دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران:

گرفتاری تولید در مسیر پُر پیچ‌‌وخم تامین نیازداخلی و صادرات خام

عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران گفت:‌ سنگ بنای تولید کالا در اقتصاد ایران،‌ بر اساس تولید برای تامین نیاز داخل(مانند حوزه کشاورزی و صنایع) و تولید برای صادرات خام(استخراج منابع زیرزمینی و معادن) آن‌هم بدون فرآوری ترسیم شده‌است.
کد خبر : 225157

قدیر قیافه عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران در گفت‌وگو با آنا در انتقاد به نبود ظرفیت‌های تولیدی در صادرات غیرنفتی گفت:‌ مسیر پیچ‌درپیچ صادرات در اقتصاد، همواره با ضعف‌های اساسی مواجه بوده چراکه صادرات غیرنفتی ایران نشات گرفته از سرریز مصرف داخلی به حوزه صادرات است.


وی ادامه داد: حوزه صادرات در ایران، جای‌ خالی و نیاز به تولید کالاهای صادراتگرا را حس می‌کند زیرا تولید کالاهای ایرانی تاکنون با محوریت صادرات،‌ سلیقه مشتری و اهداف بازارهای صادراتی به چرخه تولید سپرده نشده است.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران همچنین با اشاره به اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی ایران، محوریت صادراتی ندارند، تاکید کرد: سنگ بنای تولید کالا در اقتصاد ایران،‌ بر اساس تولید برای تامین نیاز داخل مانند حوزه "کشاورزی و صنایع"و تولید برای صادرات خام "استخراج منابع زیرزمینی و معادن" آن‌هم بدون فرآوری ترسیم شده، بنابراین در تجارت جهانی که صنعت فرآوری، بسته‌بندی، برندینگ و ... از اهمیت و امتیازی خاص برخوردار بوده نمی‌توان به روش سنتی گام در بازار رقابت گذاشت.


قیافه با انتقاد از اینکه نزدیک به دو دهه در جست‌وجوی راهکار اقتصاد صادراتگرا هستیم، اذعان کرد: اقتصاد صادرات‌گرا نیازمند تئوری آفرینی نیست بلکه نیازمند عمل است، اقتصاد پس از 21 سال تحقیق و برگزاری کنفرانس نمی‌تواند ایجاد ساختار اقتصادی را رقم بزند بلکه باید با کارشناسی صحیح نیاز کشورهای هدف را شناسایی و سپس بر همان اساس کالای مدنظر صادراتی را تولید کند.


این عضو هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران درخصوص میزان صادرات ثبت شده ایران در 6ماهه نخست سال گفت: طی این مدت، حدود 20.5 میلیارد دلار صادرات به ثبت رسیده که بخشی از آن متعلق به حوزه پتروشیمی، گاز و میعانات بوده و دیگر صنایع صادراتی نیز به نوعی از همین صادرات نفتی تغذیه کرده و به زندگی نباتی خود ادامه می‌دهند.


وی با تشریح این موضوع تصریح کرد: رقابت در بنگاه‌های بزرگ ایران کاملا بی‌معنا شده زیرا انرژی ارزان به‌صورت سوبسید در اختیار بنگاه‌های بزرگ تولیدی نظیر فولاد قرار می‌گیرد که بهره‌وری و صادرات آنها چندان سهم بزرگی در اقتصادمان ندارند.


قیافه در پایان خاطرنشان کرد: ایران در حوزه صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا رشد چندانی نداشته بنابراین می‌طلبد مسئولان به این مهم بیش از گذشته توجه داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب