آمار کمپهای غیرمجاز ترک اعتیاد نگرانکننده است/ تحقیق و تفحص از بهزیستی برای بررسی وضعیت کمپها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، روح الله بابایی صالح با اشاره به اینکه کمپهای غیرمجاز نه تنها منفعت و نتیجهای برای معتادان ندارند خاطرنشان کرد: با این اوصاف، دستگاههای متولی از جمله مجلس که جایگاه نظارتی دارد باید به این موضوع ورود کرده و از سازمان بهزیستی بخواهد که در این باره پاسخ گو باشد چراکه آمارهای منتشر شده در خصوص درصد بالای کمپهای غیرمجاز در کشور نگران کننده و زنگ خطری برای جامعه است.
بابایی صالح در ادامه تاکید کرد: عملکرد کمپ های ترک اعتیاد باید به گونه ای باشد که معتادان در این کمپ ها اصلاح شده و بتوانند با ترک کامل اعتیاد خود به جامعه بازگردند اما متاسفانه امروز کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز قطعا برای سودجویی تاسیس شده اند.
وی در خصوص عدم نظارت بهداشتی بر این مراکز و کمپها نیز که در آنها بیماریهایی همچون ایدز و هپاتیت گزارش شده است گفت: سازمان بهزیستی که مسئول صدور مجوز برای این کمپ هاست؛ باید بر آنها نظارت کند و در کنار آن، نیروی انتظامی نیز باید وارد عمل شود و با کمپهای غیرمجاز برخورد کند.
این نماینده مجلس دهم با بیان اینکه بهزیستی که اختیار این کمپها را برعهده دارد، باید بر آنها نظارت کند و اگر موارد خلافی در این کمپها به وجود دارد با کمک دیگر دستگاهها با آن برخورد کرده و وظیفه نظارتی خود را در قبال آنها انجام دهد حتی میشود تحقیق و تفحصی از سازمان بهزیستی انجام گیرد تا مشخص شود چرا روی کمپهای ترک اعتیاد نظارت کافی نمیشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص شکنجه معتادان در برخی از کمپهای غیرمجاز ترک اعتیاد گفت: ترک اعتیاد اصول درمانی خاص خود را دارد و این رفتارها به دور از انسانیت است از این رو، دستگاه های مسئول باید سریعا وارد شده و کمپهای غیرمجاز را جمع آوری کنند چراکه با ادامه فعالیت آنها، مردم دیگربه مراکز ترک اعتیاد اعتماد نمیکنند.
راندمان مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز کمتر 25 درصد است
وی بااشاره به راندمان کمتر از 25 درصدی مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز گفت: شاید این راندمان به دلیل رفتار نامناسبی است که در این کمپها با معتادان میشود و اذیت و آزارهایی که مشاهده میکنند از این مراکز خارج میشوند در حالی که اگر شرایط کمپ عادی باشد معتاد باید در یک فاصله زمانی مشخصی که سم زدایی از بدن او صورت بگیرد، در کمپ بماند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ورود موفق سازمانهای مردم نهاد به موضوع ترک اعتیاد گفت: در این مراکز مشاورینی حضور دارند که کار روان شناسی روی معتادان انجام می دهند و از نزدیک با معتادان صحبت میکنند و به لحاظ ذهنی برای آنها آمادگی ترک اعتیاد ایجاد کرده و آنها را اقناع میکنند، چراکه علاوه بر درمان جسمی که سم زدایی است باید به مسائل روحی و روانی آنها نیز توجه کرد، از این رو باید تعداد این مشاوران متخصص بیشتر شود.
لازم به ذکر است، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته است که در حال حاضر آمار متقنی از تعداد کمپهای غیر مجاز وجود ندارد و این کمپها قابل سرشماری نیستند، اگر کمپها مشهود باشند سریعا با آنها برخورد و تعطیل میشوند اما متاسفانه چون این کمپها نام و نشانی ندارند و بیشتر مواقع در گوشه یک باغ یا مجتمع به راهاندازی کمپهای غیر مجاز مبادرت میکنند، ردی از این افراد در دست نیست و زمانی تخلفات آنها مشخص میشود که چنین مصادیقی رخ دهد.
انتهای پیام/