دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1394 - 15:41

چند راهکار ساده برای مدیریت مصرف برق در فصل گرما

پس از افزایش ناگهانی پیک مصرف برق و رسیدن به رقم بی‌سابقه 46 هزار 556 مگاوات در روز 16 خرداد ماه، در نهایت دیروز (17 خرداد)، مصرف برق اندکی فروکش کرد و به 45 هزار و 483 مگاوات کاهش یافت.
کد خبر : 22282

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، بر اساس اعلام شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، با وجود کاهش نسبی مصرف، باز هم رقم مصرف روز گذشته هنوز با ارقام سال گذشته تفاوت فاحشی دارد، به‌طوری که در حدود 4 هزار مگاوات با روز مشابه سال گذشته فاصله مصرفی وجود مشاهده می‌شود.


بر اساس این آمارها، روز گذشته نیز مصرف صنایع از 3 هزار و 330 مگاوات فراتر نرفت، اما یافتن این پاسخی برای این پرسش که چرا بازهم مصرف پیک نسبت به روز مشابه سال گذشته تا این حد تفاوت دارد، در دیگر بخش‌ها جستجو کرد.


در همین خصوص کارشناس مدیریت مصرف شرکت توانیر می‌گوید: باری که در لحظه پیک به دلیل ورود ناگهانی وسایل سرمایشی به مدار مصرف به شبکه وارد می‌شود، بسیار شدید است.


سودابه پاک‌نژاد با بیان این که سال از 8 هزار و 760 ساعت تشکیل می‌شود، تصریح کرد: مشترکان تنها 200 ساعت را به‌درستی مصرف کنند تا از هرگونه محدودیت در ارائه خدمات به آنها جلوگیری شود.


وی در ادامه به بیان راهکارهای ساده و بی هزینه‌ای برای کاهش مصرف برق به‌ویژه در ساعت‌های پیک پرداخت و ادامه داد: مشترکان بخش خانگی می‌توانند به‌ویژه در حدفاصل ساعت‌های 11 صبح تا 4 بعد از ظهر و 6 عصر تا 23 شب، با استفاده درست از وسایل برقی، مصرف برق را مدیریت کنند.


پاک‌نژاد ادامه داد: در هنگام ظهر و حدود ساعت‌های 13 تا 14 که هوا به‌شدت گرم می‌شود، ناگهان بار سرمایشی اوج می‌گیرد که مشترکان در این ساعت‌ها می‌توانند تنها کولر خود را روشن نگه دارند و استفاده از سایر وسایل برقی مانند سشوار، رایانه، جاروبرقی، اتو، خوراک‌پزها، مایکروویو، ساندویچ ساز، توستر و... را به سایر ساعت‌های شبانه‌روز که هوا خنک‌تر است منتقل کنند.


این کارشناس مدیریت مصرف گفت: ادامه این روند مصرف ممکن است باعث شود تعدادی از هموطنان در روزهای گرم کنونی از خنکای وسایل سرمایشی محروم شوند.


به گفته پاک‌نژاد، سایر بخش‌های مصرفی مانند ادارات نیز باید در این ساعت‌ها بهینه‌سازی مصرف را در دستور کار خود قرار دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب