دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1396 - 11:09
رئیس پلیس فتا شاهرود در دانشگاه آزاد اسلامی:

بیشترین دغدغه پلیس فتا سوءاستفاده از عکس‌های شخصی و اخاذی در فضای مجازی است

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در کلاس‌ توجیهی و آموزشی فضای مجازی و چالش‌های روبه‌روی آن شرکت کردند.
کد خبر : 223541

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا در این کلاس که با حضور رئیس پلیس فتا شاهرود برگزار شد دانشجویان با معضلات و آسیب‌های فضاهای سایبری و مجازی آشنا شدند.


سرگرد محمود گیلانی در این جلسه آشنایی با تهدیدها و معایب فضاهای مجازی را با توجه به رواج بسیار زیاد استفاده از نرم‌افزارهای اجتماعی در بین دانشجویان ضروری دانست و گفت: «بیشترین قشری که مورد سوءاستفاده فضای مجازی قرار می‌گیرند خانم‌ها و بویژه دختران دبیرستانی و دانشجویان دختر هستند«.


وی با بیان اینکه یکی از بیشترین آسیب‌هایی که اکنون وجود دارد گذاشتن عکس‌های شخصی در پست‌های اینستاگرام و پروفایل‌های تلگرام و یا حتی نگه‌داشتن عکس‌های شخصی در خود گوشی است افزود: «بیشترین دغدغه پلیس فتا سوءاستفاده از عکس‌های شخصی و اخاذی برخی افراد بعد از وجود رابطه‌های مجازی و تهدید به پخش عکس‌ها است.»


گروه‌ها و کانال‌ها از طرف پلیس فتا کنترل می‌شود و کسانی که در کانال‌های معاند نظام و برهم زننده نظم عمومی عضو باشند و با آن‌ها هم سو بوده و تأیید کنند به‌شدت برخورد قضایی خواهد شد

گیلانی تأکید کرد: «دانشجویان یوزر و پسوردی که دانشگاه در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد را حتما عوض کنند چون پرونده‌هایی در پلیس فتا وجود دارد که شخصی با یوزر و پسورد شخص دیگر به یکی از استادان توهین کرده و باعث شکایت وی شده است«.


وی فضای مجازی را ناامن دانست و تصریح کرد: «بحث دیگر حک تلگرام و دیگر نرم‌افزارهایی است که جدیدا باب شده که همه برای سوءاستفاده ساخته‌ شده و در برخی موارد با درست کردن صفحه‌های جعلی واریز پول قصد حک کردن کارت‌های بانکی و حساب‌های شخصی شما نیز مدنظر سوءاستفاده کنندگان است.»


رئیس پلیس فتا شاهرود اظهار کرد: «گروه‌ها و کانال‌ها از طرف پلیس فتا کنترل می‌شود و کسانی که در کانال‌های معاند نظام و برهم زننده نظم عمومی عضو باشند و با آن‌ها همسو و آن‌ها را تأیید کنند به‌شدت برخورد قضایی خواهد شد و در این رابطه افرادی هستند که ابتدا با تشکیل گروه‌های دینی وارد می‌شوند و بعد کم‌کم ماهیت اصلی و کارهای تشکیلاتی خود را اجرایی می‌کنند«.


گیلانی با بیان اینکه بیشترین سوءاستفاده در مواردی دیده می‌شود که گوشی و سیم‌کارت به نام یک شخص است و متأسفانه در اختیار شخص دیگری قرار می‌گیرد، به دانشجویان گوشزد کرد که گوشی‌ها را مأمن و جایی برای ذخیره تمام موارد خصوصی خود ندانند«.


وی در مورد بحث جدید سولوگامی یعنی ازدواج یک فرد با خود گفت: «نیت این مورد هم عوض کردن افکار جوانان در خصوص نیت حسنه ازدواج است که مورد تأکید پیامبر(ص) است«.


در این کلاس توسط کارشناسان دیگر پلیس فتا هشدارهایی در رابطه با عدم ارسال اطلاعات محرمانه یا عکس‌ها و فیلم‌های خانوادگی از طریق فضای مجازی، عدم خرید نرم‌افزارهایی مانند هک تلگرام، صیغه یاب، دوربین، ماهواره جیبی و ... از طریق درگاه‌های جعلی و فیشینگ داده شد و مصادیق عینی و بارزی که در شاهرود و در سطح استان و کشور به وجود آمده بود به دانشجویان بازگو شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته