دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1394 - 15:06
دو عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به آنا پاسخ دادند:

آیا حادثه زائران غیرایرانی، اقدام خرابکارانه سرویس‌های امنیتی خارجی است؟

دو حادثه برای زائران غیرایرانی در طول یک هفته این احتمال را بوجود آورد که شاید این اقدامات از سوی سروریس‌های خرابکار خارجی باشد، که دو تن از نمایندگان مجلس احتمال این اقدام را رد نکردند و تحلیلی از این حوادث ارائه کردند.
کد خبر : 22260

مصطفی سعیدی، گروه سیاسی- سقوط اتوبوس حامل زائران عراقی به دره سیاه‌بیشه چالوس و مسمومیت غذایی زائران عربستانی که به مشهد مقدس آمده بودند، دو حادثه ناگواری بود که برای توریست‌های خارجی در یک هفته گذشته اتفاق افتاد.


در حادثه سقوط اتوبوس، 27 زائر عراقی جان خود را از دست دادند و در فاصله 4 روز، 32 زائر عربستانی در مشهد مقدس دچار مسمومیت غذایی شدند که تا امروز 4 نفر از آنها جان خود را از دست دادند و 7 نفر از آنان نیز در بخش مراقبت‌های ویژه ICU بستری هستند.


اما این موضوع زمانی حساس شد که احتمال دستکاری در سیستم ترمز اتوبوس زائران عراقی مطرح شد و امروز نیز وزیر بهداشت با طرح موضوع احتمال عمدی بودن مسمومیت زائران عربستانی، این موضوع را امنیتی کرد و از مسئولان مربوطه خواست با توجه به شرایط کشور این موضوع را جدی بگیرند.


سید‌حسین قاضی‌زاده‌هاشمی امروز -دوشنبه 18 خرداد- در جمع خبرنگاران گفت که علت مسمومیت زائران عربستانی استفاده از سمی بوده که در اتاق‌هایی که آنان مستقر بودند، استفاده شده است.


احتمال بیوتروریسم در مسمومیت غذایی زائران عربستانی در مشهد


از این رو، گفت‌وگویی با نوذر شفیعی، سخنگو و احمد بخشایش اردستانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست حارجی مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل بین‌الملل داشتیم تا ارزیابی آنها درباره حوادث اخیر را بدانیم.



در این زمینه نوذر شفیعی با محتمل دانستن هر زمینه‌ای برای این اتفاق، گفت: به نظر بنده اگر این اتفاقات از حالت عادی خارج باشد و در چارچوبی این اتفاق حادث شده باشد یک موضوع پیچیده‌ای است که شاید بتوان آن را جزو بیوتروریسم قلمداد کرد و هدف اصلی آنها هم انقطاع فرهنگی بین ایران و عربستان سعودی و کشورهای عربی باشد.


تلاش سرویس‌های جاسوسی برای راه‌انداختن دعوای عربی ـ عجمی



احمد بخشایش‌اردستانی هم درباره خرابکارانه بودن این حوادث، اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که سقوط اتوبوس حامل زائران عراقی و مسمومیت زائران عربستانی همانطور که شما گفتید، توسط سازمان‌های اطلاعاتی خارجی و ایادی داخلی آنها ترتیب داده شده باشد تا دعوای ایرانی (عجم) و عربی راه بیندازند و به عربستانی‌ها و عراقی‌ها که افراد زیادی از این دو کشور به ایران می‌آیند، به دروغ بگویند که همانطور که عربستان برای شیعیان ناامن است ایران هم برای زائران عربی ناامن است.


وی افزود: از سوی دیگر این احتمال نیز وجود دارد که مسمومیت زائران عربستانی به دلیل دعوا یا رقابت بین هتلداران مشهدی باشد که بخواهند با این کار نام هتلی را بد کنند تا زائران خارجی که دلار هم خرج می‌کنند به هتل‌های دیگر بروند.


این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: از آنجایی که جمهوری اسلامی به دنبال اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به نفت است، جذب گردشگران و توریست‌های خارجی به کشور یکی از بهترین راه‌ها برای تحقق این سیاست است؛ لذا با توجه به نوع فرهنگ و آداب اسلامی ایران بهترین نوع جذب توریست، زائران خارجی هستند که برای زیارت به ایران می‌آیند، اما در صورت صحت دخالت عوامل خارجی در حوادث اخیر، انگیزه و هدف آنها می‌تواند این باشد که فضایی در خارج از ایران شکل بگیرد زائران خارجی و توریست‌ها این ذهنیت و تصور را داشته باشند که ایران برای آنها امن و مناسب نیست که این موضوع طبیعتا آثار منفی برای ما در جذب گردشگران خارجی دارد و درآمدهای ما را کاهش خواهد داد.


بخشایش‌اردستانی ادامه داد: البته عربستان سعودی در مسئله هتل مهاباد که یک خانم ایرانی کشته شد هم سعی داشت که از فضای به وجود آمده سوءاستفاده کند و سرویس‌های جاسوسی آنها با دقت اخبار مربوط به آن را رصد می‌کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب