تحریم ایران به ضرر آمریکاست
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، مجلس نمایندگان آمریکا از مدتها پیش درصدد بود برنامه موشکی ایران را تحت تحریمهای خود قرار دهد. آمریکاییها از برنامه موشکی ایران احساس نگرانی میکنند و همواره سعی دارند با برچسبهایی علیه ایران نشان دهند این موشکها در فعالیتهای تروریستی استفاده میشوند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هم در سخنرانیای که پیرامون مسائل سیاست خارجی این کشور ایراد کرد، مساله موشکهای ایران را بهانهای قرار داد تا بتواند توافق هستهای ایران و کشورهای 1+5 را تایید نکند.
تحریم ایران
مجلس نمایندگان آمریکا نیز بالاخره در جلسه پنجشنبه هفته گذشته با رایگیری شفاهی در این مجلس و با 423 رای موافق در مقابل دو رای مخالف تحریمهای جدیدی علیه برنامه موشک بالستیکی ایران را تصویب کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شده است که با این تحریمهای جدید، بنگاههای تامینکننده قطعات و مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت موشکهای بالستیک ایران را در فهرست تحریمها قرار داده است.
ادرویس، نماینده جمهوریخواهی است که طرح موسوم به «قانون موشکهای بالستیک ایران و اجرای تحریمهای بینالمللی» را به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه کرده است. این طرح رئیسجمهور را موظف میکند افرادی را که به برنامه موشکی ایران کمک و تحریمهای موشکی و تسلیحاتی ایران را نقض کردهاند، در فهرست تحریم قرار دهد. مجلس نمایندگان آمریکا همزمان با طرح تحریمهای موشکی ایران، در قالب دو طرح و یک قطعنامه حزبا... لبنان را نیز تحریم کردهاند.
تحریم به ضرر آمریکا
«توماس مسی»، یکی از نمایندگانی است که در جلسه اخیر مجلس نمایندگان این کشور به طرح تحریمهای مرتبط با موشکهای بالستیکی ایران رای منفی داد. وی در گفتوگو با «فرهیختگان» تاکید کرد: «من به این طرح رای مخالف دادم، چراکه تحریم ایران را از سوی هیات حاکمه آمریکا فعالیتی نادرست میدانم. اینگونه فعالیتها هیچ کمکی به آمریکا نمیکند و حتی باعث میشود که به اقتصاد کشور ما لطمه وارد شود.»
وی افزود: «شرکتهای زیادی در آمریکا و کشورهای غربی هستند که اگر ایران تحریم نباشد میتوانند توسط افراد واسطهای با ایران تعامل کنند.»
تنظیم تحریمهای پیشرونده
طرحی که رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا علیه ایران ارائه داده، بهگونهای تنظیم شده است که راه را برای اعمال تحریمهای تازه از سوی دولت آمریکا علیه ایران با ادعاهای واهی درخصوص برنامههای دفاعی و موشکی تهران باز میکند. در ابتدای این طرح، با اشاره به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که از ایران خواسته روی موشکهای بالستیکی که برای داشتن توانمندی حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند کار نکند، آمده است: «سیاست ایالات متحده این است که از هرگونه فعالیت ایران در ارتباط با موشکهای بالستیکی که برای داشتن توانمندی حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، از جمله شلیک با استفاده از چنین فناوریهای موشکی، جلوگیری کند.»
طرح مزبور دولت آمریکا را موظف میکند که نهایتا ظرف 90 روز پس از تبدیل این طرح به قانون، گزارشی در مورد «زنجیره تامین» و افراد و شرکتهایی که «برنامه موشکی ایران را به میزان چشمگیری تسهیل و پشتیبانی کردهاند»، به کنگره ارائه دهد. بعد از آن نیز رئیسجمهور آمریکا موظف است این افراد را درفهرست تحریمها قرار دهد.
سریال تحریمها
از زمانی که دونالد ترامپ به کاخ سفید راه یافته قریب به 10 ماه میگذرد. او تلاش کرده است به کمک هیات حاکمه آمریکا طرحهای تحریمی را علیه ایران تصویب کند. ابتدا تحریم 13 فرد و 12 شرکت مرتبط با ایران در دولت ترامپ در لیست تحریمها قرار گرفتهاند. پس از آن در تحریم اشخاص حقیقی بیشتری در لیست تحریمها قرار گرفتند و به 30 نفر رسید.
وزارت خزانه داری آمریکا مسئول سومین تحریمهای عمده علیه ایران بود، آنها به بهانه دیگری سازمانهای قضایی تهران را تحریم کردهاند.
سریال تحریم اشخاص حقیقی و حقوقی در ماههای گذشته باز هم شتاب گرفت. آنها افرادی را که در تهیه تجهیزات و فناوریهای هواپیمایی، موشکی، قایق و پهپاد برای ایران فعالیت میکردند مدام در لیست تحریم خود قرار دادند. سپس آنها با طرحی موسوم به «سیدا2017» سعی کردند ایران را کشوری ثباتزدا معرفی کنند و باز در قالب این طرح ایران را تحریم کردند.
فعالیت برای تحریمهای اشخاص حقیقی و حقوقی ایران در حالی صورت میگیرد که داخل آمریکا با وجود هماهنگی برای تحریم ایران برخی افراد هستند که با این روند مخالف هستند.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/