وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در‌خصوص استفاده از پیشنهادات مردم و مشارکت جمعی آنها در فضای مجازی توضیح داد: ما مساله‌ای با عنوان خرد‌جمعی داریم که از بعد مفاهیمی مثل اتاق‌های فکر قابل استفاده است. استفاده از نظرات مردم به حضور و فعالیت ما در شبکه‌های اجتماعی برمی‌گردد که ارتباطات ما با مردم را امکان‌پذیر می‌کند. در این ارتباط ما انعکاسات رفتارهای خود را از طریق مردم دریافت می‌کنیم و از مفیدترین‌های آن استفاده می‌کنیم. به هر‌حال فضای مجازی را برای خودمان حفظ خواهیم کرد.


وی درخصوص سیاست وزرات ارتباطات در ادغام شدن شرکت‌های اینترنتی، گفت: وقتی بحث سامان‌دهی این شبکه‌ها بود گزارشات این بود که ظرفیت و توان پوشش برای این شبکه‌ها نهایتا ۶ شبکه است، اما این موضوع را در آن زمان به دلیل بالارفتن هزینه‌ها و ایجاد حباب اعلام نکردیم، اما در این مدت شاهد رشد چشمگیر این شرکت‌ها نبوده‌ایم و آمارشان مناسب نیست. این بازار نیاز به توسعه و سرمایه‌گذاری دارد که باید تامین شود، اما این سرمایه در 19 شرکت تقسیم شده و باعث ضعف و ضرر مالی شده است ، شرایط موجود در بازار نشان می دهد که باید ادغام شوند تا توان سرمایه‌گذاری بالا رود.


وی افزود: نقشی که بازار ثابت در ای‌سی‌تی دارد نقش ثابتی است، اما امروز ای‌تی‌سی ظرفیت بالاتری در بازار موبایل نسبت به بازار ثابت دارد که جای رشد 10 برابری هم دارد، ما این آمار را با شرکت‌ها مطرح کردیم و مشکل اصلی را بحث سرمایه‌گذاری دیدیم که جمع‌بندی این بود که شرکت‌ها با مکانیزم‌هایی که دارند به سمت ادغام بروند تا اپراتورها ظرفیت بالاتری داشته باشند که بتوانند همپای با مخاطرات حرکت کنند. تاکنون دو شرکت با هم به توافق رسیدند تا ادغام شوند و ما هم باید تلاش کنیم که انحصار به وجود نیاید و شرایط در نهایت به نفع مصرف‌کننده باشد و البته امتیاز ویژه‌ای هم از سوی شبکه‌‌ای اعلام نشده است.


جهرمی در مورد شکایت از کیفیت آنتن‌دهی در برخی از استان‌ها و ارتقای آن از سوی وزارت ارتباطات گفت: انتقاد در این زمینه وارد است ، در برخی شهرستان‌ها توسعه به دلیل تغییرات دچار اختلال شده است.


وزیر ارتباطات تصریح کرد:پیش از این با مکانیزمی که داشتیم شکایت‌هایی را که از طریق ۱۹۵ مطرح می شد به علاوه گزارشات سازمان بررسی ارتباطات، بررسی کرده و چاره‌اندیشی می‌کردیم، اما اعتبار این بررسی‌ها 3 تا 6 ماهه است که با تغییرات امروزه هفته‌ای شده؛ برنامه جدی ما استفاده ظرفیت مردم برای نظارت بر اپراتورها است.


وی افزود: یک سامانه‌ای را در این خصوص طراحی می‌کنیم که مصرف‌کننده از طریق پیامک و اپلیکیشن مشکلات خود را به صورت آنلاین اعلام کنند و بعد پاپلیک کنیم و که بدانیم چه حوزه‌هایی مشکل دارد و این باعث می‌شود اپراتورها از ضعف‌های خود باخبر شوند. این طرحی است که مهمترین ماموریت فلاح محسوب می‌شود.


شهر هوشمند


آذری‌جهرمی در‌خصوص راه‌اندازی رسانه‌های دولتی و همکاری آنها با پیام‌رسان‌های داخلی تاکید کرد: شهر هوشمند به عنوان یکی از برنامه‌هایی است که متولی آن وزرات راه و شهرسازی و شهرداری است و مسئول تهیه زیرساخت‌های لازم اعم از سنسورهای LOT و فیبر نوری و تکنولوژی بیگ‌دیتا به عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داده شده است.


وی ادامه داد: سند استراتژی شهر هوشمند از طرف وزارت ارتباطات حاضر شده و در حوزه‌های AI و بیگ‌دیتا متولوژی‌های لازم فعال شده است که با این زیرساخت‌ها آمادگی لازم را داریم که با شهرداری و وزارت راه و شهرسازی اقدامات لازم را انجام دهیم.


اهمیت کارآفرینی و کسب‌و‌کار جدید


وزیر ارتباطات در این خصوص نیز اظهار کرد: ابتدا باید نوع دیدگاهمان را نسبت به کارآفرینی جوانان تغییر دهیم، زیرا زیرساخت‌های فیزیکی شبکه ملی اطلاعات تکمیل شده و ما باید نسبت به خدمات‌دهی و اشتغال‌زایی و همچنین فرهنگ‌سازی آن تمرکز کنیم.


وی افزود: فعالان در حوزه کسب‌و‌کار نو همانند سربازان پیشگامان دولت بوده و حمایت از آنها حمایت از کسب‌و‌کار و اشتغال‌زایی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته