دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1396 - 09:10
در واکنش به خبر آنا؛

ترویج کتاب و کتاب‌خوانی از نگرانی‌های کانون پرورش فکری است

وزارت آموزش و پرورش با انتشار نامه‌ای بحث ترویج کتاب و کتاب‌خوانی، مساله گرایش کودکان و نوجوانان به فضای مجازی و رابطه آن با کاهش میزان مطالعه دانش‌آموزان، ضرورت توسعه فیزیکی کتابخانه‌ها، توجه بیشتر به راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه‌های مدارس را از جمله نگرانی‌ها و دغدغه‌های این سازمان دانست.
کد خبر : 224537

به گزارش خبرنگار آنا در پی درج خبری مبنی بر «کودکی که امروز کتاب نخواند اگر رئیس‌جمهور هم بشود کتاب نمی‌خواند» مرکز روابط‌عمومی سازمان وزارت آموزش و پرورش جوابیه‌ای را صادر کرده که متن آن به زیر است:


«با سلام و احترام؛


عطف به مطلب مندرج در آن خبرگزاری به تاریخ 96/7/16 با عنوان «کودکی که امروز کتاب نخواند، اگر رئیس‌جمهور هم بشود کتاب نمی‌خواند» توضیح کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جهت تنویر افکار عمومی، به استحضار می‌رساند:


بحث ترویج کتاب و کتاب‌خوانی، مساله گرایش کودکان و نوجوانان به فضای مجازی و رابطه آن با کاهش میزان مطالعه دانش‌آموزان، ضرورت توسعه فیزیکی کتابخانه‌ها، توجه بیشتر به راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه‌های مدارس از جمله، نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی است که علاوه بر آقای جهانگیریان، بسیاری از نویسندگان، شعرا و هنرمندان عرصه کودک و نوجوان در مصاحبه‌هایشان با رسانه‌های جمعی بر آن تاکید می‌کنند. درباره کانون و نقش آن در حوزه ترویج کتاب‌خوانی نیز مساله کاملا روشن و سوابق تاثیرگذار این نهاد دیرپا که 52 سال از تاسیس آن می‌گذرد، در این عرصه بر کسی پوشیده نیست.


توسعه کتابخانه، تولید محصولات فرهنگی هنری و کتاب و تلاش برای ترویج این پدیده و عادت ارزشمند در بین خانواده‌ها همیشه به عنوان مهم‌ترین اهداف و سیاست‌های کلیدی و راهبردی مورد توجه کانون قرار گرفته است.


در عین‌حال روند توسعه مراکز کانون اکنون در نقطه‌ای قرار گرفته است که 1012 مرکز فرهنگی هنری ثابت، سیار شهری و روستایی و کتابخانه پستی کانون در سراسر کشور فعالیت می‌کند و بیشتر شهرهای کشور و بخشی از مناطق روستایی آن تحت پوشش خدمات این مجموعه قرار دارد.


این کتابخانه‌ها شامل 787 مرکز ثابت، 20 مرکز سیار شهری، 149 مرکز سیار روستایی و 56 کتابخانه پستی به کودکان و نوجوانان علاقه‌مند خدمات خود را ارائه می‌دهند.


در این میان اگرچه در مراکز کانون چندین عنوان فعالیت ارائه می‌شود، اما مهم‌ترین و محوری‌ترین این فعالیت‌ها بی‌تردید کتاب و کتاب‌خوانی است.


در عین حال، کانون طی 52 سال فعالیت بیش از 4 هزار عنوان کتاب منتشر و در اختیار مخاطبان قرار داده است که از این جهت در میان بزرگترین ناشران کتاب کودک و نوجوان قرار می‌گیرد و بارها نیز به عنوان ناشر نمونه کشور معرفی شده است.


گسترش ارتباط کانون با مدارس و کمک به توسعه و ترویج کتاب‌خوانی یکی از راهکارهایی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده و اکنون نیز در چارچوب تفاهمنامه‌هایی که بین کانون و معاونت‌های مختلف وزارت آموزش و پرورش منعقد شده در حال اجرا است.


خواهشمند است، طبق قانون مطبوعات و رسانه‌ها نسبت به درج جوابیه این مرکز در آن رسانه اقدام لازم صورت گیرد.


مرتضی نظری


رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب