تجربه فیلمسازان جوان از دنیا براى مدیریت سینما ارزشمند است
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از بنیاد سینمایی فارابی، علیرضا تابش در حاشیه برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران، با بیان اینکه به عنوان مخاطب فیلم کوتاه به محل برگزاری جشنواره آمده است تا فیلم ها را ببیند، اظهار داشت: بنیاد سینمایی فارابی متولی حمایت از سینمای حرفه ای است ولی در طول سال برخی از رویدادهای فیلم کوتاه را با هدف جریان فیلمسازی از بُعد جشنواره ای حمایت می کند.
وی با اشاره به تفاهم نامه ای که دو سال پیش میان بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران به امضا رسید، گفت: در این مدت، نخستین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران را برگزار کردیم که نتایج ارزشمندی داشت و اخیراً نیز گفت و گویی با سیدصادق موسوی رئیس انجمن سینمای جوانان ایران داشتیم و قرار شد دومین دوره المپیاد را برگزار کنیم چرا که نوجوانان و دیدگاه شان نسبت به سینما برای ما اهمیت دارد.
تابش ادامه داد: جشنواره امسال پرشور است چون نسل جدید فیلمسازان ما در فیلم کوتاه و مستند، سینما را جدی می گیرند و رویاها، طرح ها و ایده هایشان خلاقانه تر از فیلمسازان حرفه ای کشور است و در واقع می توان گفت نوع نگاه و دنیایی که تجربه می کنند برای همه مدیران سینمایی ارزشمند است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه فیلم کوتاه در این چند سال افتخارآفرین بوده و رشد خوبی در زمینه های تولید، آموزش و درخشش در جشنواره ها داشته است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی همچنین به طرح جامع سینمایی اشاره کرد و افزود: در طرح جامع سینما که به تازگی تدوین شده نگاه ویژه ای به سینمای جوان شده، در این طرح مجموعه نهادها و موسسات سینمایی که فارابی نیز جزء آن است بعد از این به صورت منظومه ای و همگرا با یکدیگر همکاری خواهند کرد، به این معنی که اگر تصمیمى در بنیاد فارابی در سیاست ها و برنامه ریزی های کلان سینمایی گرفته می شود همان خط مشی در سینمای مستند و تجربی و فیلم کوتاه و حتی رسانه های جدید مثل ویدیو و فیلم تلویزیونی باید دنبال شود.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم سهم بیشتری در بازار جهان داشته باشیم باید به سینمای جوان و فیلم کوتاه توجه کنیم، افزود: لازم است تولید در حوزه های مختلف متنوع شود که امیدواریم با برنامه های اندیشیده شده و هماهنگی های در حال انجام، برنامه جامع سینما راه خودش را پیدا کند.
تابش خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است فیلمسازان فیلم کوتاه در سال های گذشته در ارتباط گیری با جشنواره های جهانی و عرضه تجاری آثارشان در سامانه های پخش و نمایش فیلم موفق تر عمل کرده اند تا جایی که در سینمای حرفه ای، برخی پخش کنندگان از شیوه های فعالان فیلم کوتاه در بازار بین الملل بهره گرفته اند.
وی ادامه داد: این ظرفیت بین المللی در فیلم کوتاه ارزشمند است چون همانطور که در تولید پیشرو هستند در عرضه جهانى هم جلوتر از سینمای حرفه اى حرکت کرده اند و توانسته اند مخاطبان خارجی را به فیلم شان جلب کنند و برای جهان هم همیشه فیلم های ایرانی در بخش های مختلف جذاب و مهم بوده است.
تابش خاطرنشان کرد: این سال ها فیلم سازان فیلم کوتاه افتخارات زیادی کسب کردند و این روند در آینده درخشان تر خواهد بود و اتفاق مهمتر اینکه آثار قابل ملاحظه خارجی در جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد و این محل، مقصد دبیران جشنواره های فیلم کوتاه دنیا شده است که نتیجه حضور آنها شناسایی بازار ایران و معرفی فیلمسازان ایرانی به دنیا خواهد بود.
به اعتقاد مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، تعامل فرهنگی بین ایران و جهان که از این طریق شکل بگیرد سهم کشورمان در بازار جهانی افزایش می یابد چرا که مهمانان خارجی این فستیوال ایران را با دید متفاوتی ترک خواهند کرد.
سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه از ۲۵ مهرماه به دبیری سیدصادق موسوی در پردیس سینمایی ملت درحال برگزاری است و فردا، ۳۰ مهرماه به کار خود پایان خواهد داد.
انتهای پیام/