دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هدف گذاری سه مرحله ای تکمیل طرح‌های توسعه پارس جنوبی

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: تکمیل فازهای باقیمانده طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در سه مرحله هدف گذاری شده و تا پایان سال 97 به پایان می رسد.
کد خبر : 223292

به گزارش گروه اقتصادی آنا از شرکت نفت و گاز پارس، غلامرضا منوچهری، گفت: بر اساس نرخ های متوسط رو به پایین، تولید گاز از هر فاز پارس جنوبی معادل پنج میلیون دلار درآمدزایی مستقیم برای کشور به دنبال دارد.


وی اضافه کرد: علاوه براین اگر صرفه جویی ناشی از مصرف نکردن سوخت مایع در نیروگاه‌ها پس از گاز سوز کردن آنها و سایر مصارف محاسبه شود، روزانه هر فاز پارس جنوبی معادل 10 میلیون دلار درآمد خواهد داشت به همین دلیل می‌توان گفت تاخیر در بهره‌ برداری از 2 طرح فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی روزانه 40 میلیون دلار به اقتصاد کشور زیان وارد خواهد کرد.


منوچهری با اشاره به پیشرفت قابل توجه هر یک از طرح های در حال توسعه پارس جنوبی افزود: امروز شاهد همکاری منسجم و یکپارچه شرکت های پیمانکار از جمله قرارگاه خاتم الانبیا، پتروپایدار ایرانیان، پتروسینا و تاسیسات دریایی با شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرمای این پروژه‌ها هستیم که البته شرکت‌های پتروپارس و اویک نیز در کنار کارفرما در قالب خدمات مدیریت طرح، نقش و همکاری خوبی دارند و شرایط به گونه‌ای پیش رفته که امیدواری زیادی برای تکمیل این طرح ها وجود دارد.


وی دستیابی به اهداف مورد نظر را مستلزم هدف گذاری سه مرحله ای در اجرای فازهای 13 و 22 تا 24 عنوان کرد و افزود: در مرحله نخست لازم است حداکثر تا پایان سال جاری، عملیات تصفیه گاز ترش پالایشگاه از فازهای 6، 7 و 8 صورت پذیرد که هم به عنوان تاسیسات پشتیبان عمل کرده و هم باعث تسریع در راه‌اندازی پالایشگاه ها می‌شود.


منوچهری با اشاره به تامین گاز مصرفی زمستان افزود: در مرحله دوم لازم است تا پیش از مهرماه سال 97 اولین ردیف هر فاز از گاز دریایی همان طرح در مدار تولید قرار گیرد که به دلیل ورود به فصل سرما از اهمیت دوچندانی برخوردار است.


معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران بر لزوم تکمیل فرایند و ظرفیت طرح فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی تا پایان سال 97 تاکید کرد و ادامه داد: همه عوامل اجرایی این پروژه ها اعم از بخش فراساحل و خشکی باید به طور جدی و همزمان برای دستیابی به این مهم تلاش کنند.


منوچهری تسریع در اجرای این پروژه ها را یکی از اهداف استراتژیک شرکت ملی نفت عنوان کرد و گفت: در گذشته با مشکلات عدیده ای همچون بی تجربگی، عدم هماهنگی، کندی و زمانبر بودن طرح ها، تحریم و عدم تامین مالی روبرو بودیم که این موانع برطرف شده و امروز با بکارگیری قابلیت ها، تجربیات و اندوخته های گذشته شاهد انسجام و یکپارچگی میان تیم های راه اندازی، پیمانکاران و کارفرما هستیم.


معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رشد دانش، تجربه و فعالیت های مستمر در پارس جنوبی را نیازمند توجه ویژه و نهادینه شدن مقوله اچ اس ایی عنوان کرد و افزود: رعایت نکات ایمنی باعث سرمایه افزایی و رشد مدل ذهنی نیروی انسانی خواهد شد تا جایی که به سمت استانداردهای بین المللی سوق داده شود.


وی به اهمیت برقراری و تنظیم روابط حرفه‌ای، انسانی و سیستماتیک نیز اشاره کرد و گفت: به برکت کار عظیمی که در پارس جنوبی انجام شده، شاهد تحول بزرگ مدیریتی و صنعتی در کشور هستیم.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، روند پیشرفت طرح های توسعه ای پارس جنوبی را مطابق با برنامه زمانبندی پیش بینی شده عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه تکلیفی وزارت نفت، برداشت روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز ترش تا انتهای سال 97 در دستور کار قرار گرفته است.


محمد مشکین فام افزود: از این مقدار یک میلیارد فوت مکعب گاز از فاز 22 تا 24، یک میلیارد فوت مکعب گاز از فاز 13 و یک میلیارد فوت مکعب گاز از فاز 14 خواهد بود.


وی با اشاره به پیشرفت 85.9 درصدی طرح توسعه فاز 13 و پیشرفت 85 درصدی طرح توسعه فاز 22 تا 24 پارس جنوبی افزود: پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری پالایشگاه این دو طرح با گاز ترش فازهای 6 و 7 و 8 راه اندازی شود.


طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه 56.6 میلیون مترمکعب گاز ترش، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد، دو هزار و ٨٧٠ تن ال پی جی و دو هزار و ٧٤٠ تن اتان در حال انجام است.


طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی برای استحصال 56 میلیون متر مکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز متان، دو هزار و 900 تن گاز مایع ، 75 هزار بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد طراحی شده است.


این طرح توسط کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروپایدار ایرانیان، مپنا و صدرا در دست اجراست.


میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران سه هزار و700 کیلیومتر مربع مساحت دارد .


ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب