غربالگری سلامت روان در خانه های بهداشت سراسر کشور
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی اسدی، در نشست خبری هفته سلامت روان با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت یک انقلاب بزرگ به ویژه در حوزه سلامت روان است، افزود: در طی سی سال گذشته، تنها 300 نفر کارشناس سلامت روان در سیستم وجود داشت که به مردم خدمات سلامت روان ارائه میداد، اما با آغاز طرح تحول سلامت این تعداد به 1300 نفر رسید که این به معنای انقلاب در ایجاد دسترسی مردم به خدمات سلامت است.
وی افزود: چنانچه به برنامه پنجم و ششم توسعه مراجعه کنید، در مییابید که خدمات سلامت و همچنین خدمات سلامت روان در این برنامهها طراحی و ادغام شده است و در بستههای خدمتی که برای تمام گروههای سنی گردآوری شده، مطالب آموزشی در رابطه با افزایش سطح سواد سلامت روان مردم تدوین شده است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت یادآور شد: امروزه توانمندسازی مردم در نظام شبکه بهداشت ساختار پیدا کرده است، اما این برنامه جوان است و در چند سال آینده حاصل اقدامات ارائه شده در طرح تحول سلامت دیده میشود.
وی ادامه داد: سند ارتقای سلامت روان کشور نیز تدوین شده است و بخشهایی از این سند در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شده که یکی از آن بخشها، بسته خدمتی کارکنان و سلامت روان آنها و بخش دیگر سلامت روان است که اینها برنامههای جامعی است که وزارت بهداشت برنامههای خود را بر آن اساس پیش بینی کرده است.
اسدی تصریح کرد: همچنین امروز در خانههای بهداشت غربالگری سلامت روان نیز انجام می شود. این اقدام تاکنون وجود نداشته است و مردم با شاخصهای معین مورد بررسی قرار میگیرند.
انتهای پیام/